Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Maria Nurmela

Maria Nurmela

”Tanssin unelma ja maailma minun elämässäni vain jatkaa rikastumistaan ja syvenemistään, ja pitää minut kiehtovassa jännityksessä sekä hämmästyttää yhä edelleen. Tanssi kuuluu arkeeni tavalla tai toisella koko ajan, mutta rakastan myös merta ja veneilyä kanssa Turun Saaristossa, oleskelua puutarhan vehreydessä, lukemista ja asioiden pohtimista monelta kantilta, ja leikkimistä kummipoikani kanssa. Harrastan myös kielten opiskelua. Vaikka tanssin kieli on minulle se ykkönen, puhun tällä hetkellä kuutta kieltä sujuvasti, seitsemättä yritän kovasti ja kahdeksatta haluan oppia lisää.”

Maria Nurmela on työskennellyt freelancer-tanssitaiteilijana vuodesta 2002 niin tanssijana, koreografina kuin tanssinpedagogina. Useat kansainvälisesti tunnetut koreografit (mm. Tero Saarinen) ovat työllistäneet Mariaa teoksissaan ja Marian omia usein monitaiteellisia teoksia on nähty useilla eri festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Maria on myös pidetty opettaja ja hän on opettanut uransa aikana  tanssia ja tanssipedagogiikkaa useissa eri oppilaitoksissa muun muassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Kalliolassa Maria opettaa Moshe Feldenkraisin kehittämää kehollisen oppimisen menetelmää Feldenkraisia, jossa lempeä ja tietoinen liike lähtökohtana tarjoaa osallistujalle monenlaisia kiehtovia tapoja tutkia kokonaisvaltaisen kehollisuuden potentiaaleja ja antaa jo itsessä olemassa olevan liikkeen kasvaa ja rikastua uusiin laajuuksiin.

“Vaikka Moshe Feldenkrais ei ollut tanssija, eikä hän ollut suoranaisesti tekemisissä esittävien taiteiden kanssa, hänellä on silti ollut valtava vaikutus myös esittäviin taiteisiin ja moniin taiteilijoihin, myös minuun. Feldenkrais on avannut minulle monitahoisen, rikkaan ja luovan maailman, josta ammennan sekä taiteen tekemiseen, mutta myös tavalliseen arkielämään. Minusta on kiehtovaa saada jakaa tätä lempeää ja hyväksyvää tapaa oppia yhdessä osallistujien kanssa.“

Opettajan kurssit:

VoxFemina työpaja

Tanssia ja Feldenkraisia®