Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanssi
Löytyi 28 kurssia
/

Luovaa liikettä urbaanissa ympäristössä

Paikka: Kalliola, Alli Trygg / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 42,00€
Opettaja: Tuuli Malla

Kaipaatko luovaa liikettä ja inspiraatiota kaupunkiluonnosta? Loppukesän viikonloppukurssilla nautitaan omassa kehossa ja ulkona olemisesta. Aiempaa kokemusta tanssista et tarvitse -avoin mieli ja halua liikkua riittää. Liikut omista lähtökohdista ympäristöstä inspiroituen ja aisteja herätellen. Tunnit alkavat lämmittelyllä opiston tiloissa ja sen jälkeen siirrytään ulos. Tunnilla tarkastelemme urbaani ympäristöstä löytyviä muotoja, tiloja ja ääniä kutsuna tanssiin. Harjoitteissa käytät monipuolisesti kuulo-, tunto- ja näköaistia. Ohjattujen liike-improvisaatioiden kautta mielikuvituksesi aktivoituu ja keho ja mieli vetreytyvät. Jokainen on oman liikkeensä asiantuntija ja tällä kurssilla osallistujia johdatellaan ja kannustetaan tasavertaisesti löytämään uusia tapoja ilmaista itseään. Opettaja kohtelee kurssilaisia tasavertaisina oman liikkeen asiantuntijoina johdatellen sinua lempeästi löytämään uusia tapoja ilmaista itseäsi. Jos olet kiinnostunut esiintymisestä, kurssilla saat myös taitoja ympäristön mahdollisuuksien hyödyntämiseen esityksessä. 

Pukeudu mukaviin vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Koska osa kurssista tapahtuu ulkona, otathan mukaan säähän sopivat vaatteet. Myös muistiinpanovälineet on hyvä ottaa mukaan.

Syyslukukausi
27.08.2022 - 28.08.2022
La 10:00-13:00
Su 10:00-13:00
/

Luovaa liikettä -verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 37,00€
Opettaja: Tuuli Malla

Haluaisitko lisää luovaa liikettä elämääsi kotoa käsin? Toivota tanssi tervetulleeksi kotiisi tällä kolmen kerran kurssilla. Tutkin kodin ympäristöä paikkana tanssille ja huomaa että  pienikin tila on mahdollisuus.  Kurssilla tutkit oman tilan ja ja siellä olevien esineiden mahdollisuuksia herätellen uusia näkökulmia tuttuun ympäristöön. Jos olet kiinnostunut esiintymisestä, kurssilla saat myös taitoja ympäristön ja tilojen mahdollisuuksien käyttämiseen osana esitystä. Ohjattujen liike-improvisaatioiden kautta mielikuvituksesi aktivoituu ja keho ja mieli vetreytyvät. Tunnit alkavat lämmittelyllä, josta jatkamme liikeharjoituksia mielikuvien ja kotiympäristön inspiroimina.  Jokainen on oman liikkeensä asiantuntija ja tällä kurssilla osallistujia johdatellaan ja kannustetaan tasavertaisesti löytämään uusia tapoja ilmaista itseään. Pukeudu mukaviin vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Myös muistiinpanovälineet on hyvä varata lähelle. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. 

Tämä kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomilla. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Syyslukukausi
05.10.2022 - 26.10.2022
Ke 17:30-19:00
/

Urban Afro

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tuntuuko että raskaasta työviikosta on vaikea nollaantua? Tule irrottelemaan afrikkalaisen populaarimusiikin tahtiin. Lauantaiaamun afrotunnilla kohotat kuntoa hauskasti hikoillein.  Urban afro workshopissa soi mukaansatempaava ja energinen länsiafrikkalainen klubimusiikki ja tanssisarjoissa leikitellään kadulta, klubeilta ja musiikkivideoilta tutuilla urbaaneilla muuveilla (painotus norsunluurannikkolaisessa Coupé Décaléssa).  Tanssissa korostuvat rentous, hauskuus ja monipuolinen keskivartalon käyttö. Tunti koostuu lämmittelyistä, perusliikkeiden harjoittelusta ja koreografian opettelusta. Saat liikunnan ja rytmin iloa, kehonhuoltoa sekä  tansseihin ja musiikkiin liittyvää kulttuuritietoutta.  

Syyslukukausi
29.10.2022 - 29.10.2022
La 13:30-15:45
/

Nykytanssi (perustaso)

Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4
Kurssimaksu: 62,00€
Opettaja: Iiris Laakso

Nykytanssi on virtaava ja kokonaisvaltainen tanssin muoto, jossa opiskelijat pääsevät tutkimaan ja ilmaisemaan itseään liikkujina lempeässä oppimisympäristössä. Tanssiteknillinen huomio kelluu release-tekniikan, liikkeen ketjuttamisen, läsnäolon ja itsensä kuuntelun aalloissa.
Tunnit alkavat lyhyellä virittäytymisellä, jossa opiskelijat ehtivät pysähtyä oman senhetkisen ruumiillisuutensa äärelle. Virittäytymistä seuraa yhteinen kehonhuollollinen osio. Kurssi painottuu erilaisiin ohjattuihin liike- ja tanssisarjoihin, jotka saumattomasti yhdistävät niin tanssiteknillistä
kuin ilmaisullista ulottuvuutta.Kurssille suositellaan joko nykytanssin tai jonkin muun vastaavan lajin perusteiden tuntemusta.
Tunneilla ohjatut liikesarjat liikkuvat niin pysty- kuin lattiatasossakin, joten on toivottavaa, että opiskelija pystyy istumaan lattialla säärien päällä, ja varaamaan jonkin verran painoa käsille. Kaikki tunneilla ohjatut harjoitukset ovat kuitenkin aina ehdotuksia, ja opettaja voi tarjota useampia
liikkeellisiä vaihtoehtoja. Annettua materiaalia voi myös aina varioida joko itsenäisesti tai yhdessä opettajan kanssa itselle sopivaksi. Varusteiksi suositellaan liikkumiseen soveltuvia vaatteita, ja koska tunneilla ollaan myös lattiatasossa, niin pitkät hihat ja lahkeet voivat tuntua miellyttäviltä ihon ja lattian välissä.

Syyslukukausi
12.09.2022 - 05.12.2022
Ma 18:45-20:00
/

Nykytanssikurssi

Paikka: Kulttuuritalo, Klubi / Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 72,00€
Opettaja: Janne Aspvik

Nykytanssikurssilla opit liikkumaan ryhmässä dynaamisesti ja ergonomisesti lattialla ja  pystytasossa ja toteuttamaan eri pituisia liikefraaseja. Täten kerryttäen liikesanastoasi ja kehittäen  liikemuistiasi. Tämän lisäksi tutustut mm. kehosi eri osien keskinäiseen artikulaatioon ja painoon ja  kehität rennossa ja turvallisessa oppimisympäristössä proprioseptistä kehonhallintaasi.  Käymme kaikki kurssilla toteutettavat liikkeet perusteellisesti ja progressiivisesti läpi yksilötarpeet  ja osaamistasot huomioiden, joten osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssitaustaa ja on  avoin kaikille tanssista ja liikkumisesta kiinnostuneille. Suosituksena väljät vaatteet joissa on  helppo liikkua. Tervetuloa tanssimaan

Syyslukukausi
26.10.2022 - 30.11.2022
Ke 17:00-18:30
/

Salsa alkeet elokuussa

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 40,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tule oppimaan salsan rytmi ja pakkaa reppuusi tanssin iloa ja positiivisuutta pimenevän syksyn varalle.  Tällä 3 tapaamiskerran kurssilla opit salsan rytmiikkaa, kehonkäyttöä ja peruskuvioita, joista kootaan pieni tanssisarja. Alkeistason kurssi, aiempaa kokemusta ei tarvita. Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin. Halutessasi voit jatkaa salsan harjoittelua muilla syksyn lyhytkursseilla. 

Syyslukukausi
15.08.2022 - 29.08.2022
Ma 19:05-20:35
/

Salsasunnuntai alkeet

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tule oppimaan salsan rytmi ja pakkaa reppuusi tanssin iloa ja positiivisuutta talven varalle.  Tämä sunnuntai on varattu aloittelijoille. Tunnilla opit salsan rytmiikkaa, kehonkäyttöä ja peruskuvioita.  Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin. Halutessasi voit jatkaa salsan harjoittelua toisella syksyn lyhytkurssilla. 

Syyslukukausi
16.10.2022 - 16.10.2022
Su 12:00-14:15
/

Salsasunnuntai/ alkeisjatko

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tule nauttimaan salsan rytmeistä. Tämä sunnuntai on varattu salsan perusrytmin ja  -askeleet hallitseville.  Tunnilla syvennät taitojasi liikekielen, ja vartalon käytön osalta. Opit uusia peruskuvioita joista kootaan pieni tanssisarja.  Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin.

 

Syyslukukausi
30.10.2022 - 30.10.2022
Su 13:00-15:15
/

Soca – karibialainen karnevaalitanssi

Paikka: Kalliolan kansalaisopisto, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 78,00€
Opettaja: Kirsikka Mäkinen (Opettaja esittely)

Haluatko oppia tanssimaan englanninkielisen Karibian suosituinta karnevaalitanssia socaa? Socan viikkotunneilla tutustut afrokaribialaisen socatanssin perusteisiin, socamusiikkiin ja kulttuuriin. Harjoittelet lajille tyypillistä vartalonkäyttöä ja tanssisarjoja.  Tunnit sopivat niin vasta-alkajille kuin muita lajeja aiemmin tanssineillekin.  Kurssin päätyttyä sinulla on perustason osaaminen socatanssissa, sekä kokonaisvaltainen käsitys socasta.  Olet oppinut lajiin liittyvän afrokaribialaisen karnevaalikulttuurin peruspiirteitä ja historiaa.  

Mukaan tunneille tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon. 

Syyslukukausi
12.09.2022 - 05.12.2022
Ma 18:15-19:15