Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kielet / Japani
Löytyi 2 kurssia
/

Japani alkeet (1,5 op)

Paikka: Kalliola, luokka 6 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 87,00€
Opettaja: Hayade Masayo

Lähtötaso 0

Tervetuloa tutustumaan japanin kielen opiskeluun kanssamme! Kurssimme aloittaa perusteista, joten tämä kurssi sopii kaikille aloittelijoille. Harjoittelemme kielen perussanastoa ja rakenteita erilaisissa käytännön tilanteissa. Kurssin jälkeen tunnistat hiragana -ja katakana -merkit, osaat esitellä itsesi ja läheisesi lyhyesti sekä asioida pienimuotoisesti, kuten kahvilassa ja lipunmyynnissä. Lisäksi kurssilla tutustumme japanilaiseen kulttuuriin ja yhteiskunnan erityispiirteisiin. 

Aihepiireinä käsittelemme hiragana -ja katakana -merkkejä, tervehtimistä, esittäytymistä, henkilöiden puhuttelua, henkilöihin viittaamista, oman itsestä ja perheestä kertomista, kahvila-asiointia, lipunmyyntiä, kellonaikoja, numeroita sekä hintojen kysymistä. 

Oppimateriaali: Michi 1 – Tie japanin kieleen kpl 1-4.

Kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Huom.! Ei opetusta 3.10. eikä 10.10.

Syyslukukausi
05.09.2024 - 12.12.2024
To 15:15-16:45
/

Japani II

Paikka: Kalliola, luokka 6 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 87,00€
Opettaja: Hayade Masayo

Lähtötaso A1.2

Tervetuloa jatkamaan Japanin opiskelua! Kurssimme on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat jo opiskelleet japania noin vuoden verran opistolla. Kurssin päätyttyä osaat kuvailla asioita adjektiivein, kertoa yksinkertaisesti arkipäiväisestä tapahtumista sekä ilmaista asioiden sijainnit. Lisäksi aloitamme kanji-merkkien opiskelun ja käytämme niiden oppimisessa hiraganaa ja katakanaa. Kurssilla jatkamme myös tutustumista Japanin kulttuuriin ja yhteiskunnan erityispiirteisiin. 

Aihepiireinä käsittelemme majatalon varausta, sijainnin ilmaisemista, japanilaista kommunikaatiotyyliä, omistamisesta keskustelemista, toistuvuuden ilmaisemista, tekemisen ilmaisuja sekä epäsuoran tekemisen kohdetta.

Oppimateriaali: Michi 1 – Tie Japanin kieleen kpl 8-10 sekä Basic Kanji Book vol. 1 kpl 1 eteenpäin.

Tämä kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Syyslukukausi
05.09.2024 - 12.12.2024
To 17:00-18:30