Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Jooga
Löytyi 25 kurssia
/

Iyengarjooga, avoin taso, verkkokurssi

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 88,00€
Opettaja: Anne Anttila, KTK, sertifioitu iyengarjoogaopettaja

Haluatko osallistua joogatunnille kotoasi? Kurssilla pääset kokeilemaan monipuolisesti erityyppisiä joogaliikkeitä, seisoen tehtäviä liikkeitä, eteen- ja taaksetaivutuksia, kiertoja sekä rentouttavia liikkeitä. Apuvälineinä sovelletaan seinää, tuoleja, tyynyjä ja muita kotoa löytyviä tavaroita, oma joogamatto on tarpeen, mutta alkuun pääset ilmankin. Iyengarjoogassa painotetaan tarkkuutta ja nivelille suotuisia, terveellisiä linjauksia. Ryhmä ei sovi raskaana oleville, mutta muuten kaikille, jotka haluavat tutustua iyengarjoogaan tai syventää jo aloitettua harrastustaan. Videoyhteyden välityksellä on mahdollista saada opettajalta jonkin verran myös yksilöllistä ohjausta.

Syyslukukausi
10.09.2020 - 10.12.2020
To 17:30-19:00
/

Yin-jooga D, etäopetus

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 86,00€
Opettaja: Jepa Pihlainen (Opettaja esittely)

Harjoitus sopii kaikille. Yin-jooga on rauhallinen, kehon syvimpiin kudoksiin vaikuttava sekä parasympaattista hermostoa aktivoiva harjoitusmuoto. Asennoissa ollaan useita minuutteja ilman lämpöä nostattavaa lihasaktivaatiota. Harjoitukset palauttavat kehon ja mielen voimavaroja ja toimivat vastapainona kiireiselle arjelle sekä fyysisemmille harjoituksille (esim. astanga- ja vinyasa-jooga, lenkkeily tai kuntosaliharjoittelu). Joogassa harjoitellaan myös hyväksyvää ja tietoista läsnäoloa nykyhetkessä, jolloin hengityksen merkitys korostuu.

Kurssi toteutetaan etäopetuksena. Tarvitset kurssikerroille kotoa rauhallisen harjoitustilan, joogamaton tai maton alustaksi, ja apuvälineiksi tyynyn sekä kaulaliinan.

Syyslukukausi
07.09.2020 - 14.12.2020
Ma 16:30-18:00
/

Dynaaminen hathajooga, viikonloppu B

Paikka: Kalliolanrinne 5
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Inari Nikkanen, joogaohjaaja

Systemaattinen ja kokonaisvaltainen dynaamisen hathajoogan harjoitus. Harjoitus aloitetaan aurinkotervehdyksillä ja jatketaan seisoma- ja istuma-asanoilla. Tunti on liikunnallinen ja haastaa harjoittelijan oman tason mukaisesti. Sopii  kaikille.
Opettaja: Inari Nikkanen, joogaohjaaja

Syyslukukausi
12.12.2020 - 13.12.2020
La 12:00-13:30
Su 12:00-13:30
/

Lempeä hathajooga B, Kalasatama

Paikka: Shakta joogakoulu, Työpajankatu 10 A, 4. kerros 00580 HELSINKI
Kurssimaksu: 77,00€
Opettaja: Paula Tella, KuM

Lempeää hathajoogaa hengitystä kuunnellen. Tehdään yksinkertaisia venytyksiä, taivutuksia ja kiertoja.
Tutkitaan liikkeen vaikutusta hengitykseen, mieleen ja kehoon.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Syyslukukausi
07.09.2020 - 30.11.2020
Ma 19:00-20:30
/

Yin & yang -jooga Myyrinpuhoksessa

Paikka: Myyrinpuhos, Jönsaksentie 6, 01600 Vantaa (kulku Liesipolun puolelta)
Kurssimaksu: 84,00€
Opettaja: Jepa Pihlainen (Opettaja esittely)

Tunti sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille. Tehdään sekä kehon koordinaatiota, voimaa ja tasapainoa kehittäviä asanoita että yin-joogan pitkiä asanoita, jotka huoltavat kehon sidekudoksia. Lempeän dynaamisissa asanoissa tutkitaan etenkin hengityksen ja sitkeän, rauhallisen liikkeen yhteyttä. Asanat linjataan turvallisesti ja kunkin kehon senhetkistä tilaa kuunnellen.
Yinissä puolestaan annetaan kehon, hengityksen ja mielen rauhoittua useiksi minuuteiksi turvallisesti tuettuihin asanoihin. Asanat ovat muunneltavissa monenlaisia kehon haasteita huomioon ottaviksi. Tekemisen keskiössä on hyväksyvä läsnäolo niin liikkeessä kuin levossakin. Pukeudu mukaviin liikuntavaatteisiin, ota mukaan joogamatto ja loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat sekä lämmin vaate. 

Osoite Jönsaksentie 6 B kulku, Liesipolun puolelta.

Syyslukukausi
09.09.2020 - 02.12.2020
Ke 17:00-18:30
/

Lempeä hathajooga A, Katajanokka

Paikka: Katajanokan liikuntahalli, Merikasarminkatu1
Kurssimaksu: 69,00€
Opettaja: Paula Tella, KuM

Hathajoogan venytykset ja taivutukset virkistävät ja rentouttavat. Tutustutaan oman hengityksen rytmiin ja annetaan hengityksen ohjata liikettä. Keskittyminen harjoitukseen rauhoittaa ja auttaa hiljaisuuden kokemuksen syntymisessä.

Sopii kaikille.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikuntavaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Syyslukukausi
08.09.2020 - 01.12.2020
Ti 11:00-12:30
/

Astangajooga, alkeet

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11, Helsinki
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Monica Schwela-Leinson

Harjoitellaan astangajoogan ensimmäistä liikesarjaa, seisomasarjaa ja tutustutaan istumasarjan ensimmäisiin asanoihin. Opetellaan myös joogaan liittyvää hengittämisen perustekniikkaa. Astangan loppuliikesarjaa tehdään sovelletusti. Kehoa vahvistetaan ja notkistetaan rauhallisesti itseä kuunnellen.

Harjoitus on dynaaminen, siinä tulee hiki ja se nostaa kuntoa. Raskaana ollessa ei kannata aloittaa voimakastehoista astanga-harjoitusta.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Syyslukukausi
07.09.2020 - 30.11.2020
Ma 17:00-18:15
/

Astangajooga, alkeisjatko A

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Monica Schwela-Leinson

Soveltuu kaikenikäisille, joko astangan alkeiskurssin käyneille tai muuten astangajoogaa aikaisemmin harrastaneille. Kerrataan alkeiskurssilla opitut perustekniikat ja liikesarjat. Jatkokurssin tarkoituksena on syventää hengityksen ja liikkeiden oikeaa rytmitystä, asentojen suuntausta ja kehon kokonaishallintaa. Opetellaan jatkotason uudet asennot ja vahvistetaan asentoharjoitusten tekniikkaa. Harjoitus parantaa liikesarjojen muistamista.

Ota mukaan pieni pyyhe ja loppurentoutusta varten sukat ja pitkähihainen paita. Sopii niille, joille astangajooga on jo entuudestaan tuttua. Kerrataan alkeissa opittuja tekniikoita. Harjoitellaan seisomasarjaa ja opetellaan istumasarjaa eteenpäin. Loppuliikkeitä tehdään enemmän ja vähitellen tehdään kaikki sarjaan kuuluvat loppuliikkeet.

Lukukauden aikana tutustutaan myös perinteiseen itsenäiseen harjoitteluun opettajan ohjauksessa, opetellaan asanoita ulkomuistista niin, että harjoittelua voi halutessaan jatkaa myös kotona. Harjoitus on melko vaativa, siinä tulee hiki ja se nostaa kuntoa. Harjoitusta tehdään kuitenkin aina omaa kehoa kuunnellen.

Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Syyslukukausi
07.09.2020 - 30.11.2020
Ma 18:20-19:50
/

Yang-jooga

Paikka: LiikeStudio, Kalliolanrinne 5
Kurssimaksu: 84,00€
Opettaja: Janette Myllymaa

Sopii sekä aloittelijoille että joogaa aiemmin harjoittaneille. Yang-jooga yhdistää eri joogamuodoista tuttua staattista ja dynaamista asanatyöskentelyä sekä lineaarisia että spiraalisia liikemalleja. Virtaavienkin yang-joogan liikemallien taustalla on aina asentojen turvallinen linjaus, joka suojelee niveliä ja auttaa ylläpitämään tasapainoa kehon elastisuuden ja voiman välillä. Harjoittelussa korostuu hengityksen merkitys ja läsnäolo liikkeessä. Pyrkimyksenä on kuunnella kehon yksilöllisiä tarpeita. Ota mukaan viltti loppurentoutusta varten. Pukeudu joogatunneille mukaviin liikunta-vaatteisiin, ota loppurentoutusta varten mukaan lämpimät sukat ja lämmin vaate.

Syyslukukausi
10.09.2020 - 03.12.2020
To 17:00-18:30