Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kielet / Tanska
Löytyi 2 kurssia
/

Tanskan keskustelu Hyggesnak online B1, verkko-opetus

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Johanna Toivonen (Opettaja esittely)

Tule juttelemaan tanskaksi mukavassa ilmapiirissä! Luemme, leikimme, pelaamme ja keskustelemme kaikesta taivaan ja maan välillä. Kurssi on sinulle, joka jo osaat jonkin verran tanskaa, mutta tahdot parantaa suullisia taitojasi ja tutustua Tanskaan ja tanskalaisiin entistäkin paremmin.

Kurssin sisältö:

Lähdemme liikkeelle erilaisista teksteistä (esim. runoista, novelleista, laulunsanoista, lehtiartikkeleista), elokuvista, tv-sarjoista ja podcasteista ja keskustelemme niistä rennossa ilmapiirissä. Keskustelemme myös tavoista ja tottumuksista ja opettelemme tuntemaan Tanskan kulttuuri- ja yhteiskuntaoloja paremmin. Opetukseen sisältyy tietokilpailuja, esitelmiä, erilaisia pelejä ja seuraleikkejä.

Tavoite:

Kurssin jälkeen
- olet saanut vahvistettua suullista ilmaisua

- olet oppinut tuntemaan paremmin Tanskan kulttuuri- ja yhteiskuntaoloja

Kurssikuvaus tanskaksi:
(B1) Kom og tal dansk i en hyggelig atmosfære! Vi skal læse, lege, spille og diskutere alt mellem himmel og jord. Kurset er for dig, der allerede kan tale lidt dansk, men gerne vil forbedre dine mundtlige danskfærdigheder og forstå Danmark og danskerne endnu bedre.

Indhold: Vi tager udgangspunkt i forskellige tekster (bl.a. digte, noveller, sangtekster, avisartikler) samt film, tv-serier og podcasts og diskuterer dem i afslappet atmosfære. Vi taler også om skikke og omgangsformer og lærer de danske kultur- og samfundsforhold bedre at kende. I undervisningen indgår quizzer, fremlæggelser, forskellige spil og selskabslege. 

Mål:

Efter kurset har deltagerne
- fået styrket deres mundtlige kompetencer

- lært de danske kultur- og samfundsforhold bedre at kende

Tämä kurssi toteutetaan verkko-opetuksena. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Tämä kurssi kuuluu keskustelukursseihin ja siinä keskitytään suullisen vuorovaikutuksen kehittämiseen, yleensä ilman oppikirjaa. Työskentelytavat tunneilla vaihtelevat ja usein opiskelijat voivat itse myös vaikuttaa keskusteltavien aiheiden valintaan. Opiskelun tavoitteena on parantaa kielen käytön varmuutta ja sujuvuutta. Tunneilla tuetaan ääntämistä, sanavaraston kehittymistä ja toimimista erilaisissa kielenkäyttötilanteista, kuten vaikka mielipiteen ilmaisemisessa.

Tutustu opettajaan:  Johanna Toivonen

Kevätlukukausi
22.01.2024 - 22.04.2024
Ma 18:45-20:15
/

Tanskan kieli ja kulttuuri A2 kevään jatkokurssi, verkko-opetus

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Johanna Toivonen (Opettaja esittely)

Oletko käynyt tanskan alkeiskurssin tai opetellut tanskan alkeet omatoimisesti? 

Tervetuloa jatkamaan tanskan kielen opintoja Zoomissa kokoontuvalle reipastahtiselle kurssille! 

Monipuolinen kurssi sisältää aktiivista puhumista, kuullun ymmärrystä sekä tutustumista tanskalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Kotitehtävillä syvennät osaamistasi esimerkiksi lukemalla erilaisia tekstejä. kuuntelemalla podcasteja ja katsomalla tanskankielisiä videoita. Opettaja rohkaisee osallistujia käyttämään kieltä ja selviytymään arjen tilanteista tanskan kielellä. Verkkototeutus mahdollistaa osallistumisen olet sitten missä tahansa! 

Oppimateriaali: ”Dansk? – Ja, tak!” – oppikirja (Bonus-osion kappaleet) ja siihen liittyvä äänimateriaali sekä muu autenttinen ääni- ja kuvamateriaali. 

Tämä kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Tutustu opettajaan:  Johanna Toivonen

Kevätlukukausi
22.01.2024 - 22.04.2024
Ma 17:00-18:30