Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Löytyi 9 kurssia
/

Korutyöpaja: Maalatut taidekorut

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 35,00€
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Korutyöpajassa maalaat uniikin ja värikkään korun käyttäen akryylimaaleja ja pohjustettua pellavaliinaa. Kurssilla suunnitelet ja toteutat oman korusi tai inspiroidut opettajan Josena Art -korumallistosta. Kurssilta saat kaikki tarvittavat materiaalit ja voit osallistua ilman minkäänlaista aiempaa osaamista korujen tekemisestä. Nauti luovuudesta ja tee itsellesi sopivia värikkäitä koruja! 

Kurssimaksu sisältää 12e materiaalimaksun. 

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Pe 17:00-20:00
/

Kokeillaan kuvataidetta!

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

Suosittu kurssi nyt pidempänä! Onko viimeisimmästä koulukuviksesta aikaa? Jäikö koulukuviksesta kenties ikäviä kokemuksia ja nyt olisit valmis tutustumaan uudelleen mahdollisimman moniin eri työskentelytapoihin? Tule innostavalle ja helposti lähestyttävälle kurssille, jossa pääset kokeilemaan erilaisia kuvataiteen tekniikoita, välineitä ja materiaaleja pienten harjoitustöiden kautta. Kurssin aikana opit kokeilemisen ja tekemisen kautta monipuolisesti kuvataiteen perusteista, ja voit löytää itsellesi sopivan ilmaisutavan. Kurssille osallistuaksesi ei tarvitse osata ennalta mitään, pelkästään utelias asenne riittää! Kurssilla pääset kokeilemaan kollaasia, piirtämistä (eri piirtimien testailua), maalaamista (akryylit, vesivärit) ja  taidegrafiikkaa (lino, kuivaneula). Opettajana toimii kuvataiteilija-pedagogi Emilia Linnavuori, jonka opetustyylin on ollut opiskelijoiden mukaan innostavaa, kannustavaa, lempeää ja keskustelevaa. Tällä kurssilla ei tarvitse jännittää! 

Kurssihintaan sisältyy 10€ materiaalimaksu. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta. Kurssihintaan sisältyy akryylimaalien, siveltimien tms käyttö, taidegrafiikan kaivertimet, telat ja prässi. 

Ensimmäiselle kerralle tarvitset mukaasi piirtämiseen soveltuvaa paperia ja pehmeitä lyijykyniä. Loput kurssikertojen välineistä kerrotaan ensimmäisellä tunnilla, varauduthan ostamaan kurssille omia välineitä. Osa välineistä tulee opistolta. 

Varaudu ostamaan seuraavia välineitä kurssin aikana:

Piirustuspaperia ja luonnospaperia

Akryylimaalaukseen soveltuvaa paperia (isompi koko)

Linografiikkaan soveltuvaa vedostuspaperia

Kuivaneulaan soveltuvaa vedostuspaperia

Linolevy tai softcut

Väritön pleksilevy max 10 x 10cm (esim. akryylilevy tai vastaava)

Siveltimiä

Välineisiin tulee tarkennuksia kurssikertojen yhteydessä! 

Tutustu opettajaan: Emilia Linnavuori

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
To 16:10-18:10
/

Opi piirtämään

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 96,00€
Opettaja: Marina Zitting (Opettaja esittely)

Piirustuskurssilla luonnostelet sekä piirrät paperille lyijykynillä sekä hiilellä. Opettaja perehdyttää henkilökohtaisesti, joten voit olla vasta-alkaja tai jatko-opiskelija. Piirrät croquis-piirustusta ja asetelmia. Opit näkemään muotoja, valööreja sekä hahmottamaan kolmiulotteista maailmaa. Saat monisteita sommittelusta ja perspektiiviopista. Saat myös tietoa ajankohtaisista näyttelyistä. Tarvitset mukaan tunnille; paperia, lyijykyniä, kumin ja hiiltä. 

Undervisning på svenska vid behov. Instruction also in English.

Tutustu opettajaan: Marina Zitting

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ti 17:00-20:00
/

Kuvataiteen tekniikkatyöpaja: Pouring kaatotekniikkamaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Kuvataiteen tekniikkatyöpajassa pääset kokeilemaan pouring-tekniikkaa. Saat aikaan näyttäviä teoksia, joissa sattumalla on iso osuus. Pouring eli valuttaminen perustuu maalin ohentamiseen. Kuva muodostuu löysää maalia kuljettaen, valuttaen, raaputtaen tai vaikkapa puhaltaen. Käydään läpi muutamia pouring-tekniikoita kokeillen. Saat myös vinkit solujen muodostumiseen silikoniöljyn avulla. Lopuksi valitset itsellesi mieluisen tekniikan jolla teet taulun tai muun esineen. Valmiit työt jäävät opistolle kuivumaan ja ne noudetaan kotiin myöhemmin.

Tuo mukanasi pari pientä pohjaa tekniikan harjoitteluun sekä yksi enintään A3 kokoinen maalauspohja. Parhaiten toimii kiilakehys mutta myös pohjustettu puu tai pahvipohja käy. Jos haluat kokeilla tekniikkaa johonkin kolmiulotteiseen esineeseen niin sekin onnistuu. Esimerkiksi puisen laatikon pouraaminen voisi olla hauska idea. Lisäksi sinun kannattaa ottaa mukaan esiliina tai muut maalaamiseen sopivat vaatteet Mukaan kannattaa ottaa omaa silmää miellyttävä akryylimaali tai parikin. Muut materiaalit ja välineet sisältyy kurssin hintaan ja saat opistolta. Kurssimaksu sisältää 12€ materiaalimaksun. 

Kurssille voi tulla ilman minkäänlaista osaamista, mutta se sopii hyvin myös kuvataidetta harrastaville. Kurssilla voit toteuttaa sinulle sopivan taulun tai vaan iloita kokeiluista ja luovuudesta! 

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Pe 17:00-20:00
/

Open studio

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 89,00€
Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

Kurssikuvaus englanniksi: In English (Below in Finnish)

Every other week held Open Studio is a shared time and place for creativity. In the course, you’ll get explicit time to work on the artwork, a shared workspace and a present and professional teacher with whom you can discuss the work, techniques and options. During the course, you will learn and develop the techniques of your choice.

In the course, you can draw and paint a subject of your own choosing. If the group so wishes, common topics, small exercises and art theory can be discussed.

This day course is suitable for everyone whose biggest challenge is finding a suitable time in everyday life for creative work. The course is suitable for both beginners and those who have been involved in art for a long time, english or finnish speaking people.

The course you will have to  use your own equipments, so please bring suitable equipments for the technique and topic you have chosen, such as paper, suitable pencils and, for example, a printed image which you will work from. The workspace contains drawing easels, drawing/painting platforms, limited acrylics and brushes, small printmaking equipments. In the course, you can work either by drawing (charcoal, pencil... etc), painting (other than oil) or using printmaking methods (drypoint, lino). Other two-dimensional mixed media are also allowed! The sizes of the jobs can vary from very small to large. The maximum sizes of the work are such that everyone fits comfortably in the space to work. There are restrictions on the size of printmaking works regarding the press, please contact the teacher before the start of the course.

In this course, what you do is not graded, but the main thing is to find your own creativity and handprint, and to develop your own skills. The course teacher is visual artist-pedagogue Emilia Linnavuori, for whom gentleness, permissiveness, encounter and presence are important in teaching. She wants to offer high-quality course offerings that serve the needs of the participants. Linnavuori is interested in the connection between art and well-being, and the artistic process rather than the end result.

Kurssikuvaus suomeksi:

Avoin studio on yhteinen aika ja paikka luovuudelle ja omien taidetöiden tekemiselle. Kurssilla saat säännöllisen ajan taidetöiden työstämiseen, jaetun työskentelytilan ja läsnäolevan sekä ammattitaitoisen opettajan, jonkan kanssa keskustella töistä, tekniikoista ja vaihtoehdoista. Kurssin aikana tulet oppimaan ja kehittymään valitsemassasi tekniikassa.

Kurssilla voit piirtää ja maalata omaa valitsemaasi aihetta. Jos ryhmä niin haluaa voidaan käsitellä yhteisiä aiheita, pieniä harjoitteita ja taiteen teoriaa.

Leppoisa päiväkurssi sopii kaikille, joiden suurin haaste on löytää arjesta sopiva aika luovaan työskentelyyn. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille ja pidempään taidetta harrastaneille.  

Kurssilla käytetään omia välineitä, joten tuothan mukanasi valitsemaasi tekniikkaan ja aiheeseen soveltuvia välineitä, kuten esim. paperia, sopivat piirtimet ja esim. tulostetun kuvan jonka pohjalta työskentelet. Työtilasta löytyy piirustustelineet, piirustus-/maalausalustoja, rajoitetusti akryylejä ja siveltimiä, pienet taidegrafiikan välineet. Kurssilla voit työstää teosta joko piirtäen (hiili, lyijykynä... jne), maalaten (muut paitsi öljy) tai taidegrafiikan menetelmillä (kuivaneula, lino). Myös muut kaksiulotteiset sekatekniikat ovat myös sallittuja! Töiden koot voivat vaihdella hyvin pienistä isoihin. Työn maksimikoot ovat sellaisia, että kaikki mahtuvat mukavasti tilaan työskentelemään. Linon ja kuivaneulatöiden koossa on rajoitteita prässin osalta, ota halutessasi yhteyttä opettajaan ennen kurssin alkua!

Tällä kurssilla tekemisiä ei arvoteta, vaan pääasiana on jokaisen oman luovuuden ja kädenjäljen löytäminen, sekä omien taitojen kehittyminen. Kurssin opettajana toimii kuvataiteilija-pedagogi Emilia Linnavuori, jolle tärkeää opettamisessa on lempeys, sallivuus, kohtaaminen ja läsnäolo. Hän haluaa tarjota laadukasta kurssitarjontaa, joka palvelee osallistujien tarpeita. Linnavuorta kiinnostaa taiteen ja hyvinvoinnin välinen yhteys, sekä taiteellinen prosessi lopputuloksen sijaan.

Tutustu opettajaan: Emilia Linnavuori

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
To 18:20-20:20
/

Akvarellimaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 135,00€
Opettaja: Krista Kortelainen (Opettaja esittely)

Sopii kaikille akvarellimaalauksesta kiinnostuneille ja akvarellin alkeet osaaville. Tutustut vesivärimaalauksen perusteisiin ja tekniikoihin. Kurssilla maalataan asetelmia ja käytetään kuvallisia lähtökohtia maalauksen aiheeksi sekä tutkitaan valoa, väriä, varjoja ja sommittelua. Opetuksessa tuetaan henkilökohtaista ilmaisua. Maalausvälineet hankkii opiskelija itse, lista kurssilla tarvittavista materiaaleista lähetetään ennen alkua.

Opettaja puhuu helppoa suomea. 

Tutustu opettajaan: Krista Kortelainen

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ma 17:30-20:30
/

Akvarellimaalausta senioreille

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 88,00€
Opettaja: Maaria Märkälä (Opettaja esittely)

Soveltuu kuvataiteista kiinnostuneille senioreille. Maalataan vesiväreillä kaikkea maan ja taivaan väliltä, esimerkiksi asetelmia, maisemia tai muistoja elämän varrelta. Myös osallistujien omia ideoita käytetään aiheiden valinnassa. Kurssiin sisältyy näyttelyvierailu. 

Ota ensimmäiselle kerralle mukaan vesivärit, vesivärisivellin, akvarellipaperia (koko A3) ja vesikupit.

Tutustu opettajaan: Maaria Märkälä

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ti 12:30-14:30
/

Öljyvärimaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 96,00€
Opettaja: Marina Zitting (Opettaja esittely)

Öljymaalauskurssilla luonnostelet sekä maalaat vesiliukoisilla öljyväreillä. Opettaja perehdyttää henkilökohtaisesti, joten voit olla vasta-alkaja tai jatko-opiskelija. Kurssilla toimitaan avoimen ateljeen tapaan, eli päätät itse aiheet ja kuvat mitä maalaat ja saat opettajalta apua työskentelyysi. Opit näkemään värejä, muotoja sekä hahmottamaan kolmiulotteista maailmaa. Saat opettajalta monisteita ja kurssilla keskustellaan sommittelusta ja väriopista. Saat myös tietoa ajankohtaisista näyttelyistä. Tarvitset mukaan tunnille; vesiliukoisia öljyvärejä, siveltimiä, palettiveitsi, rättejä, pohjustettu kangas kiilapuissa tai kovalevy. Undervisning på svenska vid behov. Instruction also in English.

Tutustu opettajaan: Marina Zitting

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ti 17:00-20:00
/

Ikonimaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 135,00€
Opettaja: Katarina Koskivaara-Ilmonen

Ikonimaalauksen kurssilla opit ikonimaalauksen teoriaa ja opettelet käytännössä temperatekniikkaa. Kurssilla jokainen tekee omaa työtään joten kurssi sopii niin aloittelijoille kun aiemmin ikoninmaalausta harjoittaneille. 

Kurssi noudattaa ortodoksisen kirkon traditiota ja esikuvina käytetään vanhoja sekä uusia ikoneita eri maiden perinteestä. Kurssi noudattaa soveltuvin osin Suomen Ikonimaalarit ry:n kehittämään opetusohjelmaa. Teet myös erilaisia fragmenttiharjoituksia ja totuttelet piirtämään Bysantin kuvaperinteen tapaan. Ota mukaan ensimmäiselle kerralle piirustusvälineet ja mahdolliset maalaustarvikkeet.

9 tapaamista keskiviikkoisin ja sen lisäksi yksi viikonlopun työpaja 28. ja 29.10. Kurssin ensimmäinen tapaaminen 6.9., minkä jälkeen on viikon tauko.

2023-2024
01.08.2023 - 31.07.2024
Ke 16:45-20:00