Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teatteri ja ilmaisutaito
Löytyi 3 kurssia
/

Kirjoita romaani: ideasta käsikirjoitukseksi

Paikka: Kalliola, luokka 1 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 137,00€
Opettaja: Kati-Annika Ansas (Opettaja esittely)

Romaanikurssin jatko, johon ovat tervetulleita myös kaikki uudet opiskelijat. Kevään aiheina mm. romaanien aloitukset ja lopetukset, dialogin syventäminen, samaistuminen, fragmentaarisuus ja oma ääni. 

  Haaveiletko romaanin kirjoittamisesta? Löytyykö sinulta pöytälaatikosta tarina, jonka haluaisit saada valmiiksi, mutta kaipaat sen kanssa apua? Tai haluaisitko tutustua tekstiisi paremmin? Sopii sekä omasta romaanista haaveileville kuin jo pidemmälle kirjoittaneillekin. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla valmista romaanikäsikirjoitusta, vaan keskeneräinenkin teksti, kokoelma erilaisia tekstipätkiä, synopsis, jopa pelkkä ideakin riittää. Tärkeintä on, että sinulla on halua kirjoittaa ja oppia. Kirjoittamisen tueksi kurssilla tutustutaan erilaisiin kirjoittamisen peruskäsitteisiin, kertoja- ja kerrontaratkaisuihin, sekä opitaan muun muassa miten rakennetaan tarinan kaari, miten luodaan henkilöhahmo ja miten kirjoitetaan dialogia. Kurssilla myös annetaan ja saadaan palautetta sekä tehdään havainnollistavia kirjoitusharjoituksia. Lähde rohkeasti mukaan kirjoittamaan! 

Kokoontumiskertojen teemat:

Draaman kaaren syventäminen

Romaanien aloitukset

Romaanien lopetukset

Hahmogalleria

Dialogin metatasot

Fokalisaatioiden syventäminen

Samaistuminen

Tunteet kirjoittamisessa

Narratiivisuus

Fragmentaarisuus

Oma ääni

Faktan ja fiktion raja

Kevätlukukausi
26.01.2022 - 20.04.2022
Ke 17:00-19:15
/

Blogin ideointikurssi

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 59,00€
Opettaja: Mirka Korhola

Oletpa sitten poleemikko, kyynikko, koomikko tai syvällinen filosofi, blogin kirjoittaminen on loistava tapa selventää ajatuksiasi ja mielenkiinnonkohteitasi sekä tuoda ne esiin. Kurssilla tutustumme tietokirjoittamisen tyylilajeihin, lähteiden käyttöön, kirjoittamisen etiikkaan ja kirjoittajan tapoihin toimia puhujana. Suunnittelemme blogeille myös tyyliin sopivat kuvitukset esimerkiksi valokuvaamalla. Teemme paljon kirjoitusharjoituksia, joiden avulla aiheet ja ideat löytyvät kuin itsestään. Et tarvitse tietoteknistä osaamista tai kokemusta blogin pitämisestä. Voit suunnitella blogisi paperille, tai toteuttaa sen tutulla verkkoalustalla.

Kevätlukukausi
17.03.2022 - 28.04.2022
To 19:00-20:30
/

Improamaan

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 49,00€
Opettaja: Tristan Selin

Improvisaatio on teatteri-ilmaisua, jossa esitys luodaan esittämishetkellä. Kurssilla harjoitellaan spontaania reagoimista sekä esimerkiksi liikkeen ja äänen yhteispeliä niin ryhmässä, pareittain kuin yksinkin. Pelaamme teatteripelejä, kerromme tarinoita ja eläydymme erilaisiin, itse keksittyihin tilanteisiin ja rooleihin. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää esiintymistaitoaan. Kokoontumiskerrat 20.3., 27.3. ja 3.4

Kevätlukukausi
20.03.2022 - 03.04.2022
Su 11:00-14:00