Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kielet / Ranska
Löytyi 2 kurssia
/

Lyhyen ranskan valmennus lukiolaisille verkossa (A2), (1,5 op)

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 105,00€
Opettaja: Reino Haimi

Tervetuloa lyhyen ranskan yo-preppauskurssille verkossa. Tällä kurssilla opit järjestelmällisesti tekemään vanhoja yo-tehtäviä sekä kehittämään kuullun- ja luetun ymmärtämistä ja niihin liittyviä vastaustekniikoita. Opit hyödyntämään teemasanastoja ylioppilaskokeen lyhyissä kirjoitelmissa. Tehtävien kautta kertaat ja vahvistat myös keskeisiä kielioppirakenteita. Kurssin aikana saat opettajalta hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä. Opettajan johdolla valmistaudut myös henkisesti ylioppilaskirjoituksiin. Henkinen valmennus ja itsevarmuuden lisääminen ovatkin kurssin keskiössä.

Tämä kielikurssi sopii kaikille niille, jotka haluavat valmistautua lukion lyhyen ranskan oppimäärän yo-kokeisiin.

Saat osallistumislinkin sähköpostiisi. 

Sinulla on halutessasi mahdollisuus saada kurssin suoritettuasi opintopiste (1,5 opintopistettä) Oma Opintopolku -palveluun. Kurssin työmäärä on n.38 oppituntia (24 h kontaktiopetusta ja 14 h itsenäistä työskentelyä). Ilmoita opettajalle kurssin alussa, mikäli haluat, että suorituksesi arvioidaan kurssin aikana mahdollista merkintää varten.

Huom! Syyslomaviikolla (42) ei ole opetusta. 

Lähtötaso: A2

Tavoitetaso: B1

ILMOITTAUTUMINEN: 

Kurssi on osa opistojen välistä yhteistyötä ja tämän kurssin  järjestäjä on Etelä-Helsingin kansalaisopisto. Ilmoittautuminen tälle kurssille tapahtuu alla olevan linkin kautta suoraan Etelä-Helsingin kansalaisopistoon. 

Lisätiedot

Ilmoittautuminen: Lyhyen ranskan valmennus lukiolaisille verkossa (A2), (1,5 op) - Etelä-Helsingin kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

Syyslukukausi
07.09.2024 - 30.11.2024
La 12:00-13:30
/

Ranska alkeet (1,5 op), hybridiopetus

Paikka: Kalliola, luokka 6 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 93,00€
Opettaja: Nabil Mokhtari

Lähtötaso 0 tavoitetaso A.1.1

Oletko kiinnostunut ranskan kielestä? Yli 300 miljoonaa ihmistä viidessä maanosassa puhuu ranskaa. Liity joukkoon, alkeista se alkaa! Kurssilla opit perustason rakenteita ja keskeisintä sanastoa. Pääpaino on ääntämissä ja puhumisessa. Saat paljon harjoitusta ja vähitellen otat haltuusi ranskan ääntämissääntöjä. Rohkaistut puhumaan ranskaa aluksi kaikkein yksinkertaisimmissa kommunikointitilanteissa. Tunneilla keskustelemme ranskalaisesta elämäntavasta, tapakulttuurista ja ajankohtaisista aiheista.

Kurssin päätyttyä osaat lausua tuttuja sanoja ja lauseita. Osaat myös jo hieman soveltaa ääntämissääntöjä. Osaat tervehtiä, kysellä kuulumisia ja kertoa hieman itsestäsi. Selviydyt yksinkertaisista palvelutilanteista. Parasta on, että osaat iloita taidoistasi ja haluat oppia lisää!

Oppimateriaali: C’est parfait ! 1 (Otava). Oppikirjaan liittyvä maksuton Otso-sovellus tukee ääntämisen harjoittelua kotona.

Kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Syyslukukausi
09.09.2024 - 02.12.2024
Ma 17:15-18:45