Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Terveys ja hyvinvointi
Löytyi 7 kurssia
/

Asahi + sointukylpy, verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Irene Hursti (Opettaja esittely)

Tämä kurssi sopii kaikille niille, jotka haluavat pitää kehon ja mielen hyvinvoinnista huolta miellyttävällä ja rennolla tavalla. Aluksi tehdään seisten helppoja ja rentouttavia asahin liikkeitä. Ne tehdään hitaasti, joten niitä tehdessä ei tule hiki. Asahin jälkeen rentoudutaan ohjatusti ja nautitaan jumppamatolla peiton alla harmonisten äänien ja äänivärähtelyjen rentouttavasta vaikutuksesta. Sointukylvyn soittimina on mm. äänimaljat, gongi, koshi-tuulikellot, sansula-sormipiano ja sadekeppi. Pukeudu rentoihin ja kiristämättömiin vaatteisiin. Tarvitset jumppamaton, peiton
ja pienen tyynyn sekä vesipullon. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Tule sellaisena kuin olet.

Kevätlukukausi
15.03.2022 - 29.03.2022
Ti 17:30-19:00
/

Kinesiologisten tasapainotusten workshop

Paikka: LiikeStudio / Kalliolanrinne 5, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 55,00€
Opettaja: Sirpa Tarvonen

Tule oppimaan, mitä tarkoittavat kinesiologiset tasapainotusmenetelmät! Workshopissa osallistujat pääsevät kokeilemaan holististen menetelmien vaikutuksia itsessään ryhmätasapainotuksina ja saavat käsityksen siitä, miten eri tavoin ihminen voidaan tasapainottaa. Keho itsessään pyrkii jatkuvasti sisäiseen tasapainoon eli homeostaasiin ja tämän workshopin aikana tuemme tätä prosessia eri tavoin.

Workshop pitää sisällään kevyttä liikettä, joten valitse yllesi vaatteet, joissa on mukava liikkua. Ota mukaan alusta, huopa ja vesipullo. Päivän teema on "Parantavaa liikettä".

Kevätlukukausi
26.03.2022 - 26.03.2022
La 11:45-15:15
/

Jalat kesäkuntoon workshop

Paikka: LiikeStudio / Kalliolanrinne 5, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 55,00€
Opettaja: Sirpa Tarvonen

Kurssilla tarjotaan jaloille epätavanomaisia kokemuksia ja sotketaan totuttuja liikeratoja. Näin keholle syntyy mahdollisuus muuttaa olemassa olevaa liikekaavaa, mikä vaikuttaa koko kehon liikkeeseen ja linjaukseen.  Tavoitteena on parantaa jalkojen verenkiertoa, vetreyttää jalkapohjien lihaskalvoja ja vakauttaa tasapainoa. Workshopissa hyödynnetään mm. liikeälyprosesseja. Liikkuminen on lempeää ja liikkeitä pystyy itse säätelemään, joten kurssi sopii kaikille, myös nivel- ja selkäongelmaisille.

Kevätlukukausi
16.04.2022 - 16.04.2022
La 11:00-14:45
/

Meditatiivinen ääni

Paikka: Kalliolan Setlementtitalo
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Anna Saksman (Opettaja esittely)

Hiljennymme meditaation tilaan vahvistamaan yhteyttä sisimpäämme ja läsnäoloon äänen avulla. Kuuntelemme ja tutkimme, miten hiljaisuus ja läsnäolo tapahtuvat meissä kehollisena tuntemuksena äänen tukiessa tätä prosessia. Annamme äänen sekä hoitaa meitä että johdattaa meitä syvemmälle meditaatioon.

Tällä kurssilla ei ole kyse ei ole taidoista tai “oikein tekemisestä” vaan kyse on avautumisesta läsnäoloon, lempeyteen ja yhteyden tutkimiseen.

Teemme helppoja ääni- ja liikeharjoitteita sallivassa ilmapiirissä. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, mutta kiinnostus meditaatioon ja kehollisia menetelmiä kohtaan on tarpeen. Kurssilla ei tarvitse esiintyä tai olla yksin huomion kohteena vaan teemme harjoitteita yhdessä.

Jokaisen tapaamisen lopuksi saat vastaanottaa patjalla maaten hoitavan äänen värähtelyjä äänimaljojen, rummun ja ihmisäänen välityksellä.

Kevätlukukausi
05.03.2022 - 05.03.2022
La 10:00-14:00
/

Auta itseäsi akupisteitä naputtelemalla (EFT-menetelmä), verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Irene Hursti (Opettaja esittely)

Tutustumme Gary Craigin kehittämään yksinkertaiseen itsehoitomenetelmään (Emotional Freedom Techniques). EFT on akupunktiopisteiden naputtelua sormilla sekä virittäytymistä samanaikaisesti tunteisiin, ajatuksiin ja kehollisiin tuntemuksiin. EFT:ssä on elementtejä mindfulnessista. Jokainen voi menetelmän avulla oppia helpottamaan oloaan sekä kehon ja mielen stressioireita. Näin koko kehon luonnolliset paranemismekanismit pääsevät toimimaan paremmin.

Kurssilla käydään läpi lyhyesti EFT:n taustaa, naputeltavat akupisteet (perusresepti ja erilaisia versioita) sekä opitaan tekemään henkilökohtainen ja tarkoituksenmukainen lause, jonka avulla voi auttaa itseään menetelmää hyödyntäen ja soveltaen erilaisissa arjen tilanteissa. Tämä kurssi sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet itsehoidosta ja omasta hyvinvoinnistaan. Tarvitset muistiinpanovälineet.

Kevätlukukausi
05.03.2022 - 19.03.2022
La 13:00-14:30
/

Hoitava ääni

Paikka: Kalliolan Setlementtitalo
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Anna Saksman (Opettaja esittely)

Äänen eheyttävyys ja hoitavuus avautuu meille kehollisuuden kautta.

Tällä kurssilla vahvistamme yhteyttä itseemme ja läsnäoloon äänen avulla. Tutkimme ääntä läsnäoloa vahvistavana, kehollisena kokemuksena. Annamme äänen sekä hoitaa meitä että johdattaa meitä syvemmälle läsnäolon kokemukseen. Annamme mahdollisuuden äänelle toimia hoitavana sylinä, jossa saamme levätä, hoivaantua ja eheytyä.

Kannamme usein ääneen, ilmaisuun ja luovuuteen liittyvää arkuutta, häpeää tai suorituspainetta. Ehkä olemme oppineet, että päästämämme äänen tulee olla hillittyä ja hallittua tai että vapautunut ilmaisu kuuluu vain lapsille.

Tällä kurssilla ei ole kyse taidoista tai “oikein tekemisestä” vaan päinvastoin avaudumme äänelle, joka saa olla niin kuin se siinä hetkessä ilmenee, joskus rosoista ja värisevää, toisinaan soljuvaa ja harmonista. Esteettisten ja ulkoisten vaatimusten sijaan ääni saa vapautua olemaan väline sisäiseen yhteyteen. Olennaista on läsnäolo ja yhteyden tutkiminen.

Teemme helppoja ääni-, liike- ja luovuusharjoitteita. Emme esiinny, vaan teemme harjoitteita itseämme palvellen, yhdessä. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, mutta kiinnostus kehollisia menetelmiä kohtaan on tarpeen.

Jokaisen tapaamisen lopuksi saat vastaanottaa patjalla maaten hoitavan äänen värähtelyjä äänimaljan, rummun ja ihmisäänen välityksellä.

Kevätlukukausi
26.03.2022 - 26.03.2022
La 10:00-14:00
/

Sointukylpy – äänisyvärentoutus B

Paikka: LiikeStudio, Kalliolanrinne 5
Kurssimaksu: 28,00€
Opettaja: Irene Hursti (Opettaja esittely)

Sointukylpy on ryhmässä tapahtuva äänisyvärentoutus, joka hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä kehoa että mieltä. Rentoutuksen aikana osallistujat makaavat jumppamatolla peitteen alla. Sointukylvyn aikana ei tarvitse suorittaa mitään. Harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat rentoutumisen tilaan, jossa keho ja mieli voivat päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaisella kerralla ainutlaatuinen matka omaan sisimpään.

Sointukylpykerta koostuu alustuksesta, ohjatusta rentoutusharjoituksesta, itse sointukylvystä eli hoitavien soitinten kuten tiibetiläisten äänimaljojen, gongin, Koshi-tuulikellojen, tingshojen, sansulan ja sadekepin äänistä sekä ohjatusta paluusta tähän hetkeen. Jokaisella kerralla on oma teemansa, johon ohjattu harjoitus liittyy. Ota mukaan jumppamatto ja halutessasi pieni tyyny ja kevyt peite. On hyvä pukeutua mukavaan, rentoon asuun.

Kevätlukukausi
09.04.2022 - 07.05.2022
La 12:00-13:30