Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teatteri ja ilmaisutaito
Löytyi 4 kurssia
/

Leikkiä ja luovuutta arkeen, lyhytkurssi

Paikka: Kalliola, Sirenius sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 34,00€
Opettaja: Venla Sandgren

Haluaisitko saada lisää luovuutta elämääsi ja antaa leikkisyydelle enemmän tilaa arjessasi? Harjoittelemme irtipäästämistä arjen odotuksista ja vaatimuksista sekä annamme mielikuvituksemme liikkeille vallan. Herättelemme kenties uinumassa olevaa luovaa, sisäistä lastamme erilaisilla kokonaisvaltaisilla harjoitteilla ja opettelemme katsomaan omaa arkeamme ja elämäämme uusilta kanteilta. Työvälineitämme ovat mm. kirjoittaminen, erilaiset tarinankerronnan tekniikat sekä improvisaatioteatterista tutut heittäytymistä ruokkivat harjoitteet. Liikumme lisäksi ulkona, teemme kehollista työskentelyä ja käymme läpi erilaisia rentoutumistekniikoita. Saatammepa intoutua myös valokuvaamaankin! Saat runsaasti eväitä leikkisyyden ja luovuuden asenteen lisäämisestä arkeen ja elämään ylipäänsä.

Kevätlukukausi
29.05.2021 - 30.05.2021
Su 12:00-15:00
La 12:00-15:00
/

Improvisaatioteatteria kokeneemmille improvisoijille, lyhytkurssi

Paikka: Tilajakamo luokka U423 / Bulevardi 31, sisäpiha,
Kurssimaksu: 34,00€
Opettaja: Venla Sandgren

Tämä jatkokurssi on suunnattu sinulle, jolla on jo enemmän kokemusta teatteri-improvisaatiosta ja joka tunnet impron perusperiaatteet. Perusharjoitusten lisäksi sukellamme syvemmälle eläytymisen, heittäytymisen ja kohtausharjoitusten maailmaan itseämme ja toisiamme haastaen. Harjoittelemme esilläoloa, hyväksymistä, tunneilmaisua, läsnäoloa, vuorovaikutustaitoja, kontrollista irtipäästämistä, kuuntelua, tarinankerrontaa sekä riskinottoa uteliain ja leikillisin ottein. Teemme runsaasti käytännön harjoituksia, joiden kautta opimme ilmaisemaan itseämme vapaammin ja päästämään irti mahdollisista ilmaisun lukoista. Työvälineitämme ovat teatteri-, liike- ja ääni-improvisaatio sekä erilaiset pelit, leikit, läsnäolo- ja kohtausharjoitukset. Otathan huomioon, että teatteri-improvisaatio on vahvasti kehollista työskentelyä, joten kurssilla liikutaan runsaasti. Mukaan joustavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet, lenkkarit ja vesipullo.

Kevätlukukausi
10.04.2021 - 11.04.2021
Su 12:00-15:00
La 12:00-15:00
/

Rohkeutta ilmaisuun improvisaatiosta, intensiivikurssi

Paikka: Kalliola, Sirenius sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Venla Sandgren

Erityisesti sinulle, joka koet esillä olemisen ja/tai muiden kanssa vuorovaikutuksessa olemisen haastavaksi. Tavoitteena on vahvistaa esiintymistaitoa ja uskallusta olla muiden edessä. Teemme erilaisia vapautumis- ja heittäytymisharjoituksia - ja pidämme hauskaa! Harjoittelemme vuorovaikutusta, läsnäoloa sekä riskinottoa lempein ja leikillisin ottein. Käytännön harjoitusten kautta opimme ilmaisemaan itseämme vapaammin ja päästämään irti erilaisista ilmaisun lukoista. Pääset testaamaan omaa epämukavuusaluettasi turvallisesti luottamuksellisen ryhmän kanssa. Erilaiset puhe-, ääni- ja kehoharjoitukset auttavat rakentamaan luottamusta omaan pystymiseen ja kehittämään taitoja uudenlaisista tilanteista selviämiseen. Mukaan joustavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet, lenkkarit ja vesipullo.

Kevätlukukausi
13.03.2021 - 13.03.2021
La 12:00-15:00
/

Leikkiä elämään improvisaatiosta, lyhytkurssi

Paikka: Tilajakamo luokka U423 / Bulevardi 31, sisäpiha,
Kurssimaksu: 34,00€
Opettaja: Venla Sandgren

Peruskurssi kaikille ilmaisusta, teatterista ja improvisaatiosta kiinnostuneille. Teemme laaja-alaisesti erilaisia luovuus-, vapautumis- ja innostumisharjoituksia, nauramme, liikumme- ja välillä hikoilemmekin! Harjoittelemme heittäytymistä, esilläoloa, tunneilmaisua, vuorovaikutustaitoja, hyväksymistä, kuuntelua, tarinankerrontaa sekä riskinottoa uteliain ja leikillisin ottein. Pääset irrottelemaan ja testaamaan omaa epämukavuusaluettasi turvallisesti luottamuksellisen ryhmän kanssa. Impron perusharjoitteet tulevat tutuiksi. Työvälineitämme ovat teatteri-, liike- ja ääni-improvisaatio sekä erilaiset leikit, pelit ja kohtausharjoitukset. Otathan huomioon, että teatteri-improvisaatio on vahvasti kehollista työskentelyä, joten kurssilla liikutaan runsaasti. Mukaan joustavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet, lenkkarit ja vesipullo.

Kevätlukukausi
13.02.2021 - 14.02.2021
Su 12:00-15:00
La 12:00-15:00