Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit

Kalliolan kansalaisopiston kurssit

Jooga

Jooga keskittyy kehon ja mielen tasapainottamiseen. Se on monipuolinen harjoitusmuoto, joka perustuu erilaisiin kehon asentoihin (asanoihin), hengitysharjoitukseen (pranayama) ja meditaatioon. Joogakurssien sisältö vaihtelee tyylistä ja intensiteetistä riippuen.

Kurssivalikoimastamme löydät erilaisia joogalajeja, kuten astanga-jooga, hatha-jooga, yin-jooga ja restoratiivinen jooga, joista jokaisella on oma painotuksensa. Voit valita itsellesi sopivan joogakurssin riippuen tavoitteistasi, mieltymyksistäsi ja fyysisestä kunnostasi. 

 Ilmoittaudu joogakursseille

Kielet

Kalliolan opistossa kieltenopetuksella on pitkät perinteet. Järjestämme opetusta mm. seuraavissa kielissä: albania, arabia, englanti, espanja, heprea, italia, japani, karjala, kiina, kreikka, norja, portugali, ranska, saksa, swahili, tanska, thaikieli, tshekki, ukraina, venäjä ja vepsä. 

Opiskelutapoja on useampia: lähiopetus, verkko-opetus eli reaaliaikainen etäopetus, hybridiopetus, monimuoto-opetus sekä ei-reaaliaikainen verkkokurssi. 

 Ilmoittaudu kielten kursseille

Kuvataide ja muotoilu

Kuvataiteen tunneilla otat säännöllisesti aikaa taiteelliselle työskentelylle. Kursseille ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin pidempään harrastaneet. Pienessä ryhmässä saat ohjausta ja inspiroidut muiden luovuudesta ympärilläsi. Voit opetella erilaisia tekniikoita, keskittyä vaikka muotokuvaan, akvarelliin tai kokeilla rohkeasti kaikkea! 

Keramiikan kursseilla voit innostua käsinrakennustekniikoista tai opetella valutekniikkaa. Kokeile myös kintsugia tai tule kuvanveistotunnille, jossa työskennellään elävänmallin kanssa.   

 Ilmoittaudu kursseille

Kädentaidot

Tule oppimaan erilaisia kädentaitotekniikoita ja viihtymään samoista asioista kiinnostuneiden seurassa. Voit opetella villasukkien tekoa alkeista, kirjoneuletekniikoita, värjätä lankoja. Olisiko aika kokeilla ristipistoja, makrameeta tai tehdä puutöitä?

 Ilmoittaudu kädentaitojen kursseille

Lapsi-aikuinen -kurssit

Lapsi-aikuinenkursseja löytyy kuvataiteesta, käsitöistä, kotitaloudesta, musiikista, liikunnasta ja tanssista. Voitte kokeilla uusia asioita yhden kerran työpajassa tai ilmoittautua kurssille, jossa kokoonnutaan viikoittain. Yhdessä tekeminen rikastuttaa lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta ja lisää hyvinvointia.

 

 Ilmoittaudu lapsi-aikuinen kursseille

Liikunta

Koe liikkumisen iloa monipuolisesti! Liikuntakurssimme tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia osallistua erilaisiin liikunnallisiin aktiviteetteihin. Liikuntakursseja on tarjolla kaikille ikäryhmille sekä kunto- ja taitotasoille.  

 Ilmoittaudu liikunnan kursseille

Tanssi

Kurssitarjonnastamme löydät paljon erilaisia tanssitekniikoita: aikuisbaletissa korostuvat kehonhallinta ja oikeaoppiset linjaukset, nykytanssissa ilmaisullisuus, jazztanssissa energisyys ja dynaamisuus sekä flamencossa visuaalinen estetiikka ja rytmi.

Tanssikurssimme ovat loistava tapa rentoutua arjessa, ilmaista itseä ja nauttia musiikista. Ne antavat mahdollisuuden kehittää kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä kannustavat luovuuteen, ilmaisukykyyn ja oman tanssillisen äänen löytämiseen. 

 Ilmoittaudu tanssikursseille

Musiikki

Tarjoamme matalan kynnyksen kursseja aloittelijoille sekä tavoitteellisempaa opetusta edistyneille. Meiltä löydät erilaisia yhteislaulu ja soitinkursseja, kuoroja ja orkesterisoittoa. Voit osallistua ryhmätunneille tai varata itsellesi yksityisopetusta mm. laulussa, pianon- tai viulunsoitossa.

Musiikinkurssitarjontamme on laajaa ja opetuspaikkojakin on ympäri kaupunkia. Opettajamme ovat musiikin ammattitaitoisia asiantuntijoita. Harrasta ja opi omien tavoitteidesi ja taitotasosi mukaan. 

 Ilmoittaudu  musiikin kursseille

Teatteri ja ilmaisutaito

Esittävän taiteen kursseillamme voit harjoitella ja tutkia eri ilmaisun muotoja. Näyttelijäntyönkursseilla opit roolityötä ja tunteiden ilmaisua, improvisaatiokurssilla kehität luovuutta, spontaaniutta ja yhteistyötaitoja sekä laulukursseilla äänenhallintaa ja hengitystekniikoita 

Ilmoittaudu kursseille

 

Meri

Hyvinvointi

Terveys- ja hyvinvointikurssimme on suunniteltu edistämään osallistujien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kurssien avulla voi oppia uusia tapoja hoitaa itseä ja lisätä hyvinvointia eri elämänalueilla. Voit oppia stressinhallintamenetelmiä stressikerhossa, rentoutua sointukylvyssä tai harjoittaa tietoista läsnäoloa meditaation avulla. 

Ilmoittaudu hyvinvointikursseille

Ruoka ja kulttuuri

Tervetuloa mielenkiintoisille verkkoluennoille, lukupiireihin tai  vaikka etäruokakursseille omassa keittiössäsi! Luennoilla ja luentosarjoilla käsitellään mielenkiintoisia teemoja, opitaan uutta ja keskustellaan verkossa tai opiston tiloissa. Kulttuurikerhossa vieraillaan myös ajankohtaisissa kulttuuritapahtumissa kaupungilla. 

Ilmoittaudu kursseille

Maksuttomat työelämäkurssit

Haluatko parantaa asemaasi työmarkkinoilla tai aloittaa opiskelun, mutta kaipaisit päivitystä työelämätaitoihin? Kalliolan opiston maksuttomilla työelämäkursseilla opit opiskelun ja työelämän kannalta tärkeitä taitoja, kuten digi- ja yhteiskuntataitoja, suomen ja englannin kieltä sekä matematiikkaa.

Ilmoittaudu työelämäkursseille