Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Löytyi 15 kurssia
/

Inkpaint worshop

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 20,00€
Opettaja: Takuyo Kawachi

In this one evenings inkpaint workshop, you will practice the brush technique of ink painting and learn how to build an image through shading and contrast. You will also get to try blowing, staining and blurring techniques.  As a form of expression, ink painting is very graphic and exquisite, everything starts with a brush and the subject can be landscape, portrait, improvisation and such.

You don't need anything to take with you to the course, you can get all the equipment from the course location.

Syyslukukausi
27.11.2024 - 27.11.2024
Ke 17:30-20:30
/

Piirtämisen perusteet (verkkokurssi)

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 106,00€
Opettaja: Sini Kallio

Haluatko oppia piirtämisen perusteet mukavasti kotisohvalta? Tällä verkkokurssilla harjoittelemme piirustustaidon perusteita. Tutkimme sommittelua, perspektiiviä, havainnosta piirtämistä ja piirtämisen eri tekniikoita. Teemme harjoituksia sekä annettujen että omien aiheiden pohjalta. Kurssi on suunnattu aikuisille, ja soveltuu aloittelijoille sekä myös pidempään harrastaneille, jotka haluavat kerrata perustaitoja. Kokoontumiset syksyllä parittomin viikon ja keväällä parillisin viikoin. Huom! Tällä kurssilla ilmoittaudutaan koko vuodeksi. 

Kurssialustana toimii kokoussovellus Zoom sekä Padlet, joita hyödynnämme opetuksessa joustavasti. Osallistujille lähetetään sähköpostilla materiaalitiedot sekä ohjeet verkko-opetukseen osallistumiseksi ennen kurssin alkamista.

ILMOITTAUTUMINEN: 

Kurssi on osa opistojen välistä yhteistyötä ja tämän kurssin  järjestäjä on Ahjolan kansalaisopisto. Ilmoittautuminen tälle kurssille tapahtuu alla olevan linkin kautta suoraan Ahjolaan. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Piirtämisen perusteet (verkkokurssi) - Ahjolan kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

Syyslukukausi
09.09.2024 - 02.12.2024
Ma 17:30-20:00
/

Exploring Indian Art -weekend course


Kurssimaksu: 62,00€
Opettaja: Shashi Prabha

Exploring Indian Art', is a course, where you will embark on a captivating journey through the rich and divers Indian art. 

You will delve into  the world of indian art. You will learn about techigues as Mithila art, madhubani paintings and miniature painting. In the course you will see examples and do small exercises using different techniques.  After the course, you will be able to use Indian visual narrative in your own artistic expression and you have achieved better understanding of Indian culture and artistic traditions.

This course offers something new and is suitable for students of all levels. No prior experience is required.The course is especially suitable for artists, art teachers and instructors who need new perspectives on making images, but the course does not require artistic skills.  All you need is a passion for learning and curiosity about the fascinating world of Indian culture and art. Painting medium will be poster colors on papers or acrylic colors on canvas or canvas sheets.

Syyslukukausi
09.11.2024 - 10.11.2024
La 10:00-14:00
Su 10:00-14:00
/

Piirustusillat Meri-Rastilassa

Paikka: Kulttuuritila Merirasti, Jaluspolku 3
Opettaja: Rauha Aaltonen (Opettaja esittely)

Croquis- piirtämisen kurssilla tutkitaan ihmisen anatomiaa erilaisilla piirtimillä ja opitaan hahmottamaan ihmisen kehoa ja sen piirtämistä. Pääset kokeilemaan ammattilaisen ohjauksessa elävän mallin piirtämistä. Kurssilla koetaan myös kuvallisen ja liikkeellisen ilmaisun taikapiiri.  

Tämä kurssi on osa Kalliolan alueellista naapuruustyötä. Alueellinen naapuruustyö on esteetöntä, saavutettavaa ja avointa kaikille väestöryhmille. Kalliola haluaa edistää eri alueiden asukkaiden hyvinvointia ja tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Meille naapuruus on keskinäistä hyväksyntää ja konkreettista läheisyyttä. Naapuruus on Kalliolan vastaus kaupungistuvaan elämään.

Kulttuuritila Merirasti on esteetön.

Kurssimaksu sisältää 10€ materiaalimaksun. Jos olet oikeutettu alennukseen, alennus ei koske materiaalimaksun osuutta. 

Syyslukukausi
04.09.2024 - 09.10.2024
Ke 17:15-19:15
/

Croquis – elävänmallin piirtäminen

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Rauha Aaltonen (Opettaja esittely)

Croquis -kurssilla pääset kokeilemaan ammattilaisen ohjauksessa elävän mallin piirtämistä. Croquis -piirtämisessä tutkitaan ihmisen anatomiaa erilaisilla piirtimillä ja opit hahmottamaan ihmisen kehoa ja sen piirtämistä. 

Kurssimaksu sisältää kaikki piirustusvälineet, eikä sinun tarvitse tuoda mitään mukana. Jos olet oikeutettu alennukseen alennus ei koske 10 euron materiaalimaksua. 

Syyslukukausi
05.09.2024 - 19.09.2024
To 18:15-19:45
/

Ikonimaalaus

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 165,00€
Opettaja: Tea Åvall

Ikonimaalauksen kurssilla opit ikonimaalauksen teoriaa ja opettelet käytännössä temperatekniikkaa. Opit historiallista maalausmenetelmää. Otat aikaa rauhoittumiselle ja keskittymiselle. Kurssi sopii niin aloittelijoille kun aiemmin ikoninmaalausta harjoittaneille. Aloittelijana lähdet tekemään helpompi harjoitustöitä, opittuasi voit siirtyä haastavampiin töihin. 

Kurssi noudattaa ortodoksisen kirkon traditiota sekä soveltuvin osin Suomen Ikonimaalarit ry.n kehittämää opetusohjelmaa.  Esikuvina työskentelyssä käytetään vanhoja sekä uusia ikoneita eri maiden perinteestä. Kurssilla jokainen tekee omaa työtään ja teet myös erilaisia fragmenttiharjoituksia. Lisäksi totuttelet piirtämään Bysantin kuvaperinteen tapaan. 

Kurssilla käytetään omia materiaaleja. Ota ensimmäiselle kerralle mukaan piirustusvälineet ja mahdolliset maalaustarvikkeet.  Opettaja opastaa hankinnoissa. 

Syyslukukausi
11.09.2024 - 20.11.2024
Ke 17:00-20:00
/

Akvarellimaalaus

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 165,00€
Opettaja: Krista Kortelainen (Opettaja esittely)

Sopii kaikille akvarellimaalauksesta kiinnostuneille ja akvarellin alkeet osaaville. Tutustut vesivärimaalauksen perusteisiin ja tekniikoihin. Kurssilla maalataan asetelmia ja käytetään kuvallisia lähtökohtia maalauksen aiheeksi sekä tutkitaan valoa, väriä, varjoja ja sommittelua. Opetuksessa tuetaan henkilökohtaista ilmaisua. Maalausvälineet hankkii opiskelija itse, lista kurssilla tarvittavista materiaaleista lähetetään ennen alkua.

Opettaja puhuu helppoa suomea. 

Tutustu opettajaan: Krista Kortelainen

Syyslukukausi
16.09.2024 - 25.11.2024
Ma 17:30-20:30
/

Kuvataidetta maalaten ja muovaillen

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Enni Vekkeli

Tervetuloa taidetyöpajaan, jossa työskentelet sekä maalauksen, että muovailun menetelmillä. Ideoit teoksen, jossa maalaus, kolmiulotteiset pinnat ja yksityiskohdat sekä pienet veistokset muodostavat kokonaisuuden. Teoskokonaisuus voi olla temaattinen ja/tai tilallinen. Voit painottaa maalausta, reliefiä tai veistosta - tai käyttää kaikkia kolmea; valinta on sinun ja vain mielikuvitus rajana! Ideointiin saat tukea opettajan antamasta teemasta ja esittelemästä kuvamateriaalista.   

Ideointivaiheessa työskentelet piirtämällä luonnostellen. Maalatessa maalaat akryylimaaleilla levylle. Itsekuivuvasta massasta rakennat maalaukseen pintoja ja yksityiskohtia. Massasta opit muovailemaan myös veistoksia - veistoksia, joiden pinnoille syntyy jälleen uusia värimaailmoja! Kuvataidetta maalaten ja muovaillen on viikonlopun mittainen mielikuvituksen, värin ja muodon kimara niille, jotka eivät malta pysyä yhden tekniikan parissa vaan haluavat etsiä omaa ilmaisua monilla kuvataiteen menetelmillä. 

Kurssilla opit ja kehität maalauksen ja muovailun taitoja sekä ideointi- ja ja suunnittelukykyä monivaiheista teosta toteuttaessa.

Kaikki materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja kurssimaksu sisältää 25€ materiaalimaksun (jos ole oikeutettu alennuksiin alennus ei koske materiaalien osuutta). Voit olla aloittelija tai jo pidempään kuvataidetta harrastanut – työskentelet omista lähtökohdistasi, oman taitotasosi mukaan.

Syyslukukausi
21.09.2024 - 28.09.2024
La 10:00-13:00
Su 10:00-13:00
/

Maisema ja asetelma

Paikka: Taidepääty, Ilona / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Enni Vekkeli

Maisema ja asetelma ovat klassisia kuvataiteen aiheita. Kahden torstain työpajoissa syvennyt kuvia tehden maisema- ja asetelma-aiheisiin. Opit piirtämään tai maalaamaan maiseman ja asetelman. Harjoittelet rohkeasti kuvantekemisen perustaitoja kuten sommittelua, valöörien ja värien käyttöä sekä myös sääntöjen rikkomista. Työskentelet valintasi mukaan joko piirtäen tai maalaten. 

Voit olla aloittelija tai jo pidempään kuvataidetta harrastanut – työskentelet omista lähtökohdistasi, oman taitotasosi mukaan. Voit tulla kurssille vaikka suoraan töistä ilman mitään välineitä. Kurssimaksuun sisältyy opiston taidevälineiden käyttö sekä paperit (sis. 10€ materiaalimaksu).

Syyslukukausi
26.09.2024 - 03.10.2024
To 17:00-20:30