Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanssi / Tanssi
Löytyi 7 kurssia
/

Kuvataide ja liike Meri-Rastilassa

Paikka: Kulttuuritila Merirasti / Jaluspolku 3, 00980 Helsinki
Opettaja: Rauha Aaltonen (Opettaja esittely)

Kuvataide ja liike -kurssilla pääset kokeilemaan piirtämistä ja kokeilemaan samalla mallina olemista.  Kurssilla annetaan mahdollisuus olla kuvallisen ja liikkeellisen ilmaisun taikapiirissä. Olennaista on läsnäoleminen ja lupa olla omalla tavalla. Tällä kurssilla ollaan konkreettisen tekemisen kanssa yhdessä. Kurssi on rauhoittumisen, kuuntelemisen ja arvostamisen hetki. 

Tarvikkeet sisältyvät kurssin hintaan.

Kurssin ohjaavat yhdessä kuvataideopettaja Rauha Aaltonen sekä tanssitaiteilija ja -pedagogi Kaisa Hahl.

Tämä kurssi on osa Kalliolan alueellista naapuruustyötä ja siksi hinta on edullisempi kuin normaalit opiston kurssit. Alueellinen naapuruustyö on esteetöntä, saavutettavaa ja avointa kaikille väestöryhmille. Kalliola haluaa edistää eri alueiden asukkaiden hyvinvointia ja tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Meille naapuruus on keskinäistä hyväksyntää ja konkreettista läheisyyttä. Naapuruus on Kalliolan vastaus kaupungistuvaan elämään.

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ke 17:15-18:45
/

Curso de bailes latinos en Castellano: espanjaa ja latinalaistanssit

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 50,00€
Opettaja: Elihu Galvan

Curso de bailes latinos en Castellano!

Has estudiado el idioma Castellano y no tienes con quien practicarlo?

Además, te gusta bailar salsa, cumbia, merengue, mambo y otros ritmos latinos?

Pues aquí tienes la oportunidad de participar en un curso intensivo. 3 días 2 horas por sesión.

Ven y diviértete al ritmo latino, solo o en pareja.

Bienvenidas y Bienvenidos!

Imparte: Elihú Galván

Oletko opiskellut espanjaa, mutta et ole löytänyt sopivaa ympäristöä kielitaitosi harjoittamiseen? Haluatko myös tanssia salsaa, cumbiaa, merenguea, mamboa ja muita latinalaisia rytmejä? Tällä intensiivikurssilla pääset sukeltamaan espanjan kieleen ja kulttuuriin latinorytmien tahtiin.

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita espanjan kielestä ja latinalaisesta tanssista. Voit tulla yksin tai pariskuntana. Tärkeintä on, että olet valmis oppimaan ja pitämään hauskaa!

Tämä kesäkurssi on kansalaisopistojen valtionosuustuntien leikkauksesta johtuen toteutettu omakustanteisesti ja siksi sen hinta on normaalikursseja korkeampi.

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Su 13:00-14:30
La 13:00-14:30
/

Soololattarit: Salsa ja Bachata

Paikka: Kalliola, Alli Trygg / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 35,00€
Opettaja: Tiia Anttila (Opettaja esittely)

Haluaisitko oppia tanssimaan salsan ja bachatan perusaskelia?

Tällä tiiviskurssilla tutustutaan näihin kahteen latinalaisen tanssin lajiin ja opetellaan niiden perusteita. Tunnit sisältävät vartalonkäytön harjoitteita, tekniikkaa sekä erilaisia askelikkoja. Lopputunnista kokoamme opitut asiat tanssisarjan muotoon ja pääsemme eläytymään lajinomaiseen tyylittelyyn. Tunnit ovat suunnattu alkeis/alkeisjatko -tason oppilaille ja kuvauksen mukaisesti tunneilla tanssitaan soolona. Etenemme perusteista lähtien ryhmän mukaan. 

Mukaan saat halutessasi ottaa tanssiin soveltuvat (sisäkenkiä liukkaammat) kengät, mutta tunnilla pärjää myös sukkasillaan. Lauantaina lajina on salsa ja sunnuntaina bachata. 

Tutustu opettajaan: Tiia Anttila

Lauantain tunti on Alli Tryggissä ja sunnuntain tunti Sireniussalissa. Molemmat tilat ovat esteettömiä.

Tämä kesäkurssi on kansalaisopistojen valtionosuustuntien leikkauksesta johtuen toteutettu omakustanteisesti ja siksi sen hinta on normaalikursseja korkeampi. 

 

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
La 12:15-13:15
Su 12:15-13:15
/

Musikaalitanssi alkeistaso

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 85,00€
Opettaja: Elina Puukka

Haluaisitko kokeilla, miltä tuntuu tanssia kuin Broadwayn parrasvaloissa? Musikaalitanssikurssilla pääset sukeltamaan musikaalien kiehtovaan maailmaan ja opit samalla tanssin perustekniikkaa rennossa ja leikkisässä hengessä. Kurssi pohjautuu jazz- ja showtanssin liikekieleen, jolle on ominaista mm. rytmisyys, koko kehoa ja tilaa laajasti hyödyntävä liike ja liikelaatujen nopea vaihtelu. Kurssilla pääset harjoittamaan kehosi koordinaatiota, liikkeen ja musiikin rytmitystä ja ilmaisemaan musikaalin tarinaa tanssin kautta. Saat harjoitella esiintymistä ja eri aikakausien musikaalikappaleiden myötä pääset myös eläytymään musikaalin ajankuvaan. Tunneilla lämmitellään, tehdään hieman tilassa liikkuvia harjoituksia ja lopuksi tanssisarjaa opettajan koreografialla muutamaan valittuun musikaalikappaleeseen.

Elinan tanssitunneilla on välitön ja kannustava tunnelma, jossa on helppo heittäytyä kokeilemaan uutta. Liikkeet tehdään kehoa kuunnellen ja hyvää tekniikkaa vaalien. Varusteiksi tarvitset vain ripauksen pilkettä silmäkulmaan ja sopivat joustavat liikuntavaatteet. Voit tanssia avojaloin tai ottaa mukaasi pehmeäpohjaiset tossut tai sukat. 

Alkeistason musikaalikurssille ovat tervetulleita kaikki!

Tämä kesäkurssi on kansalaisopistojen valtionosuustuntien leikkauksesta johtuen toteutettu omakustanteisesti ja siksi sen hinta on normaalikursseja korkeampi. 

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ti 17:15-18:30
/

Flamencon lyhytkurssi

Paikka: Dance Makers Studio / Aleksis Kiven katu 32-34, 00520 Helsinki
Kurssimaksu: 33,75€
Opettaja: Pia Sedai (Opettaja esittely)

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Se on liikekieleltään ja rytmiikaltaan yksi upeimmista ja kiehtovimmista tanssilajeista.

Tälle alkeistason lyhytkurssille voit tulla mukaan ilman aiempaa tanssitaustaa, lähdemme liikkeelle perusasioista. Myös aiemmin tanssineille ja esim. pidemmän tauon jälkeen lajin pariin palaaville on kuitenkin kertauksen lisäksi mahdollista tarjota hieman haastavampaa materiaalia.

Kevään tiistain kolmen kerran lyhytkurssilla teemme Sevillanaksen ensimmäisen säkeistön. Kurssi sopii vasta-alkajalle (voi keskittyä Sevillanas-tyylilajin osalta pelkkään jalkatyöskentelyyn) ja/tai flamencon perusteet osaavalle, jolloin Sevillanakseen otetaan myös kädet mukaan. Tälle tunnille voit tulla kokeilemaan flamencoa myös ilman kenkiä, joskin kengät joissa on tukeva korko ovat suositeltavat.

Kurssille tarvitset varusteeksi vesipullon ja vaatteet, joissa on mukava liikkua sekä flamencokengät.

Käytettyjä kenkiä löytyy edullisesti mm. Facebookin Flamenco mercado nordico-ryhmästä. Mikäli mahdollista, kenkiä olisi hyvä sovittaa. Leveälestiset kengät ovat useimmille jaloille sopivimmat. Mikäli olet epävarma kenkien hankinnan suhteen, voit tulla ensimmäisille tunneille ilman kenkiä tai kengillä, joissa on tukeva korko (n.3-5cm). Opettaja opastaa tarvittaessa ensimmäisellä tunnilla kenkien hankinnassa.

Tutustu opettajaan: Pia Sedai

Tila ei ole esteetön.

Kevätlukukausi
07.05.2024 - 21.05.2024
Ti 17:00-18:30
/

Afrotanssi rumpusäestyksellä

Paikka: Olympiastadion sali 5 / Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki
Kurssimaksu: 160,00€
Opettaja: Lilli Rannikko (Opettaja esittely)

Afrotanssitunnilla tanssit länsiafrikkalaisia tansseja liverummutuksen säestyksellä. Saat kokonaisvaltaista koko kehon läpikäyvää treeniä; perusteellisen, liikeratoja  ja liikkuvuutta parantavan alkulämmittelyn, vauhdikasta salin poikki treenausta,  perinteisiin länsiafrikkalaisiin tansseihin perustuvan tanssikoreografian sekä palauttavan ja rentouttavan loppuvenyttelyn. Afrikkalainen tanssi kehittää rytmitajuasi ja koordinaatiokykyäsi samalla, kun kuntosi kohoaa hauskalla tavalla kuin huomaamatta. 

Lillillä on pitkä kokemus opettamisesta, ja afrikkalaiset tanssit ovat hänelle sydämen asia. Tunneilla on rento ja innostava tunnelma, ja livesäestys nostaa tanssimisesi ihan uudelle energiatasolle. Jos haluat tanssi- ja liikuntatunneilta hieman enemmän, voisi tämä kurssi olla sinulle sopiva. Säestyksestä vastaa guinealainen ammattimuusikko Alya Yattara, joka on myös erittäin kokenut tanssisäestäjä. 

Kurssilla tanssitaan paljain jaloin, juomapullo kannattaa ottaa mukaan. Tule nauttimaan rytmeistä! 

Tutustu opettajaan: Lilli Rannikko

Olympiastadionin saliin 5 kulku tapahtuu seuraavalla tavalla: Kun saavut vierailijakeskukseen, lähde oikeanpuoleisista lasiovista kulkemaan Stadionin ulkoreunaa pitkin n. 200m, kunnes saavut rapun eteen, jossa lukee E7. Nouse portaat ylös neljänteen kerrokseen ja kulje ajastimella auki pidettävästä ovesta. Sali 5 on oven vasemmalla puolella, pukuhuoneet ja WC oikealla. Tila ei lähtökohtaisesti ole esteetön, mutta mikäli tarvitset hissiä, ole yhteydessä Olympistadionin vierailijakeskukseen.

Kevätlukukausi
01.02.2024 - 23.05.2024
To 18:15-19:45
/

Afro edistyneet

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 140,00€
Opettaja: Minna Määttä (Opettaja esittely)

Jos olet tanssinut afroa jo pidempään ja kaipaat haastavampia koreografioita, tule tälle tiivistahtisille kurssille nauttimaan afrikkalaisista rytmeistä. Kokeneen ja pidetyn opettajan ohjauksessa saat tehokkaan treenin ja energiaa yhdessä tanssimisesta. Käynnistät kehon lämmittelyllä, etenet koreografiaan ja lopuksi rentoudut loppuvenyttelyn äärelle.

Tutustu opettajaan: Minna Määttä

Huom! Ei opetusta 17.4. ja 8.5.

Sirenius-sali on esteetön.

Kevätlukukausi
17.01.2024 - 24.04.2024
Ke 18:15-19:30