Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kielet / Heprea
Löytyi 3 kurssia
/

Heprea VII

Paikka: Kalliola, luokka 1 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 84,00€
Opettaja: Mila Westerberg

Taso A2.1.

Keskitytään heprean kielen monipuoliseen käyttämiseen eri konjugaatioissa. Opiskelija saa valmiudet verbien taivuttamiseen imperfektissä sekä oman tekstin luovaan tuottamiseen. Oppikirja: Chayat– Israeli– Kobliner: Hebrew from Scratch, part 1 kpl 25-28 s. 421–.
Huom! Oppikirjaa ei ole tällä hetkellä saatavana Suomesta, sitä löytyy kuitenkin useista nettikirjakaupoista.

Aihepiirit:  heprean kielen historiaa, ruoka-aineet,terveys ja asiointi virastoissa, uskonnot teksteinä ja dialogeina, erilaisia tutkimuksia mm. hepreankielen suhteesta muihin kieliin sekä mielenkiintoisia ajankohtaisia artikkeleja.

Rakenteet: imperfektimuodot eri konjugaatioissa, prepositionaali, yhdistetyt persoonapronominit ja artikkelit laajasti, kieltomuodot ja infinitiivimuotojen laajempi käyttö, possessiivipronominit ja kieltomuodot.

 

 

Syyslukukausi
13.09.2021 - 13.12.2021
Ma 17:00-18:30
/

Heprea, edistyneet

Paikka: Kalliola, luokka 5 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 84,00€
Opettaja: Mila Westerberg

Taso B1.1

Hyvät perustiedot omaaville, paljon keskustelua ja ajankohtaisaiheita sekä oman tekstin tuottamista ja analyysia. Tavoitteena ylläpitää ja kehittää monipuolisesti jo saavutettua kielitaitoa sekä laajentaa sanavarastoa niin että erilaiset ajankohtaiset aiheet, kuten esimerkiksi uutiset tulevat helpommin ymmärretyiksi. Lisäksi tavoitteena on osallistua aktiivisesti tunneilla uusien aihe-alueiden keskusteluun ja pienten esitelmien pitämiseen. Oppikirja: Chayat – Israeli – Kobliner: Hebrew from Scratch, part II kpl 4-6 s. 80–. Huom! Oppikirjaa ei ole tällä hetkellä saatavana Suomesta, sitä löytyy kuitenkin useista nettikirjakaupoista.

Aihepiirit: Israelin ja heprean kielen kiinnostavaa historiaa ja kertomuksia ja esimerkiksi taidekoulujen ja yliopistojen ja kaupunkien historiaa. Runsaasti keskusteluharjoituksia sekä erityissanastoa, Israelin ja kielen historiaa,
ajankohtaisaiheita sekä kansantarinoita, runsaasti monipuolisia dialogeja.

Rakenteet: Lisää futuurin konjugaatioita, passiivin erityinen käyttö, runsaasti eri prepositioita ja niiden liiteverbejä, monipuolisia tehtäviä, intransitiiviverbit sekä passiivin erityismuodot, possessiivisuffiksi ja monipuolisesti eri prepositioita ja niiden liiteverbejä.

Huom! Osa kurssista järjestetään etäopetuksena ja osa lähiopetuksena. Kurssin ensimmäinen tapaaminen lähiopetuksena.

Syyslukukausi
14.09.2021 - 07.12.2021
Ti 17:00-18:30
/

Heprea V

Paikka: Kalliola, luokka 1 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 84,00€
Opettaja: Mila Westerberg

Heprean peruskielioppia monipuolisesti. Tavoitteena on, että opiskelija saa valmiuksia sujuvampaan kielenkäyttöön arkipäivän erilaisissa tilanteissa sekä uuden sanaston ja peruskieliopin monipuolisempaan käyttöön sekä kirjallisesti että suullisesti. Runsaasti erilaisia kirjoitus- ja keskusteluharjoituksia. Oppikirja: Chayat– Israeli– Kobliner: Hebrew from Scratch, part 1 kpl 21-24 s. 318– Huom! Oppikirjaa ei ole tällä hetkellä saatavana Suomesta, sitä löytyy kuitenkin useista nettikirjakaupoista. Aihepiirit: tarinoita ja kertomuksia, Euroopan juutalaisten historiaa sekä paljon mielenkiintoisia osallistavia dialogeja, elokuvan ja teatterin historiaa, matkustaminen, kirjallisuus ja haastattelut. Rakenteet: syventävä kielioppi; lisää imperfektin konjugaatioita, omistusliitteet sekä yhdyssanojen poikkeukset yksikkö- ja monikkomuodoissa.

Syyslukukausi
13.09.2021 - 13.12.2021
Ma 18:40-20:10