Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kielet / Tanska
Löytyi 2 kurssia
/

Tanskan keskustelu Hyggesnak online B1 – verkko-opetus

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Johanna Toivonen

Tule juttelemaan tanskaksi mukavassa ilmapiirissä! Luemme, leikimme, pelaamme ja keskustelemme kaikesta taivaan ja maan välillä. Kurssi on sinulle, joka jo osaat jonkin verran tanskaa, mutta tahdot parantaa suullisia taitojasi ja tutustua Tanskaan ja tanskalaisiin entistäkin paremmin.

Kurssin sisältö:

Lähdemme liikkeelle erilaisista teksteistä (esim. runoista, novelleista, laulunsanoista, lehtiartikkeleista), elokuvista, tv-sarjoista ja podcasteista ja keskustelemme niistä rennossa ilmapiirissä. Keskustelemme myös tavoista ja tottumuksista ja opettelemme tuntemaan Tanskan kulttuuri- ja yhteiskuntaoloja paremmin. Opetukseen sisältyy tietokilpailuja, esitelmiä, erilaisia pelejä ja seuraleikkejä.

Tavoite:

Kurssin jälkeen
- olet saanut vahvistettua suullista ilmaisua

- olet oppinut tuntemaan paremmin Tanskan kulttuuri- ja yhteiskuntaoloja

Kurssikuvaus tanskaksi: (B1) Kom og tal dansk i en hyggelig atmosfære! Vi skal læse, lege, spille og diskutere alt mellem himmel og jord. Kurset er for dig, der allerede kan tale lidt dansk, men gerne vil forbedre dine mundtlige danskfærdigheder og forstå Danmark og danskerne endnu bedre.

Indhold: Vi tager udgangspunkt i forskellige tekster (bl.a. digte, noveller, sangtekster, avisartikler) samt film, tv-serier og podcasts og diskuterer dem i afslappet atmosfære. Vi taler også om skikke og omgangsformer og lærer de danske kultur- og samfundsforhold bedre at kende. I undervisningen indgår quizzer, fremlæggelser, forskellige spil og selskabslege. 

Mål:

Efter kurset har deltagerne
- fået styrket deres mundtlige kompetencer

- lært de danske kultur- og samfundsforhold bedre at kende

Tämä kurssi toteutetaan verkko-opetuksena. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Tämä kurssi kuuluu keskustelukursseihin ja siinä keskitytään suullisen vuorovaikutuksen kehittämiseen, yleensä ilman oppikirjaa. Työskentelytavat tunneilla vaihtelevat ja usein opiskelijat voivat itse myös vaikuttaa keskusteltavien aiheiden valintaan. Opiskelun tavoitteena on parantaa kielen käytön varmuutta ja sujuvuutta. Tunneilla tuetaan ääntämistä, sanavaraston kehittymistä ja toimimista erilaisissa kielenkäyttötilanteista, kuten vaikka mielipiteen ilmaisemisessa.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ma 18:45-20:15
/

Tanskan alkeet – verkko-opetus 1,5 op

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 92,00€
Opettaja: Johanna Toivonen

Lähtötaso 0.00 tavoitetaso A1.1.

Suunnitteletko lomamatkaa Tanskaan tai ehkä opiskelua Tanskassa? Oletko mukana pohjoismaisessa yhteistyössä? Vai oletko kenties saanut Tanska-kipinän tanskalaisista tv-sarjoista? Nyt sinulla on oiva mahdollisuus oppia tanskaa ja tutustua tanskalaiseen kulttuuriin! Käytämme oppikirjaa ”Dansk? – Ja, tak!” ja siihen liittyvää äänimateriaalia sekä muuta autenttista ääni- ja kuvamateriaalia. Kurssikielenä on tanska, mutta opettaja opastaa tarvittaessa myös ruotsiksi ja suomeksi. Opiskelijoilta edellytetään ruotsin kielen perustaitoja.

Kurssin tarkoitus:

Kurssilla opettelemme selviämään arkitilanteista tanskan kielellä ja keskitymme erityisesti kuullun ymmärtämiseen. Tutustumme tanskalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan eri muodoissaan. Kurssi on nopeatempoinen.

Kurssin jälkeen 

osaat esittäytyä ja kertoa lyhyesti itsestäsiosaat asioida kahvilassa ja sopia tapaamisesta ymmärrät helppoa, arkitilanteisiin liittyvää puhetta tunnistat tanskan keskeisimmät äänteet ja keskeisimmät ruotsista poikkeavat sanatosaat myös tanskan lukusanat tiedät, mitä hygge on 

Kurssin sisältö:

Kurssilla teemme dialogi- ja kuullunymmärtämisharjoituksia. Käymme läpi ruotsista poikkeavaa sanastoa ja ääntämisen perusteita. Opettelemme lukusanat ja tutustumme tanskalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Tanskan alkeet -kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Tämä kurssi on opintopisteytetty ja tältä kurssilta on niin halutessaan mahdollista saada virallinen suoritusmerkintä Oma Opintopolku-palveluun. Virallisen suoritusmerkinnän saamisesta kerrotaan tarkemmin kurssin ensimmäisellä kerralla.

Verkkokurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomilla. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ma 17:00-18:30