Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Lilli Rannikko

Lilli Rannikko

Olen Lilli Rannikko ja olen länsiafrikkalaisten tanssien tanssija ja opettaja. Kalliolassa olen opettanut länsiafrikkalaisia tansseja, eli ”afroa rumpusäestyksellä’ viikkokursseilla ja viikonloppuworkshopeilla jo n. 8 vuotta.

Tanssi ja Afrikka ovat olleet minulle tärkeitä lapsesta asti, ja afrikkalaisessa tanssissa yhdistyvät nämä rakkauteni. Olenkin toiminut monipuolisesti tanssin ja liikunnan parissa koko elämäni esiintyen, kilpaillen, opettaen ja kouluttaen sekä järjestäen erilaisia kulttuuritapahtumia ja kursseja Suomessa, Guineassa ja Etelä-Afrikassa. Suurin intohimoni on kuitenkin guinealainen tanssi, ja muut lajit ovatkin pikkuhiljaa joutuneet antamaan tilaa sille.

Länsiafrikkalaiseen tanssiin olen kouluttautunut Guineassa sekä lukuisilla lyhyemmillä kursseilla eri Europan maissa. Olen myös kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, sekä toiminut erilaisissa kehitysyhteistyöhankkeissa muutamissa Afrikan maissa.

Länsiafrikkalaisessa tanssissa minua kiehtoo sen energisyys, sosiaalisuus, ilmaisuvoima, vuorovaikutteisuus elävän musiikin kanssa sekä loputon haasteellisuus ja mahdollisuus kehittyä. Opettajana olen selkeä, energinen, opiskelijat huomioon ottava ja innostunut. Teen aina parhaani, että opiskelijat oppisivat ja tunneilla olisi hauska ja hyvä tunnelma. Yritän myös välittää kulttuuria tanssien ja rytmien takana; Afrikassa tanssi on näyttämötaiteen lisäksi yhä elävä osa sosiaalista elämää ja kulttuuriperinnettä, jossa perinteet ja uusimmat moovit kohtaavat.

Afrotanssiin pääsee helposti mukaan, laji on melko fyysinen ja vauhdikas, liikekieli on kokonaisvaltaista ja laajaliikerataista, joten kunto kohoaa, vaikka kuntoilu tuleekin tässä hommassa lähes sivutuotteena hauskanpidon ja elävästä musiikista nauttimisen ohella!

Opettajan kurssit:

Afrotanssi rumpusäestyksellä

Afrotanssi livesäestyksellä viikonloppukurssi