Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Löytyi 1 kurssia
/

Kasvivärien valmistus – ekologisen taiteen intensiivikurssi 1,5 op

Paikka: Paja / Kalliolanrinne 5, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 180,00€
Opettaja: Emma Peura

Kiinnostaako ekologisempi tapa tehdä taidetta? Tällä viikon intensiivikurssilla teet kasvivärejä ekologisempaan taiteiluun. Opit uuttamaan kasveista nk. substraattipigmenttiä, jolla on hyvä valonkesto. Kuivatettua pigmenttiä voit käyttää kuin mitä tahansa "kaupan pigmenttiä": Öljyyn sekoitettuna saa öljyväriä, kananmunakeltuaiseen sekoitettuna saa temperamaalia. Kurssilla keskitytään värinvalmistukseen, ei niinkään teoksiin.   

Kurssi alkaa luennolla pigmenteistä ja käyttävistä kemikaaleista. Lyhyen opastuksen jälkeen lähdetään itse tekemään. Kurssilla valmistat kasvimustetta ja substraattipigmenttejä, opit tekemään itse tehdyistä pigmenteistä temperamaaleja sekä yksinkertaisen vesivärin ja teet itsellesi hyödyllisen värikartan.  

Värinvalmistus-kurssi keskittyy siihen, miten valmistaa madollisimman puhdasta ja valonkestävää pigmenttiä kasvin osista. Kurssilla opit hyödyntämään luonnonmateriaaleja taiteentekemisessä. Kurssin aikana opit valmistamaan substraattipigmenttejä ja kasvimustetta sekä valmistamaan niistä maalausnestettä. Kurssin jälkeen osallistujat ymmärtävät miten valmistaa väriä kasveista kotona ja heillä on valmiudet suunnitella ja toteuttaa erilaisia pigmenttejä eri kasvien osista.

Kurssille mukaan tarvitset

-muistiinpanovälineet 

-neutraali valkoinen vesivärilehtiö

-siveltimiä

-palettiveitsi 

-mortteli 

-tyhjiä limsapulloja (vähintään litran pullo, 15l käy hyvin), ja tai isohkoja lasipurkkeja

- omat kasvit: saat keräämiseen ohjeet ennen kurssin alkua. 

Kurssille osallistuminen ei vaadi lainkaan taiteellista osaamista tai mitään muutakaan -kiinnostus asiaan riittää. Kurssilla työskennellään yhdessä opettajan kanssa, tekemällä oppien.  Kurssi sopii hyvin esim.  taideharrastajille, ja taitelijoille, varhaiskasvattajille, luokanopettajille. taideopettajille ja taidekasvattajille, jotka kaipaavat työhön ja työskentelyyn uusia näkökulmia. 

Kurssimaksu sisältää 20€ materiaalimaksua. 

Tämä kurssi on opintopisteytetty ja tältä kurssilta on niin halutessaan mahdollista saada virallinen suoritusmerkintä Oma Opintopolku-palveluun. Virallisen suoritusmerkinnän saamisesta kerrotaan tarkemmin kurssin ensimmäisellä kerralla. 

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ti 12:00-17:15
Ke 12:00-17:15
To 12:00-17:15
Pe 12:00-17:15
Ma 12:00-16:00