Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Terveys ja hyvinvointi
Löytyi 8 kurssia
/

Asahi + sointukylpy, verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 25,00€
Opettaja: Irene Hursti

Tämä kurssi sopii kaikille niille, jotka haluavat pitää kehon ja mielen hyvinvoinnista huolta miellyttävällä ja rennolla tavalla. Aluksi tehdään seisten helppoja ja rentouttavia asahin liikkeitä. Ne tehdään hitaasti, joten niitä tehdessä ei tule hiki. Asahin jälkeen rentoudutaan ohjatusti ja nautitaan jumppamatolla peiton alla harmonisten äänien ja äänivärähtelyjen rentouttavasta vaikutuksesta. Sointukylvyn soittimina on mm. äänimaljat, gongi, koshi-tuulikellot, sansula-sormipiano ja sadekeppi. Pukeudu rentoihin ja kiristämättömiin vaatteisiin. Tarvitset jumppamaton, peiton
ja pienen tyynyn sekä vesipullon. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Tule sellaisena kuin olet.

Syyslukukausi
16.11.2021 - 30.11.2021
Ti 17:30-19:00
/

Kokemuksellinen chakramatka

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 59,00€
Opettaja: Ilona Arosalo

Tule tutustumaan intialaisen perimätiedon mukaisiin chakroihin!
Teemme chakrahengitys-, chakraääni- ja kundaliinimeditaatiot. Lisäksi rentoudumme ohjatuilla mielikuvamatkoilla, koemme Golden Light- ja muita meditaatioita.

Chakramatkalla tutustut kehon 7 energiakekukseen erilaisten kokemuksellisten dynaamisten meditaatioiden kautta. Näissä energisoivissa kokemuksellisissa meditaatioissa käytetään kehollisia metodeja, ääntä, tärinää (shaking) ja tanssia. Opit myös chakroista piirtämällä ja teorian kautta. Kokemusta syvennetään ohjatuilla, rentouttavilla mielikuvamatkoilla.

Chakrojen ajatellaan olevan osa kehon näkymätöntä osaa, energiakehoa. Hengitys, ääni ja liike toimivat ikäänkuin sateenkaaren siltana kunkin chakran ainutlaatuisiin ominaisuuksiin. Tärinää ja värinää käytetään hienovaraisen kundaliinienergian herättämiseen, vapaa tanssi ja liike silmät suljettuina avaavat kehon aistit, sinä vain seuraat kehoa ja annat sen liikkua vapaasti miten se haluaa. Meditaatioissa käytetään niihin kuuluvaa musiikkia. Kurssin aikana voit puhdistaa ja laajentaa energiakehoasi, tuntea kuinka se laajenee. Kehosi täyttyy elämän energiasta ja mieli rauhoittuu.

Syyslukukausi
10.12.2021 - 12.12.2021
La 10:00-15:00
Pe 17:15-18:45
Su 10:00-15:00
/

Meditatiivinen ääni

Paikka: Kalliolan Setlementtitalo
Kurssimaksu: 38,00€
Opettaja: Anna Saksman

Hiljennymme kuuntelun tilaan vahvistamaan yhteyttä sisimpäämme ja läsnäoloon äänen avulla. Kuuntelemme ja tutkimme, miten hiljaisuus ja läsnäolo tapahtuvat meissä äänen tukiessa tätä prosessia. Annamme äänen sekä hoitaa meitä että johdattaa meitä syvemmälle meditaatioon ja kontemplaatioon. Kyse ei ole taidoista tai “oikein tekemisestä” vaan kyse on avautumisesta läsnäoloon, lempeyteen ja yhteyden tutkimiseen.
Teemme helppoja ääni- ja liikeharjoitteita sallivassa ilmapiirissä. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, mutta kiinnostus mietiskelevään työskentelyyn ja kehollisia menetelmiä kohtaan on tarpeen. Sinun ei tarvitse esiintyä tai olla yksin huomion kohteena vaan teemme harjoitteita yhdessä. Lopuksi saat vastaanottaa lattialla maaten hoitavan äänen värähtelyjä äänimaljan, rummun ja ihmisäänen välityksellä.

Syyslukukausi
13.11.2021 - 13.11.2021
La 10:00-16:00
/

Sointukylpy – äänisyvärentoutus

Paikka: LiikeStudio, Kalliolanrinne 5
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Irene Hursti

Sointukylpy on ryhmässä tapahtuva äänisyvärentoutus, joka hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä kehoa että mieltä. Rentoutuksen aikana osallistujat makaavat jumppamatolla peitteen alla. Sointukylvyn aikana ei tarvitse suorittaa mitään. Harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat rentoutumisen tilaan, jossa keho ja mieli voivat päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaisella kerralla ainutlaatuinen matka omaan sisimpään.

Sointukylpykerta koostuu alustuksesta, ohjatusta rentoutusharjoituksesta, itse sointukylvystä eli hoitavien soitinten kuten tiibetiläisten äänimaljojen, gongin, Koshi-tuulikellojen, tingshojen, sansulan ja sadekepin äänistä sekä ohjatusta paluusta tähän hetkeen. Jokaisella kerralla on oma teemansa, johon ohjattu harjoitus liittyy. Teemat ovat kehotietoisuus, myötätunto ja oma voima. Ota mukaan jumppamatto ja halutessasi pieni tyyny ja kevyt peite. On hyvä pukeutua mukavaan, rentoon asuun.

Syyslukukausi
09.10.2021 - 13.11.2021
La 13:45-15:15
/

Auta itseäsi akupisteitä naputtelemalla (EFT-menetelmä) peruskurssi -toteutuu verkkokurssina

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 19,00€
Opettaja: Irene Hursti

Tutustumme Gary Craigin kehittämään yksinkertaiseen itsehoitomenetelmään (Emotional Freedom Techniques). EFT on akupunktiopisteiden naputtelua sormilla sekä virittäytymistä samanaikaisesti tunteisiin, ajatuksiin ja kehollisiin tuntemuksiin. EFT:ssä on elementtejä mindfulnessista. Jokainen voi menetelmän avulla oppia helpottamaan oloaan sekä kehon ja mielen stressioireita. Näin koko kehon luonnolliset paranemismekanismit pääsevät toimimaan paremmin.

Kurssilla käydään läpi lyhyesti EFT:n taustaa, naputeltavat akupisteet (perusresepti ja lyhyempi versio) sekä opitaan tekemään henkilökohtainen ja tarkoituksenmukainen lause, jonka avulla voi auttaa itseään menetelmää hyödyntäen. Tämä kurssi sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet itsehoidosta ja omasta hyvinvoinnistaan. Tarvitset muistiinpanovälineet.

Syyslukukausi
20.11.2021 - 20.11.2021
La 13:45-16:00
/

Auta itseäsi akupisteitä naputtelemalla (EFT-menetelmä) jatkokurssi: kipu ja kivunhallinta -toteutuu verkkokurssina

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 19,00€
Opettaja: Irene Hursti

Tutustumme Gary Craigin kehittämään yksinkertaiseen itsehoitomenetelmään (Emotional Freedom Techniques). EFT on akupunktiopisteiden naputtelua sormilla sekä virittäytymistä samanaikaisesti tunteisiin, ajatuksiin ja kehollisiin tuntemuksiin. EFT:ssä on elementtejä mindfulnessista. EFT:n jatkokurssin aiheena on kipu ja kivunhallinta.

EFT:n avulla voidaan hellittää kipua ja siihen liittyvä tunteita. Tutustumalla tietoisesti erilaisiin aistimuksiinsa ja hyväksymällä ne, voi kipukin hellittää otettaan antaen tilaa vapaammalle hengitykselle ja kivuttomille hetkille. Kurssilla käydään läpi erilaisia naputtelutapoja, joista opit kokemuksen kautta löytämään itsellesi sopivan ja toimivan. Lisäksi opit tekemään henkilökohtaisen ja tarkoituksenmukaisen lauseen, jonka avulla voit auttaa itseäsi menetelmää hyödyntäen.

Tämä kurssi sopii kaikille niille, jotka haluavat tutustua erilaiseen itsehoitomenetelmään ja tapaan lähestyä kipua ja siihen liittyviä tunteita. Tarvitset muistiinpanovälineet.

Syyslukukausi
27.11.2021 - 27.11.2021
La 13:45-16:00
/

Parantava hengitys

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 59,00€
Opettaja: Ilona Arosalo

Pinnallinen hengitys kuormittaa elimistöä ja vaikeuttaa palautumista. Luonnollinen hengitys rentouttaa, se voi vähentää ahdistusta ja stressiä, helpottaa univaikeuksia sekä poistaa jännitystä. Syvä hengitys auttaa myös keskittymään. Kun todella keskityt hengittämiseen, lähetät aivoillesi viestin siitä, että nyt tulisi rauhoittua. Aivot taas lähettävät tämän viestin kehollesi, ja kun keho rentoutuu, myös mieli rauhoittuu.

Kurssin aikana saat kokemuksen useisiin hengitystekniikoihin, voimakkaista enegia- ja syvähengityksistä pehmeisiin ja tietoisuutta lisääviin meditatiivisiin hengitysmetodeihin. Ymmärrät hengityksen olevan syvällinen silta meditaatioon. Ohjatut mielikuvamatkat ja harjoitukset syvärentoutuneessa tilassa vapauttavat alitajunnan voimat tukemaan sisäistä matkaa.

Kaikkiin meditaatioihin liittyy myös juuri niihin sopiva ja meditaatiota tukeva musiikki olennaisena osana. Osallistujat voivat olla kokeneita meditaatioiden harjoittajia tai heillä ei tarvitse olla kokemusta meditaatioista lainkaan.

Syyslukukausi
03.12.2021 - 05.12.2021
La 10:00-15:00
Pe 17:15-18:45
Su 10:00-15:00
/

Irtipäästämisen taito

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 31,00€
Opettaja: Taina Koskimäki

Irti päästäminen tarkoittaa luopumista sellaisesta asiasta, mikä ei enää palvele elämässäsi. Asia, joka aiheuttaa tuskaa ja latistaa, vie energiaa pois sen sijaan, että voisit nauttia hyvästä olostasi.

Irti päästäminen voi liittyä mihin tahansa, esimerkiksi huonoon ihmissuhteeseen, työpaikan menetykseen tai etääntymiseen hyvästä ystävästä.

Irti päästämisessä on kyse siitä, että voimme katsoa asiaa kauempaa meistä irrallisena asiana. Hiljalleen alamme huomata, ettemme enää identifioidu johonkin asiaan.

Työpajassa teemme helppoja ja turvallisia harjoitteita pareittain ja yksin. Annamme tilaa omalle prosessille, joka jatkuu työpajan jälkeenkin.

Ota oma istuma-alusta ja halutessasi tyyny mukaan.

Syyslukukausi
14.11.2021 - 14.11.2021
Su 15:00-19:00