Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Luennot
Löytyi 3 kurssia
/

DRAGMEIKIN ABC- verkkokoulutus

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 32,00€
Opettaja: Ville Kekäläinen

Verkkokoulutuksessa kurkistetaan lyhyesti mitä drag show tarkoittaa, suomidragin historiaan ja drag-artisti Ville Kekäläisen tarinaan drag show’n ammattilaisena.

https://www.villekekalainen.com/

Lisäksi koulutuksessa syvennytään lavameikin tekniikoihin klassisen drag-kauneusmeikin kautta.

Lavameikissä olennaista on kestävyys, voimakkaat kontrastit ja näyttävyys. Ville demonstroi koulutuksessa drag-silmämeikin tekniikoita, myös muita meikin vaiheita sivuten.

Tarvitset koulutukseen:
- mustan silmänrajauskynän (mielellään melko pehmeä ja pigmenttinen)
- mieleisesi kulmakynän
- mustan luomivärin, valkoisen luomivärin sekä värillisen luomivärin (esim. ruskea, pinkki, sininen yms) tai luomiväripaletin
- peite- tai meikkivoidetta/silmämeikinpohjustusvoidetta
- luomivärille soveltuvia siveltimiä vähintään 3 kpl (esim. 1 pieni ja tarkka, 1 isompi ja pehmeä häivytyssivellin, 1 keskikokoinen luomivärisivellin)
- irtopuuteria
- käsipyyhepaperia
- peilin

Verkkokurssin kesto on 3 h, sis. pienen tauon.
Kurssilaisille lähetetään linkki verkkokoulutukseen.

Opettajasta:
Ville Kekäläinen on yksi Suomen palkituimmista drag-artisteista. Villen alter ego Linnea von Kattendam on valloittanut yleisöjen sydämiä vuodesta 2009 lähtien. Linnean tunteikkaat tulkinnat, hauskat näköisimitaatiot, oivaltava stand up-komiikka ja klassisen ajaton tyyli ovat saaneet myös dragia aiemmin vierastaneet yleisöt show'n innokkaiksi faneiksi.

Syyslukukausi
25.11.2021 - 25.11.2021
To 17:00-20:00
/

Aasia nyt! Aasian nykytaide perinteiden valossa

Paikka: Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 16,00€
Opettaja: Irene Wai Lwin Moe

Japanilainen nuori taide on siirtynyt verkkoon. Kiinalaiset tähdet putsaavat pöydän nykytaiteen huutokaupoissa. Onko kaikki globaalia vai näkyykö tekijöiden maailmassa merkkejä menneestä? Luennolla tutkitaan Aasian klassisen maalaustaiteen ja kuvanveiston vaikutusta nykytaiteeseen. <br><br>

TAITEEN SILKKITIE -luentosarjassa tutustut Itä-Aasian pitkään taide- ja kulttuuriperinteeseen. Kiina ja Japani ovat vaikuttaneet merkitsevästi Euroopan taidehistoriaan. Ikivanhat vaikutteet piilottelevat myös Aasian eri maista kotoisin olevien nuorten nykytaiteilijoiden teoksista. Luentosarja tarjoaa kartan ja kompassin niiden löytämiseen.

Syyslukukausi
30.10.2021 - 30.10.2021
La 11:00-14:15
/

Tähtitieteen lauantai – Eksoplaneetta-tutkimuksen saavutuksia

Paikka: Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 16,00€
Opettaja: Kyösti Ryynänen

Tähtien ympäriltä löydettyjen eksoplaneettojen määrä lisääntyy kiihtyvällä tahdilla. Yhä useammasta eksoplaneetasta tiedetään sen lämpötila, tiheys, alkuainejakauma, atmosfäärin kemiallinen koostumus sekä ratatiedot. Näiden avulla pystytään rakentamaan tietokoneella planeettamalleja, joiden tuloksia voidaan verrata oman Aurinkokuntamme planeettojen ominaisuuksiin. Millaisia erilaisia eksoplaneetta-tyyppejä tunnetaan. Millä eri tavoin nämä eroavat Aurinkokuntamme planeetoista. Onko joukossa Maa-planeettaa tavalla tai toisella muistuttavia eksoplaneettoja. Luennon jälkeen pystyt helpommin seuraamaan eksoplaneetta-tutkimuksen uutisia. Sopii kaikille tähtitieteestä kiinnostuneille.

Kevätlukukausi
12.03.2022 - 12.03.2022
La 10:00-13:15