Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Tanssi
Jaana Turunen

Jaana Irmeli Turunen

Suuntauduin tanssiin jo lapsena ja teini-iässä lapsuuden balettiopinnot vaihtuivat moderniin- ja jazztanssiin. 1980-luvun alussa hakeuduin opiskelemaan nykyiselle  Amsterdamin taideyliopiston School for New Dance Development linjalle. Vuonna 2004 valmistuin tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta ja vuonna 2022 sain päätökseen tanssitaiteen tohtorin tutkintoni. Vuosien saatossa olen syventynyt somaattisiin menetelmiin ja osallistunut joogaopettajakoulutuksiin. Olen yksi suomalaisen uuden tanssin menetelmien […]

Mari Vakkilainen

Mari toimii Kalliolassa koulutuskoordinaattorin tehtävien lisäksi myös nykytanssin opettajana.

"Minulle tanssi on tärkein itseilmaisun keino. Se on minulle intuitiivista itseen tutustumista. Pohdin työssäni paljon liikelaatuja ja dynamiikka sekä pyrin tutustumaan kehon eri mahdollisuuksiin. Tunneillani on hyvä meininki. Mokata saa ja silloin on parasta taputtaa hyväntahtoisesti itseään selkään ja onnitella rohkeasta heittäytymisestä."

Kirsikka Mäkinen

Kirsikka Mäkinen opettaa Kalliolassa socatanssia.

"Minulle tärkeintä on jakaa socan kautta kulttuuritietoutta sekä lajin positiivisia arvoja: elämäniloa, yhteisöllisyyttä ja voimaantumista."

Susanna Nurminen

Susanna opettaa Kalliolassa aikuisbalettia.

"Olen opettajana hyvin analyyttinen. Pelkkä ulkoisen muodon kopiointi ei kiehdo minua. Minulle pääasia on, että oppilas ymmärtää, mitä tekee ja miksi. Lähestymistapani on, että baletin liikekielen kautta tutustutaan oman kehon anatomiaan.

Baletti tempaisee mukaansa, sillä se vaatii niin paljon keskittymistä. Tunnilla kaikki muu unohtuu, arki ja työstressit. Jotkut ovat sanoneet, että tämä on samalla aivobicia."