Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanssi
Löytyi 33 kurssia
/

Dynaaminen nykytanssi

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 120,00€
Opettaja: Mari Vakkilainen (Opettaja esittely)

Tule kokeilemaan lempeän lämmittävää, koko kehon liikkeelle panevaa ja energisoivaa nykytanssia Sirenius-saliin! 

Tämä nykytanssikurssi pohjautuu releasetekniikkaan. Tekniikka keskittyy hengitykseen, lihasten rentoutumiseen, kehon anatomian hyödyntämiseen sekä painovoiman ja vauhdin käyttöönottoon tehokkaan liikkeen helpottamiseksi. Keskitymme pitkiin liikesarjoihin, työstämme erilaisia liikelaatuja ja keskitymme löytämään jokaiselle oman kehollisen äänen. Kurssin aikana opit käyttämään kehosi mahdollistamia dynamiikoita, hengityksen hyödyntämistä osana liikettä sekä keskivartalon voimaa liikkeen lähteenä.

Kurssi edellyttää jonkin tanssilajin aiempaa tuntemusta. Pukeudu mukaviin ja joustaviin vaatteisiin. Tanssimme paljain jaloin.

Kevätlukukausi
25.01.2023 - 19.04.2023
Ke 16:55-18:10
/

Flamenco alkeet

Paikka: Aleksis Kiven katu 32-34
Kurssimaksu: 125,00€
Opettaja: Pia Sedai

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Se on liikekieleltään ja rytmiikaltaan yksi upeimmista ja kiehtovimmista tanssilajeista. Alkeiskurssille voit tulla mukaan ilman aiempaa tanssitaustaa, lähdemme liikkeelle perusasioista. Myös aiemmin tanssineille on kuitenkin mahdollista tarjota hieman haastavampaa materiaalia. Kurssilla opitaan flamencon rytmiikkaa, jalkatekniikkaa ja koputuksia, vartalon käyttöä, käsien linjauksia ja ranteiden pyörityksiä sekä tehdään pieni pätkä koreografiaa. Opettajana minulla on lempeä, innostava ja kannustava tyyli. Opetuksessa pyrin huomiomaan myös jokaisen yksilöllisiä vahvuuksia ja tarjoamaan haasteita sopivalla tasolla ja sen myötä onnistumisen kokemuksia. Opettajuuttani tukevat Taideyliopiston tanssipedagogiikan perusopinnot. 

Kurssille tarvitset varusteeksi vesipullon ja vaatteet, joissa on mukava liikkua sekä flamencokengät. Käytettyjä kenkiä löytyy edullisesti mm. Facebookin Flamenco Mercado Nordico-ryhmästä. Mikäli mahdollista, kenkiä olisi hyvä sovittaa. Leveälestiset kengät ovat useimmille jaloille sopivimmat. Mikäli olet epävarma kenkien hankinnan suhteen, voit tulla ensimmäisille tunneille ilman kenkiä tai kengillä, joissa on tukeva korko (n.3-5cm). Opettaja opastaa tarvittaessa ensimmäisellä tunnilla kenkien hankinnassa.

Kevätlukukausi
24.01.2023 - 18.04.2023
Ti 17:00-18:15
/

Kreikkalaiset kansantanssit

Paikka: Kalliola, Alli Trygg / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 100,00€
Opettaja: Evangelos Velentzas

Tanssikurssilla pääset mukaan aitoon kreikkalaiseen tunnelmaan. Vetävä ja iloinen musiikki suorastaan houkuttelee liikkeelle. Tanssitunnit sisältävät hyvää liikuntaa kreikkalaisten laulujen ja kansantanssien rytmissä. Opit Kreikan eri alueiden tansseja, joista suurin osa on piiritansseja. 

Tunneille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Iloinen ja avoin mieli sekä halu oppia uusia tansseja riittää! Opettaja kertoo haluttaessa enemmän lauluista ja niiden sanoista.

Varusteiksi sopivat joustavat vaatteet.

Kevätlukukausi
27.01.2023 - 28.04.2023
Pe 18:15-19:30
/

Latinomix ja kehonhuolto

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 105,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Kurssilla pääset irrottelemaan ja huoltamaan kehoa ihanan lattarimusiikin tahtiin. Helpot tanssisarjat pohjautuvat muutamien Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueelta peräisin olevien tanssien, kuten salsan, merenguen, cumbian ja reggaetónin liikekieleen. Erityisesti keskivartalon liikkuvuutta haastavan tanssin lisäksi tunti sisältää kehonhallinta- ja venyttelyliikkeitä. Kokonaisvaltainen ja hauska treeni avaa ja vahvistaa kehoasi monipuolisesti. 

Sopii peruskuntoisille liikkujille, joilla on jonkin verran aiempaa kokemusta tanssillisesta liikunnasta.

Kevätlukukausi
24.01.2023 - 09.05.2023
Ti 17:00-18:15
/

Soca – karibialainen karnevaalitanssi alkeisjatko

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 78,00€
Opettaja: Kirsikka Mäkinen (Opettaja esittely)

Haluatko oppia tanssimaan englanninkielisen Karibian suosituinta karnevaalitanssia socaa? Socan viikkotunneilla tutustut afrokaribialaisen socatanssin perusteisiin, socamusiikkiin ja kulttuuriin. Harjoittelet lajille tyypillistä vartalonkäyttöä ja tanssisarjoja. Tunnit sopivat niin vasta-alkajille, kuin muita lajeja aiemmin tanssineillekin.  Kurssin päätyttyä sinulla on perustason osaaminen socatanssissa sekä kokonaisvaltainen käsitys socasta. Olet oppinut lajiin liittyvän afrokaribialaisen karnevaalikulttuurin peruspiirteitä ja historiaa.  

Mukaan tunneille tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon. 

Kurssi on tauolla viikot 8-10.

Kevätlukukausi
23.01.2023 - 24.04.2023
Ma 19:00-20:00
/

Pina Bounce Dance Company

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 120,00€
Opettaja: Mari Vakkilainen (Opettaja esittely)

Vuonna 2017 perustettu, vahvasti esitystoimintaan panostava nykytanssiryhmä Pina Bounce Dance Company jatkaa toimintaansa Setlementtitalon Sirenius-salissa. Tunneilla käymme läpi nykytanssin perusharjoitteita sekä luomme pohjaa yhdessä koottavalle näyttämöteokselle.

Kevätlukukausi
24.01.2023 - 02.05.2023
Ti 19:30-21:00
/

Butotanssi B

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 126,00€
Opettaja: Ken Mai

Seek the essence of beauty and recognize that there is both lightness and darkness in nature. When you dance with pure heart the beauty of individual dance appears naturally. The important thing is to purify oneself through the practices of body, mind, breathing and senses. Before moving into imaginative and transformative work. The feeling of invisible energy movements can be found behind the visible movement. Listening and seeing the movement and silence holds the key to opening your instinctive creativity that reaches to the core of Butoh Aesthetics state. Teaching language is English.

Japanilainen butotanssi yhdistelee perinteisestä japanilaista tanssia, teatteria ja länsimaisia kulttuurivaikutteita. Butoa voi pitää modernin tanssin japanilaisena muotona. Opetuskieli on englanti. 

Kevätlukukausi
27.01.2023 - 29.04.2023
Pe 10:30-12:30
/

Itämainen tanssi senioreille

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 70,00€
Opettaja: Sirpa Platan

Itämaisen tanssin kurssilla opit Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan vanhaa tanssiperinnettä, tanssin perustekniikkaa, yksittäisiä tanssiliikkeitä sekä liikkeiden sitomista toisiinsa sujuviksi sarjoiksi. Opit tanssimaan ja tanssiessa kiinnittämään erityistä huomiota liikkeiden turvalliseen tekemiseen. Kurssilla edetään rauhallisessa tahdissa helppoja koreografioita harjoitellen. Tanssimuodolle on ominaista lantion, vatsan, käsien ja ylävartalon pehmeät, sulavat liikkeet sekä toisaalta lantion terävät iskut ja värinät. Itämainen tanssi vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Tanssitunnin vaikutukset  koordinaation ja tasapainon paranemisessa, myös kehonhallinta ja liikkuvuutesi lisääntyy. 

Kurssilla sopii kaikille tanssista kiinnostuneille senioreille. 

Kevätlukukausi
23.01.2023 - 24.04.2023
Ma 11:00-12:15
/

Itämainen tanssi keskitaso

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 78,00€
Opettaja: Peppina Lindfors

Rytmikästä liikettä koko keholle itämaisen tanssin tunneilta. Itämaiset tanssit ovat Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maiden tansseja, joille on ominaista keskivartalon syvien lihasten käyttö.

Itämaiselle tanssille tyypillisiä ovat pehmeät ja pyörivät lantion ja rintakehän liikkeet, terävät ja napakat iskut, pienet ja nopeat värinät sekä kauniit, pehmeät ja voimakkaat kädet. Ominaista on myös vartalon eri osien isolaatio, jolloin esim. lantio tekee kiertyvää liikettä rintakehän ollessa paikallaan tai lantio värisee nopeasti edestakaisin olkapäiden piirtäessä pehmeitä ympyröitä.

Itämaista tanssia harjoittamalla parannat selän liikkuvuutta, kehität koordinaatiokykyä ja kohotat lihaskuntoasi, liikunnan ja tanssin mieltä virkistävää vaikutusta unohtamatta. Vahvistat erityisesti syviä vatsalihaksiasi sekä lantionpohjan lihaksia. Itämaiseen tanssiin ei kuulu hyppyjä, joten polvivammat eivät estä osallistumista.

Keskitason tunnille osallistuminen edellyttää alkeiskurssin käymistä ja perusliikkeiden tuntemista. Näitä harjoitellaan kurssilla lisää ja opettelemme lisäksi uutta. Tutustumme uusiin rytmeihin tanssillisilla sarjoilla. Tutustumme tanssityyleihin monipuolisemmin ja teemme etenevän koreografia rauhallisessa tahdissa.

Kevätlukukausi
26.01.2023 - 27.04.2023
To 16:45-18:00