Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanssi
Löytyi 24 kurssia
/

Butoh viikonlopun tiiviskurssi

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 60,00€
Opettaja: Ken Mai, tanssija

Seek the essence of beauty and recognize that there is both lightness and darkness in nature. When you dance with pure heart the beauty of individual dance appears naturally. The important thing is to purify oneself through the practices of body, mind, breathing and senses. Before moving into imaginative and transformative work. The feeling of invisible energy movements can be found behind the visible movement. Listening and seeing the movement and silence holds the key to opening your instinctive creativity that reaches to the core of Butoh Aesthetics state. The course is for everyone, no previous experience in butoh dance is needed. 

The course is taught in English.

Japanilainen butoh yhdistelee perinteistä japanilaista tanssia, teatteria ja länsimaisia kulttuurivaikutteita. Butoh'a voi pitää modernin tanssin japanilaisena muotona. Tule viikonlopun kurssille oppimaan butoh'n perusteita. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta butoh'sta. 

Opetuskieli on englanti. 

Tutustu opettajaan: Ken Mai

Kevätlukukausi
27.04.2024 - 28.04.2024
La 12:00-16:00
Su 11:00-15:00
/

Butoh Meri-Rastilassa

Paikka: Kulttuuritila Merirasti / Jaluspolku 3, 00980 Helsinki
Kurssimaksu: 10,00€
Opettaja: Ken Mai (Opettaja esittely)

Seek the essence of beauty and recognize that there is both lightness and darkness in nature. The beauty of individual dance appears naturally when you dance with pure heart. It is important to purify oneself through the practices of body, mind, breathing and senses before moving into imaginative and transformative work. The feeling of invisible energy movements can be found behind the visible movement. Listening and seeing the movement and silence holds the key to opening your instinctive creativity that reaches to the core of Butoh Aesthetics state. 

The course is taught in English.

Kulttuuritila Merirasti is accessible.

Japanilainen butoh yhdistelee perinteisestä japanilaista tanssia, teatteria ja länsimaisia kulttuurivaikutteita. Sitä voi pitää modernin tanssin japanilaisena muotona. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta laijsta.

Opetuskieli on englanti. 

Tutustu opettajaan: Ken Mai

Tämä kurssi on osa Kalliolan alueellista naapuruustyötä. Kurssi toteutetaan valtionavustusrahoituksella ja siksi hinta on edullisempi kuin normaalit opiston kurssit. Alueellinen naapuruustyö on esteetöntä, saavutettavaa ja avointa kaikille väestöryhmille. Kalliola haluaa edistää eri alueiden asukkaiden hyvinvointia ja tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Meille naapuruus on keskinäistä hyväksyntää ja konkreettista läheisyyttä. Naapuruus on Kalliolan vastaus kaupungistuvaan elämään. 

Kulttuuritila Merirasti on esteetön.

Kevätlukukausi
07.02.2024 - 06.03.2024
Ke 17:00-19:00
/

Afrotanssi livesäestyksellä viikonloppukurssi EV

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 45,00€
Opettaja: Lilli Rannikko (Opettaja esittely)

Afrotanssitunnilla tanssit länsiafrikkalaisia tansseja liverummutuksen säestyksellä. Saat kokonaisvaltaista koko kehon läpikäyvää treeniä; perusteellisen, liikeratoja  ja liikkuvuutta parantavan alkulämmittelyn, vauhdikasta salin poikki treenausta,  perinteisiin länsiafrikkalaisiin tansseihin perustuvan tanssikoreografian sekä palauttavan ja rentouttavan loppuvenyttelyn. Afrikkalainen tanssi kehittää rytmitajuasi ja koordinaatiokykyäsi samalla, kun kuntosi kohoaa hauskalla tavalla kuin huomaamatta. 

Lillillä on pitkä kokemus opettamisesta, ja afrikkalaiset tanssit ovat hänelle sydämen asia. Tunneilla on rento ja innostava tunnelma, ja livesäestys nostaa tanssimisesi ihan uudelle energiatasolle. Jos haluat tanssi- ja liikuntatunneilta hieman enemmän, voisi tämä kurssi olla sinulle sopiva. Säestyksestä vastaa guinealainen ammattimuusikko Alya Yattara, joka on myös erittäin kokenut tanssisäestäjä. 

Kurssilla tanssitaan paljain jaloin, juomapullo kannattaa ottaa mukaan. Tule nauttimaan rytmeistä! 

Samana viikonloppuna järjestetään peräkkäin kurssi Länsiafrikkainen rummutus sekä Afrotanssin viikonloppukurssi. Jos haluat osallistua molempiin, valitse ilmoittautuessasi "Osallistun molempiin" ja saat kurssit alennushinnalla. Rumpukurssi sopii hyvin afrotanssin harrastajille, sillä se syventää ymmärrystä länsiafrikkalaisista rytmeistä.

Tutustu opettajaan: Lilli Rannikko

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
30.03.2024 - 31.03.2024
La 12:30-15:00
Su 12:30-15:00
/

Salsa alkeistaso

Paikka: LiikeStudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 60,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen (Opettaja esittely)

Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Kuuden kerran alkeiskurssilla tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin. Harjoittelet salsan rytmiikkaa, kehonkäyttöä ja peruskuvioita, ja opit niistä koottuja pieniä tanssisarjoja. 

Alkeistason kurssi, joka sopii sekä ensikertalaisille että kertauksena lajiin aiemmin tutustuneille. 

Tutustu opettajaan: Annina Tuhkunen

Huom! Ei tuntia 3.4. ja 1.5.

Liikestudio on esteetön. Sisäänpääsy Kalliolanrinteen oven kautta.

Kevätlukukausi
20.03.2024 - 08.05.2024
Ke 17:00-18:15
/

Urban Afro alkeistaso

Paikka: LiikeStudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 60,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen (Opettaja esittely)

Urban Afro -kurssilla tutustut urbaanien afrotanssien liikekieleen, rytmiikkaan ja kulttuurisiin taustoihin. Tanssissa korostuvat rentous, hauskuus ja monipuolinen keskivartalon käyttö. Tunneilla pääset irrottelemaan energisen ja mukaansatempaavan länsiafrikkalaisen populaarimusiikin tahtiin ja opit koreografioita, joissa leikitellään klubeilta ja musiikkivideoilta tutuilla urbaaneilla muuveilla (painotus norsunluurannikkolaisessa Coupé Décaléssa). 

Alkeistason kurssi, joka sopii sekä ensikertalaisille että afrotansseihin aiemmin tutustuneille.

Tutustu opettajaan: Annina Tuhkunen

Huom! Ei tuntia 3.4. ja 1.5.

Liikestudio on esteetön. Sisäänpääsy Kalliolanrinteen oven kautta.

Kevätlukukausi
20.03.2024 - 08.05.2024
Ke 18:20-19:35
/

Sabar-tanssi perustaso livesäestyksellä

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 60,00€
Opettaja: Malick Ndiyae

Sabar on perinteinen Sabar-rummuilla säestettävä länsiafrikkalainen tanssi- ja musiikkilaji, joka on liikekieleltään suurta ja energistä. Lajiin sisältyy hyppyjä, pyörähdyksiä sekä suuria ja näyttäviä liikkeitä käsillä ja jaloilla. Sabarilla on pitkät perinteet ja sen suosio on yhä vahva ja näkyvä senegalilaisessa arjessa ja juhlassa. Live-rumpusäestys tuo energiaa mielelle ja tanssiin, mutta on myös olennainen osa senegalilaista Sabar-perinnettä, jossa keskeistä on rumpalin ja tanssijan välinen vuorovaikutus. 

Sabar perustaso: Kurssilla jatketaan Sabarin perusteisiin ja rytmiikkaan tutustumista.

Ota mukaan kurssille liikkumiseen soveltuvat vaatteet sekä vesipullo. Voit tanssia paljain jaloin kuten perinteisesti tai halutessasi sisäliikuntakengissä. 

Malick Ndiaye on kokenut, monipuolinen ja arvostettu sabartanssija, koreografi ja opettaja. Hän on esiintynyt ja opettanut Senegalin lisäksi Euroopassa yli 10 vuotta. Malickin tanssityyli on näyttävä, voimakas, räjähtävän nopea ja samaan aikaan suurieleinen ja kekseliäs. Hän on lajinsa huippuja Suomessa ja Senegalissa, ja jakaa intohimosta osaamistaan ja tietouttaan omasta kulttuuristaan. Hän on valmentanut Suomessa opettajaksi edenneitä suomalaisia tanssiopettajia treeniryhmässään ja kursseilla. Opettajana hän on tarkka, kannustava ja eritasoiset oppijat hyvin huomioiva.

Tutustu opettajaan: Malick Ndiaye

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
03.03.2024 - 24.03.2024
Su 14:00-15:30
/

Jazztanssi perustaso

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 125,00€
Opettaja: Elina Puukka

Kaipaatko monipuolista ja vauhdikasta tanssiharrastusta? Jazztanssissa ammennetaan vaikutteita nykytanssista, showtanssista ja baletista. Kurssilla opit tanssin perustekniikkaa ja jazztanssille ominaista liikettä. Pääset nauttimaan liikkeen rytmisyydestä, liikelaatujen vaihtelusta ja musiikista, sekä liikkumaan laajasti tilaa hyödyntäen. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista sarjoista sekä pidemmästä tanssisarjasta, jossa voit syventää oppimaasi ja kehittää ilmaisuasi. Harjoittelun kautta löydät omalle kehollesi sopivan, turvallisen tavan nauttia liikkeestä ja sen vapaudesta. Opit hahmottamaan ja havainnoimaan kehoasi. Samalla koordinaatio ja liikkuvuus paranevat. Elinan tunneilla on iloinen ja välitön ilmapiiri, jossa on helppo uskaltautua kokeilemaan uutta. Varusteiksi tarvitset vain joustavat liikuntavaatteet. Tanssia voit avojaloin, sukkasillasi tai pehmeäpohjaisilla tossuilla. 

Perustason tunti on tarkoitettu lajia jo hieman harrastaneille.

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
23.01.2024 - 16.04.2024
Ti 17:30-19:00
/

Pina Bounce Dance Company

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 130,00€
Opettaja: Mari Vakkilainen (Opettaja esittely)

Vuonna 2017 perustettu, vahvasti esitystoimintaan panostava nykytanssiryhmä Pina Bounce Dance Company jatkaa toimintaansa Setlementtitalon Sireniussalissa. Tunneilla käymme läpi nykytanssin perusharjoitteita sekä luomme pohjaa yhdessä koottavalle näyttämöteokselle.

23.1. opettajana vierailee Maria Nurmela

Tutustu opettajaan: Mari Vakkilainen 

Tutustu ryhmän toimintaan: Pina Bounce Dance Company (@pina_dc)

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
23.01.2024 - 07.05.2024
Ti 19:00-20:30
/

Soca alkeisjatko

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Kirsikka Mäkinen (Opettaja esittely)

Haluatko oppia tanssimaan englanninkielisen Karibian iloista ja rytmikästä socatanssia? Socan viikkotunneilla tutustut afrokaribialaisen socatanssin perusteisiin, socamusiikkiin ja kulttuuriin. Harjoittelet lajille tyypillistä vartalonkäyttöä ja tanssisarjoja. Tunnit sopivat parhaiten jo socan perusteet tunteville, tai samankaltaisia tansseja aiemmin harrastaneille. Kurssin päätyttyä olet syventänyt osaamistasi socatanssissa ja sinulla on kokonaisvaltainen käsitys socasta taiteenlajina. Olet oppinut myös lajiin liittyvän afrokaribialaisen karnevaalikulttuurin peruspiirteitä ja historiaa.   

Mukaan tunneille tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon.

Tutustu opettajaan: Kirsikka Mäkinen

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
22.01.2024 - 22.04.2024
Ma 19:40-20:40