Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opiskelijoille / Ohjeita opiskelijoille / Opintopistekurssit

Kerää pisteet talteen!

Oletko huomannut, että osassa opiston kursseista on kurssinimen perässä opintopisteet (op) ja kurssikuvauksen yhteydessä noppasymboli. Nämä noppakurssit ovat kursseja, joista on halutessaan mahdollista saada opintopisteet suoritusmerkinnäksi viralliseen Oma opintopolkupalveluun.  

Lukuvuosi 2022-2023 oli Kalliolassa ensimmäinen jolloin kaikille avoimia noppakursseja järjestettiin. Kursseja oli 8  ja suoritusmerkintöjä tallennettiin 19 opiskelijalle.

Keväällä 2024 opintopisteitä voit kerätä seuraavilta kursseilta:

Mitä tarkoittaa?

Kalliolan kansalaisopisto tarjoaa mahdollisuuden kurssisuorituksesi arviointiin niillä kursseilla, joilla on erillinen maininta sekä opintopistemäärä kurssikuvauksessa.  

Osaaminen tallennetaan Opetushallituksen ylläpitämään kansalliseen rekisteriin, johon pääset kirjautumaan omilla verkkopankkitunnuksillasi. 

Mitä hyötyä opintopisteistä voi olla? 

Suoritusmerkinnän avulla voit hyödyntää osaamistasi monin eri tavoin nyt ja tulevaisuudessa. 

  • Osaamisen todistaminen esimerkiksi työssä, työnhaussa tai opinnoissa 
  • Työpaikan kehityskeskustelu, palkkaneuvottelu 
  • Kaikki koulutuksesi ja käymäsi kurssit löytyvät samasta paikasta tallennettuna (Oma opintopolku) ja voit jakaa ne sieltä haluamillesi henkilöille

Nopan kuva oranssilla taustalla

Miten opintopisteet saa?

Opintopistekursseilla kaikilla on ilman lisähintaa mahdollisuus kerätä opintopisteet talteen. Opettaja kertoo ensimmäisellä kerralla kurssin osaamistavoitteet eli mitä opintopisteen suorittaminen vaatii.

Opisto kysyy kurssin alussa kaikilta osallistujilta kiinnostusta opintopisteiden keräämiseen. Jos haluat kerätä opintopisteet talteen, allekirjoitat suostumuslomakkeen vahvaa tunnistautumista käyttäen.

Opintopistekursseille on mahdollista osallistua, vaikka et keräisi opintopisteitä. Huomioi kuitenkin, että merkintää ei ole mahdollista pyytä tai tehdä jälkikäteen.

Opintopisteiden kerääminen edellyttää hyväksyttyä suoritusta.

Vain hyväksytyt suoritukset tallennetaan

Opintopistekurssin arviointi perustuu kurssille asetettuihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Osaamisesi arviointi tapahtuu pääosin kurssin yhteydessä jatkuvana arviointina. Arviointiasteikko kursseilla on hyväksytty-hylätty ja vain hyväksytyt suoritukset viedään Oma Opintopolku -palvelun. 

Kurssin päätyttyä viemme opintopistesuorituksesi Opetushallituksen ylläpitämään rekisteriin, josta se tulee näkyväksi Oma Opintopolku -tietoihisi.

Kalliolan Kansalaisopiston opetussuunnitelma 2022-2023

Kalliolan kansalaisopiston ajantasainen opetussuunnitelma löytyy vuosittain Opetushallituksen ylläpitämästä ePerusteet-palvelusta. Opetussuunnitelman opintokokonaisuuksista löydät myös kaikki opintopistekurssit.

Opetussuunnitelma