Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Jooga / Jooga
Löytyi 28 kurssia
/

Vinyasa – Flow Yoga in English

Paikka: LiikeStudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Wu Chia-Fang

Kurssikuvaus englanniksi: 

Vinyasa – Flow, is a style of yoga that we flow from asanas (yoga poses) to asanas. We will have a proper warm up and move into the flow. The transition between asanas is smooth and ongoing, from gentle to energetic, and then slow down to restorative and relaxing. You will work through the whole body throughout the class, develop muscle strength, release stress, and connect with your breaths and your heart. This class is taught in English and suitable for all levels, welcome to the class and enjoy with us!

Syyslukukausi
15.09.2022 - 15.12.2022
To 17:30-18:45
/

Yin-jooga A

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Jepa Pihlainen (Opettaja esittely)

Kehon kiristyksiä, levottomuutta, ylikierroksia? Ehkä toivot, että olisi jokin paikka, jossa saa levätä rauhassa ja samalla huoltaa kehoaan? Tule viikkotunnille, jossa opit rentouttamaan kehon pehmytkudokset ja mielen hitaaseen, meditatiiviseen yinjoogaharjoitukseen. Yinjoogassa teemme usean minuutin rauhallisia, paikallaan pysyviä asanoita. Kurssin käytyäsi tiedät, miltä rentoutunut olo tuntuu, ja osaat myös itseksesi houkutella kehoa rauhoittumaan. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin aiemmin jooganneillekin. Aktiiviliikkujille yinjooga toimii mainiona palautumispäivän harjoituksena, joka vauhdittaa kehon nestekiertoa hengityselimistöä ja verenkiertoa rasittamatta. Tunnilla ei käytetä musiikkia. Pukeudu harjoitukseen lämpimästi. 

Syyslukukausi
13.09.2022 - 13.12.2022
Ti 18:40-20:10
/

Yin-jooga B

Paikka: Kulttuuritalo, Klubi / Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Peppina Lindfors

Torstai illan rentouttavassa yin-joogassa huollat kehoa ja mieltä. Antaudu pitkiin ja rauhallisiin, lempeästi avaaviin venytyksiin. Päästä irti suorittamisesta ja pinnistämisestä. Löydä arkeesi harmoniaa.

Yin-jooga parantaa aineenvaihduntaa, venyttää sidekudosta tuoden kehoon lisää tilaa ja palauttaen niveliin liikkuvuutta. Tälle kurssille et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta.

Opetuspaikassa on joogamattoja mutta halutessasi ota mukaan bolsteri tai paksu tyyny, soikea joogablokki ja viltti. Pukeudu lämpimästi.

Syyslukukausi
15.09.2022 - 08.12.2022
To 19:15-20:45
/

Yin-jooga workshop – verkko-opetus

Paikka: Verkkokurssi
Kurssimaksu: 15,00€
Opettaja: Jepa Pihlainen (Opettaja esittely)

Kehon kiristyksiä, levottomuutta, ylikierroksia? Tule yhden lauantain jooga workshoppiin rentouttamaan kehoa ja mieltä. Verkkovälitteisessä workshopissa teet usean minuutin rauhallisia, paikallaan pysyviä asanoita opettajan ohjaamana omassa ympäristössäsi. Opit hitaan, meditatiivisen yinjoogaharjoituksen ja  workshopin jälkeen tunnistat miltä rentoutunut olo tuntuu, ja toivottavasti osaat myös itseksesi houkutella kehoa rauhoittumaan. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin aiemmin jooganneillekin. Aktiiviliikkujille yinjooga toimii mainiona palautumispäivän harjoituksena, joka vauhdittaa kehon nestekiertoa hengityselimistöä ja verenkiertoa rasittamatta. Tunnilla ei käytetä musiikkia. Pukeudu harjoitukseen lämpimästi. 

Tämä kurssi toteutetaan verkko-opetuksena. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Syyslukukausi
12.11.2022 - 12.11.2022
La 14:00-16:15
/

Good Morning Yoga Practice in English

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 67,00€
Opettaja: Wu Chia-Fang

kurssikuvaus englanniksi:

Get a fresh start of the day with this Good Morning Yoga Practice! 

This is for everyone who wants to enjoy a mild practice with slower paces. It is also suitable for seniors, yoga beginners, and whom starts / restarts yoga practice after a long break or due to some other physical conditions. You will learn how to refresh your mind & body, release tensions and soothe your body, and useful postures that you can also do it safely by yourself at home. 

This class is suitable for all levels, welcome to the class and enjoy with us!

Syyslukukausi
26.09.2022 - 05.12.2022
Ma 08:30-09:30
/

Selkäjooga B

Paikka: LiikeStudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 22,00€
Opettaja: Solja Temmes

Selkä on vartalon tuki ja se muodostaa kehon keskilinjan. Selkärangan nivelet mahdollistavat selän monipuoliset liikkeet, eteen- ja taaksetaivutukset ja kierto- ja aaltoliikkeet. Selässä on usein paljon jännityksiä, jotka voidaan joogan avulla oppia rentouttamaan. Selän ongelmat heijastuvat myös muualle kehoon ja vaikuttavat asentoon ja ryhtiin. Tässä työpajassa keskitytään etenkin selän hyvinvointiin. Opit harjoitteita joilla vahvistavat selkää ja vapautat selän aluetta jännityksistä. Saat käyttöösi liikkeitä, joilla pitää selkää vahvana ja terveenä.  Tunti on mukava treeni, jolla saat liikuntaa ja hyvinvointia viikonloppuusi. Samalla lisäät ymmärrystäsi joogan keinoista lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Osallistuminen ei edellytä joogaosaamista. Tarvitset tunnille mukavat vaatteet ja tyynyn istumiseen.

Syyslukukausi
26.11.2022 - 26.11.2022
La 12:00-15:00
/

Virkistävä hathajooga

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 100,00€
Opettaja: Annika Sarvela (Opettaja esittely)

Aloita viikkosi virkistävällä hathajoogalla.  Se sopii hyvin aamuiseksi kehon herättelyksi ja tuo energiaa päivääsi. Hathajooga sopii erinomaisesti myös silloin, kun haluat tehdä hieman rauhallisemman mutta samalla fyysisen harjoituksen. Liikeharjoitusten, hengityksen, rentoutuksen ja mielikuvien avulla avaudut kehotietoisuudelle, kehomielen yhteydelle sekä tutkit aktiivisesti hengityksen voimaa tasapainottaa hermoston toimintaa. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että aiemmin jooganneille sillä harjoitukset tehdään omista lähtökohdista ja ohjaaja neuvoo harjoituksille vaativuudeltaan erilaisia toteutustapoja. Pukeudu tunnille joustaviin vaatteisiin, ota mukaan lämmintä loppurentoutukseen. Sinun ei tarvitse pakata matkaan joogamattoa sillä niitä on opetuspaikalla.  

Syyslukukausi
12.09.2022 - 05.12.2022
Ma 09:15-10:45
/

Yin & yang -jooga

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 105,00€
Opettaja: Jepa Pihlainen (Opettaja esittely)

Yin & yang -joogassa tutkimme liikkumista aktivoiden kehon voimantuottoa, koordinaatiota ja tasapainoa. Tunneilla rauhoitat mielesi tekemiseen, olemiseen ja tuntemiseen tässä ja nyt. Kurssin myötä tunnistat paremmin muutokset kehon vireystilassa. Osaat sekä aktivoida että tyynnyttää itseäsi oppimiesi kehotietoisuusharjoitusten avulla. Säännöllisesti harjoitettuna jooga tuo pehmeyttä ja kivuttomuutta arkiliikkumiseen sekä opettaa huomion kohdistamista ja palauttamista kehoon. Opettaja antaa mielellään liikkeille vaihtoehtoja, jos kehossa on liikkumiseen liittyviä haasteita. Tunnilla vallitsee iloinen, mutkaton ilmapiiri: välillä lojumme laiskoina gekkoina kivellä, välillä nauramme sille, miten mokailemme uutta oppiessa ja vanhasta poisoppiessa. 

Kurssi sopii sekä aiemmin jooganneille että aloittelijoille. Tunnilla ei käytetä musiikkia. Ota mukaan loppurentoutusta varten villasukat ja villapaita. 

Syyslukukausi
13.09.2022 - 13.12.2022
Ti 17:00-18:30
/

Vahvistava seniorijooga

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 70,00€
Opettaja: Helena Mörsky (Opettaja esittely)

Haluatko kehittää kehotietoisuutta ja läsnäolon taitoa? Tule edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia lempeästi vahvan joogan avulla senioreille suunnatulla kurssilla.

Kurssilla opit perusjoogaliikkeiden huolellista linjausta, mikä auttaa suuntaamaan venytystä ja lihastyötä tasapainoisesti. Tuntien teemat vaihtuvat muodostaen monipuolisen kokonaisuuden. Liikut vahvistavien ja vetreyttävien asana-variaatioiden parissa. Lepäät tuetuissa palauttavissa asennoissa rentoutuen, hengitystä seuraten ja voimavaroja keräten. Opit hyödyntämään joogavälineitä sekä syventämässä että tukemassa asentoja. Opettajan täsmällisessä ja lempeässä ohjauksessa voi keskittyä harjoitukseen ja antaa mielenkin rauhoittua. 

Kurssi sopii parhaiten sinulle, joka olet valmis kehittämään kehon hallintaa ja läsnäolon taitoja. Tarvitset kurssilla luistamattoman joogamaton lisäksi joogavyön ja viltin. Opetustilassa on lainattavia joogamattoja, -tiiliä, ja levyä sekä tuoleja.

Syyslukukausi
07.09.2022 - 30.11.2022
Ke 10:55-12:25