Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Jooga
Löytyi 17 kurssia
/

Iyengarjooga, avoin taso, kevätekstra, verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 60,00€
Opettaja: Anne Anttila

Kurssilla pääset kokeilemaan monipuolisesti erityyppisiä joogaliikkeitä, seisoen tehtäviä liikkeitä, eteen- ja taaksetaivutuksia, kiertoja sekä rentouttavia liikkeitä. Apuvälineinä sovelletaan seinää, tuoleja, tyynyjä ja muita kotoa löytyviä tavaroita. Iyengarjoogassa painotetaan tarkkuutta ja nivelille suotuisia, terveellisiä linjauksia. Ryhmä ei sovi raskaana oleville, mutta muuten kaikille, jotka haluavat tutustua iyengarjoogaan tai syventää jo aloitettua harrastustaan. Videoyhteyden välityksellä on mahdollista saada opettajalta jonkin verran myös yksilöllistä ohjausta. Tunnin nauhoite on ryhmäläisten käytettävissä kahden viikon ajan tunnin jälkeen.

Kevätlukukausi
21.04.2021 - 26.05.2021
Ke 18:00-19:30
/

Lempeä hathajooga C kevätekstra

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 41,00€
Opettaja: Paula Tella ja Katri Mason

Rauhallista hathajoogaa, lempeät liikkeet tehdään oman hengityksen tahdissa.
Aktiiviset vaiheet ja rentoutuminen vuorottelevat harjoituksen aikana.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Kevätlukukausi
21.04.2021 - 02.06.2021
Ke 10:30-12:00
/

Tutustu Scaravellijoogaan

Paikka: LiikeStudio / Kalliolanrinne 5, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Solja Temmes

Scaravellijooga juontaa juurensa hathajoogasta ja siinä korostuu yksilöllinen joogaharjoitus. Scaravellijoogassa tehdään staattisten asentojen sijaan virtaavia, hitaita liikkeitä, jotka auttavat aktivoimaan syviä tukilihaksia ja vapauttamaan kehoa jännityksistä. Kehotietoisuusharjoitukset, erilaisten mielikuvien käyttäminen ja hengitysharjoitukset auttavat rentouttamaan kehoa ja mieltä. Harjoitus on samalla sekä lempeä että vahvistava.

Joogaharjoituksen teemat ovat painovoiman tunteminen, hengitys ja elävä, pitkä selkäranka. Scaravellijooga keskittyy selän rentouttamiseen ja vahvistamiseen. Se tapahtuu liikkeiden avulla (eteen-ja taaksetaivutukset, kierto- ja aaltomaiset selän liikkeet) sekä tuomalla selkään rentoutta ja pituutta hengityksen ja mielikuvien avulla. Hengityksen ja painovoiman huomioimisen sekä selkärankaan kohdistuvien liikeharjoitusten avulla etsitään selkärangan luonnollista asentoa. Scaravellijoogassa korostetaan perusasentojen (istuminen, seisominen ja kävely) hyvää linjausta. Kun perusasentoihin löytyy luonteva linjaus, alavartalo asettuu painovoiman avulla luonnolliseen asentoon, ylävartalo kevenee ja selkäranka ojentuu. Harjoitukset sopivat niin joogan aloittelijoille kuin pidempään jooganneille. Ota mukaan joogamatto, tyyny ja viltti.  

Syyslukukausi
28.08.2021 - 28.08.2021
La 12:00-15:00
/

Metsäjooga

Paikka: Keskuspuisto, kokoontuminen Kalliolassa, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Solja Temmes

Metsäjooga on koostuu jooga- qigong- ja meditaatioharjoituksista luonnon keskellä. Kurssi koostuu virtaavista lämmittelyliikkeistä, seisoma-asennoista ja hengitysharjoituksista sekä kehotietoisuusmeditaatioista. Ympäröivät puut toimivat joogan apuvälineinä, ja käytämme niitä tukena asennoissa. Metsän elementit, kuten ilma, maa ja vesi ovat mukana harjoituksissa erilaisina mielikuvina. Joogaharjoituksen teemat ovat painovoiman tunteminen, hengitys ja elävä, pitkä selkäranka. Metsän raikas ilma on yhteydessä hengitykseen ja maa allamme ottaa kehomme painon vastaan ja auttaa meitä juurtumaan asennoissa paremmin. Lähes kaikki liikkeet tehdään seisten, mutta hengitys- ja meditaatioharjoitukset voi tehdä myös istuen. Joogaharjoitukset sopivat hyvin myös aloittelijoille.

Metsäjoogakurssi pidetään Keskuspuistossa. Tapaaminen on Kalliolan aulassa, josta lähdemme yhdessä metsään bussilla. Sateen sattuessa joogataan Kalliolassa. Ota mukaan bussikortti, vedenpitävä istuinalusta ja lämpimät vaatteet. Bussimatka ei kuulu kurssin hintaan.
 

Kevätlukukausi
22.05.2021 - 22.05.2021
La 12:00-15:00
/

Rentouttava ja palauttava joogalauantai, verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 22,00€
Opettaja: Helena Mörsky (Opettaja esittely)

Ota omaa aikaa rentoutuen ja palautuen lempeiden restoratiivisten joogaharjoitusten parissa. Rauhalliset kiireettömät joogaharjoitukset parantavat liikkuvuutta, tasapainottavat elintoimintoja ja kehittävät läsnäolon taitoa. Restoratiivisissä harjoituksissa keho tuetaan joogavälinein. Apuvälineet ottavat painoa pois keholta ja auttava purkamaan jännityksia. Asennoissa voi siten viipyä pitkään rentoutuen ja hermoston on mahdollisuus siirtyä palauttavaan tilaan. Joogaliikkeet, hengityksen seuraaminen ja ohjatut rentoutusharjoitukset antavat mahdollisuuden hellittää, pysähtyä ja kerätä voimia.

Pukeudu mukavasti ja varaa tarvittaessa lämmintä vaatetta. Tarvitset joogamaton, viltin tai ison pyyhkeen ja joogavyön.

Kevätlukukausi
10.04.2021 - 17.04.2021
La 11:00-13:00
La 11:00-12:45
/

Lempeä hathajooga D kevätekstra

Paikka: Tilajakamo, Bulevardi 31
Kurssimaksu: 58,00€
Opettaja: Paula Tella

Hathajoogan venytykset ja taivutukset virkistävät ja rentouttavat. Tutustutaan oman hengityksen rytmiin ja annetaan hengityksen ohjata liikettä. Keskittyminen harjoitukseen rauhoittaa ja auttaa hiljaisuuden kokemuksen syntymisessä.

Sopii kaikille.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikuntavaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Kevätlukukausi
20.04.2021 - 25.05.2021
Ti 08:30-10:00
/

Raskausajan jooga B verkko-opetus

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 58,00€
Opettaja: Solja Temmes

Raskausajan joogakurssi tukee raskauden aikana muuttuvaa kehoa. Teemme rauhallista joogaharjoitusta, joka sopii raskauden loppumetreille asti. Kurssin joogaharjoitukset mm. lantionpohjan lihasten harjoitteet, hengitys- ja rentoutumisharjoitukset valmistavat kehoa synnytykseen ja voivat auttaa myös raskausajan vaivoihin. Rauhallisen harjoituksen myötä oma kehontuntemus ja side kehittyvään vauvaan voi kasvaa. Ota mukaan kaksi tyynyä ja viltti. Kurssille kannattaa tulla vasta 14 raskausviikon jälkeen.  

 Verkkokurssit opetetaan Zoomin kautta. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen internet-yhteydellä. Tarkemmat ohjeet Zoomin käytöstä saat ennen kurssin alkua sähköpostilla. Huolehdithan, että annat sähköpostiosoitteesi, kun ilmoittaudut.

Kevätlukukausi
13.03.2021 - 08.05.2021
La 10:00-11:30
/

Lempeä hathajooga B, Kalasatama kevätekstra, alkaa verkossa

Paikka: Shakta joogakoulu, Työpajankatu 10 A, 4. kerros 00580 HELSINKI
Kurssimaksu: 32,00€
Opettaja: Paula Tella

Lempeää hathajoogaa hengitystä kuunnellen. Tehdään yksinkertaisia venytyksiä, taivutuksia ja kiertoja.
Tutkitaan liikkeen vaikutusta hengitykseen, mieleen ja kehoon.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Kevätlukukausi
26.04.2021 - 24.05.2021
Ma 19:00-20:30
/

Vahvistava jooga A kevätekstra verkko-opetus

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 44,00€
Opettaja: Helena Mörsky (Opettaja esittely)

Verkkokurssit opetetaan Zoomin kautta. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen internet-yhteydellä. Tarkemmat ohjeet Zoomin käytöstä saat ennen kurssin alkua sähköpostilla. Huolehdithan, että annat sähköpostiosoitteesi, kun ilmoittaudut.

Vahvistava jooga on samanaikaisesti sekä lempeä että voimakas harjoitusmuoto, jossa pyritään yhdistämään keho ja mieli keskittämällä ajatukset huolelliseen asana-työskentelyyn. Tarkka työskentely auttaa suuntaamaan venytystä ja lihastyötä tasapainoisesti. Joogavälineitä voidaan käyttää apuna sekä syventämässä liikkeitä. Harjoitukset etenevät viikoittain vaihtuvien teemojen mukaan käsittäen seisomaliikkeitä, eteenpäin taivutuksia, kiertoja, taaksepäin taivutuksia sekä restoratiivisia harjoituksia..

Pukeudu mukaviin liikuntavaatteisiin, harjoitukset tehdään paljain jaloin. Ota mukaan joogavyö.

Sopii sekä aloittelijoille että joogaa aiemmin harrastaneille, ei kuitenkaan raskaana oleville.
 

Kevätlukukausi
20.04.2021 - 18.05.2021
Ti 10:35-12:05