Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kädentaidot
Löytyi 4 kurssia
/

Pihan puurakentamisen perusteet, intensiivikurssi verkossa

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 38,00€
Opettaja: Erno Vähänen

Kurssilla voit suunnitella pihallesi terassin, pergolan, vajan tai leikkimökin. Opit mm. rakenteiden suunnittelua ja mitoitusta, miten perustukset ja puurunko rakennetaan sekä seinien verhoilua ja vesikaton asennusta. Käsittelemme myös ikkunoiden ja ovien asentamisen, sekä omakotitaloasujan ja rivitaloasujan huomioitavat seikat

<br><br>Tuo valokuva pihastasi, jonne suunnittelet kurssin aikana terassin tai halutun rakennelman oikeaoppisilla rakenneratkaisuilla. Samalla otat haltuun teknisen piirtämisen perusteet. Saat opettajalta yksilöllistä ohjausta suunnitelmaasi.

Kevätlukukausi
24.04.2021 - 24.04.2021
La 10:00-15:15
/

Hedelmien taidekaivertamisen alkeet, intensiivikurssi

Paikka: Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 32,00€
Opettaja: Nittiya Kosa

Tule opettelemaan hedelmien ja vihannesten taiteellisen kaivertamisen perusteita. Harjoittelet käyttämään kaiverrusveistä ja tekemään omenoista ja vihanneksista kauniita lehtiä ja kukkia.
Opettaja tuo veitset mukanaan ja niitä voi lainata korvauksetta. Veitsen voi myös ostaa omaksi. Opettaja tuo myös muut tarvittavat välineet ja  raaka-aineet mukanaan. Raaka-ainemaksu 3 euroa sisältyy kurssihintaan

<br><br>Opettajalle, Nittiya Kosa, myönnettiin helmikuussa Stuttgartissa kokkiolympialaisissa taidekaivertamisen hopeamitali.

Kevätlukukausi
08.05.2021 - 08.05.2021
La 12:00-15:15
/

Kirjo metalliin – näyttäviä koruja erikoisella tekniikalla

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 88,00€
Opettaja: Olga Sorsa

Metallin kirjontakurssilla käytämme muun muassa lankaa, helmiä ja paljetteja koristamaan metallin pintaa. Kurssilla valmistamme uniikkeja, yksilöllisiä koruja, joissa yhdistyy perinteisesti pehmeän materiaalin tekniikka kovaan metalliin. Hauskalla tekniikalla valmistetut modernit korut sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Opettaja lähettää ennen kurssin alkua tiedon hankittavista metalleista ja tarvikkeista.

Kevätlukukausi
06.05.2021 - 10.06.2021
To 17:30-20:30
/

Tee tarpeettomista koruista uusia, intensiivikurssi

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Tule luomaan uniikkeja koruja käytetyistä koruista. Työpajasta löydät erilaisia korumateriaaleja luomuksiisi, joista voit luoda uutta. Voit myös ottaa malliksi,  muokata tai korjata vanhoja korujasi. Käytettävissä on mm. kierrätysnahkaa, ketjuja, lankoja hapsuihin, helmiä, korunosia, joista voi valmistaa korva-, ranne- ja kaulakoruja. Kurssille et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Opit erilaisia korunvalmistuksen perustekniikoita ja hapsujen valmistusta.

Materiaalimaksuun sisältyy yhteiseen käyttöön korupihtejä, liimapyssyjä, liimaa ja uusia korumetallista (nikkelitön) valmistettuja korvakorukoukkuja, kaulakorun ja rannekorun kiinnityslukkoja. Mukana on myös kouluttajan kokoelma erilaisia kierrätyskoruja ja korujen osia. 

Ota mukaan omia koruja, joita haluat käyttää mallina, tuunata tai korjata. Ota myös mukaan korunosia, korupihdit tai muut pienet pihdit ja muuta korumateriaalia. Kurssille voi tulla myös ilman omaa materiaalia. Materiaalimaksu 3 euroa sisältyy kurssin hintaan.

Kevätlukukausi
08.05.2021 - 08.05.2021
La 12:00-16:00