Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanssi / Tanssi
Löytyi 19 kurssia
/

Jatkotason afroviikonloppu

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 25,00€
Opettaja: Lilli Rannikko

Tällä kokeilukurssilla pääset tanssimaan länsiafrikkalaisia tansseja liverummutuksen säestyksellä. Saat kokonaisvaltaista koko kehon läpikäyvää treeniä; perusteellisen, liikeratoja  ja liikkuvuutta parantavan alkulämmittelyn, vauhdikasta salin poikki treenausta,  perinteisiin länsiafrikkalaisiin tansseihin perustuvan tanssikoreografian sekä palauttavan ja rentouttavan loppuvenyttelyn. Afrikkalainen tanssi kehittää rytmitajuasi ja koordinaatiokykyäsi samalla, kun kuntosi kohoaa hauskalla tavalla kuin huomaamatta. Lillillä on pitkä kokemus opettamisesta, ja afrikkalaiset tanssit ovat hänelle sydämen asia. Tunneilla on rento ja innostava tunnelma, ja livesäestys nostaa tanssimisesi ihan uudelle energiatasolle. Jos haluat tanssi- ja liikuntatunneilta hieman enemmän, voisi tämä kurssi olla sinulle sopiva. Säestyksestä vastaa guinealainen ammattimuusikko Aly Yattara, joka on myös erittäin kokenut tanssisäestäjä. Kurssilla tanssitaan paljain jaloin, juomapullo kannattaa ottaa mukaan. Tule nauttimaan rytmeistä Kalliolan Sirenius-saliin! 

Syyslukukausi
11.12.2022 - 11.12.2022
Su 13:30-16:00
/

Tanssi-improvisaatio Arabiassa

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 40,00€
Opettaja: Verena Götsch (Opettaja esittely)

Tervetuloa nauttimaan liikkeestä kolmen kerran kurssille Arabiaan.  Tanssi-improvisaatio tunneilla tuot perjantai-iltaasi aikaa ja tilaa herkistää ja energisoida kehoasi tanssi-ilmaisun avulla. Verenan tunneilla liikettä lähestytään erityisesti aistimusten ja mielikuvien kautta kehon liikkeestä nauttien. Taso on avoin eli tunneille voi osallistua niin aloittelija kuin pidempäänkin tanssinut. Tunti alkaa aina herättelevällä kehonhoidolla, josta siirrytään improvisatiivisiiviseen osioon. Lopussa rauhoitutaan esimerkiksi rentoutuksen tai meditaation kautta. Kaikki tunnilla annettavat harjoitteet ovat aina ehdotuksia, joita saa soveltaa itselle sopiviksi. Tärkeää on, että tila on kaikenlaisille tanssijoille ja kehoille turvallinen ja avoin. Mukaan kannattaa ottaa mukavat liikkumiseen soveltuvat vaatteet ja juomapullo.

Syyslukukausi
07.10.2022 - 28.10.2022
Pe 17:30-19:00
/

Urban Afro Arabiassa

Paikka: Kääntöpaikka Sali / Intiankatu 1,
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tuntuuko että raskaasta työviikosta on vaikea nollaantua? Tule irrottelemaan afrikkalaisen populaarimusiikin tahtiin. Lauantaiaamun afrotunnilla kohotat kuntoa hauskasti hikoillein.  Urban afro workshopissa soi mukaansatempaava ja energinen länsiafrikkalainen klubimusiikki ja tanssisarjoissa leikitellään kadulta, klubeilta ja musiikkivideoilta tutuilla urbaaneilla muuveilla (painotus norsunluurannikkolaisessa Coupé Décaléssa).  Tanssissa korostuvat rentous, hauskuus ja monipuolinen keskivartalon käyttö. Tunti koostuu lämmittelyistä, perusliikkeiden harjoittelusta ja koreografian opettelusta. Saat liikunnan ja rytmin iloa, kehonhuoltoa sekä  tansseihin ja musiikkiin liittyvää kulttuuritietoutta.  

HUOM! Kurssin opetuspaikka muuttunut esitteen painamisen jälkeen. 

Syyslukukausi
29.10.2022 - 29.10.2022
La 13:30-15:45
/

Nykytanssi (perustaso)

Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4
Kurssimaksu: 62,00€
Opettaja: Iiris Laakso

Nykytanssi on virtaava ja kokonaisvaltainen tanssin muoto, jossa opiskelijat pääsevät tutkimaan ja ilmaisemaan itseään liikkujina lempeässä oppimisympäristössä. Tanssiteknillinen huomio kelluu release-tekniikan, liikkeen ketjuttamisen, läsnäolon ja itsensä kuuntelun aalloissa.
Tunnit alkavat lyhyellä virittäytymisellä, jossa opiskelijat ehtivät pysähtyä oman senhetkisen ruumiillisuutensa äärelle. Virittäytymistä seuraa yhteinen kehonhuollollinen osio. Kurssi painottuu erilaisiin ohjattuihin liike- ja tanssisarjoihin, jotka saumattomasti yhdistävät niin tanssiteknillistä
kuin ilmaisullista ulottuvuutta.Kurssille suositellaan joko nykytanssin tai jonkin muun vastaavan lajin perusteiden tuntemusta.
Tunneilla ohjatut liikesarjat liikkuvat niin pysty- kuin lattiatasossakin, joten on toivottavaa, että opiskelija pystyy istumaan lattialla säärien päällä, ja varaamaan jonkin verran painoa käsille. Kaikki tunneilla ohjatut harjoitukset ovat kuitenkin aina ehdotuksia, ja opettaja voi tarjota useampia
liikkeellisiä vaihtoehtoja. Annettua materiaalia voi myös aina varioida joko itsenäisesti tai yhdessä opettajan kanssa itselle sopivaksi. Varusteiksi suositellaan liikkumiseen soveltuvia vaatteita, ja koska tunneilla ollaan myös lattiatasossa, niin pitkät hihat ja lahkeet voivat tuntua miellyttäviltä ihon ja lattian välissä.

Syyslukukausi
12.09.2022 - 05.12.2022
Ma 18:45-20:00
/

Nykytanssikurssi

Paikka: Kulttuuritalo, Klubi / Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 72,00€
Opettaja: Janne Aspvik (Opettaja esittely)

Nykytanssikurssilla opit liikkumaan ryhmässä dynaamisesti ja ergonomisesti lattialla ja  pystytasossa ja toteuttamaan eri pituisia liikefraaseja. Täten kerryttäen liikesanastoasi ja kehittäen  liikemuistiasi. Tämän lisäksi tutustut mm. kehosi eri osien keskinäiseen artikulaatioon ja painoon ja  kehität rennossa ja turvallisessa oppimisympäristössä proprioseptistä kehonhallintaasi.  Käymme kaikki kurssilla toteutettavat liikkeet perusteellisesti ja progressiivisesti läpi yksilötarpeet  ja osaamistasot huomioiden, joten osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssitaustaa ja on  avoin kaikille tanssista ja liikkumisesta kiinnostuneille. Suosituksena väljät vaatteet joissa on  helppo liikkua. Tervetuloa tanssimaan

Syyslukukausi
26.10.2022 - 30.11.2022
Ke 17:00-18:30
/

Salsasunnuntai alkeet

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tule oppimaan salsan rytmi ja pakkaa reppuusi tanssin iloa ja positiivisuutta talven varalle.  Tämä sunnuntai on varattu aloittelijoille. Tunnilla opit salsan rytmiikkaa, kehonkäyttöä ja peruskuvioita.  Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin. Halutessasi voit jatkaa salsan harjoittelua toisella syksyn lyhytkurssilla. 

Syyslukukausi
16.10.2022 - 16.10.2022
Su 12:00-14:15
/

Salsasunnuntai/ alkeisjatko

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Tule nauttimaan salsan rytmeistä. Tämä sunnuntai on varattu salsan perusrytmin ja  -askeleet hallitseville.  Tunnilla syvennät taitojasi liikekielen, ja vartalon käytön osalta. Opit uusia peruskuvioita joista kootaan pieni tanssisarja.  Salsa on useiden latinalaisrytmien keitos ja tanssilaji, joka perustuu perinteisiin kuubalaisiin tansseihin. Iloista salsaa tanssitaan eri tyyleillä kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja maailmalla, joko parin kanssa tai soolona, kuten tällä kurssilla. Tutustut salsatanssin ja -musiikin kulttuurisiin yhteyksiin ja liikekielen perusteisiin.

 

Syyslukukausi
30.10.2022 - 30.10.2022
Su 13:00-15:15
/

Soca – karibialainen karnevaalitanssi

Paikka: Kalliolan kansalaisopisto, Sturenkatu 11
Kurssimaksu: 78,00€
Opettaja: Kirsikka Mäkinen (Opettaja esittely)

Haluatko oppia tanssimaan englanninkielisen Karibian suosituinta karnevaalitanssia socaa? Socan viikkotunneilla tutustut afrokaribialaisen socatanssin perusteisiin, socamusiikkiin ja kulttuuriin. Harjoittelet lajille tyypillistä vartalonkäyttöä ja tanssisarjoja.  Tunnit sopivat niin vasta-alkajille kuin muita lajeja aiemmin tanssineillekin.  Kurssin päätyttyä sinulla on perustason osaaminen socatanssissa, sekä kokonaisvaltainen käsitys socasta.  Olet oppinut lajiin liittyvän afrokaribialaisen karnevaalikulttuurin peruspiirteitä ja historiaa.  

Mukaan tunneille tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon. 

Syyslukukausi
12.09.2022 - 05.12.2022
Ma 18:15-19:15
/

Luovan liikkeen lauantai Arabiassa

Paikka: Kääntöpaikka Sali / Intiankatu 1,
Kurssimaksu: 26,00€
Opettaja: Annina Tuhkunen

Avoin työpaja kaikille, joita kiinnostaa yhdessä liikkuminen ja tanssiminen. Täällä et opetele valmiita askeleita vaan työpaja perustuu ohjattuun liikeimprovisaatioon. Tutkit eri tavoin oman kehon moninaisia mahdollisuuksia tuottaa liikettä. Yksinkertaisten liikkeellisten harjoitusten, mielikuvien ja musiikin avulla herättelet kehon liikkumaan ja tanssimaan omalla ainutlaatuisella tavallaan. Mitään kokemusta tanssista ei tarvitse olla, tule sellaisena kuin olet!

HUOM! Kurssin tila on muuttunut esitteen painamisen jälkeen 

Syyslukukausi
29.10.2022 - 29.10.2022
La 10:00-13:00