Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teatteri ja ilmaisutaito / Esittävä taide
Löytyi 5 kurssia
/

Runouden verkkokurssi

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 112,00€
Opettaja: Ulla Korhonen

Kurssi sopii niille, jotka haluavat vahvistaa omaa runollista ääntään ja hakevat luovaan kirjoittamiseensa uusia lähestymistapoja. Kurssilla lähestytään runoutta erilaisten harjoitusten avulla ja kirjoitetaan lyyrisiä tekstejä terapeutillisesti, intuitiivisesti sekä erilaisia tyylejä kokeillen.

Kurssilaiset eivät kokoonnu tiettyyn kellonaikaan, vaan tehtävät ja harjoitukset tehdään itsenäisesti. Viikkotehtävät palautetaan Campwire-kurssialustalle. Muiden tehtäville annetaan palautetta ja keskustelualueella voi osallistua yhteiseen keskusteluun.

Kurssi sopii kaikentasoisille kirjoittajille.

Huom! kurssille ilmoittaudutaan koko vuodeksi ja kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. 

Lisätiedot

Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa Campwire -verkkokurssialustan avulla. Ei opetusta syyslomaviikolla 42 eikä talvilomaviikolla 9.

Opetuksen tavoitteet

Runouden kurssin opintotavoitteena on, että kurssilainen vahvistaa omaa runollista ääntään, saa rohkeutta kirjoittamiseen sekä oppii erilaisia tapoja luoda runoutta. Tavoitteena on, että kurssi motivoi ja tukee kurssilaisen luovuutta sekä tuo kirjoittamiseen ryhtiä ja säännöllisyyttä.

ILMOITTAUTUMINEN: 

Kurssi on osa opistojen välistä yhteistyötä ja tämän kurssin  järjestäjä on Ahjolan kansalaisopisto. Ilmoittautuminen tälle kurssille tapahtuu alla olevan linkin kautta suoraan Ahjolan kansalaisopistoon. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Runouden verkkokurssi - Ahjolan kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

Syyslukukausi
02.09.2024 - 25.11.2024
Ma 09:00-10:30
/

Draamakasvatuksen työkaluja kasvattajille ja ohjaajille

Paikka: Kalliola, luokka 9 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 72,00€
Opettaja: Nico Rissanen

Tahtoisitko vahvistaa ohjaamisen ja fasilinoinnin työkalupakkiasi toiminnallisilla draamamenetelmillä, tai muistuttaa itseäsi unohtuneista tekniikoista? Ehkä olet  utelias draamakasvatuksen ja soveltavan teatterin mahdollisuuksista?

Tällä avoimen tason viikonloppukurssilla kurkistetaan draamakasvatuksen ja soveltavan teatterin työkalupakkiin tekemällä monipuolisesti erilaisia ohjaus- ja koulutuskonteksteihin sopivia draamallisia harjoituksia, aloittaen perusteista (piiriharjoitukset) ja edeten soveltaviin tekniikoihin (prosessidraaman ja työpajateatterin työtavat). Kurssin päätyttyä sinulla on useista harjoituksista koostuva kokemuksellinen draamatyökalupankki, jonka saat opettajalta myös kirjallisesti mukaan. Nicon draamaopetuksessa on naurutakuu – ja samalla turvallinen, kannustava, lempeä ja keskittynyt ilmapiiri. Kurssipäivän keskellä pidetään lyhyt noin puolituntinen lounastauko. Suosittelen omien muistiinpanovälineiden ottamista, mutta saat harjoituksista myös kirjalliset koosteet kurssin lopuksi.

Syyslukukausi
23.11.2024 - 24.11.2024
La 10:00-15:30
/

Luova ilmaisutaito

Paikka: Kalliola, Sirenius-sali / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Tristan Selin (Opettaja esittely)

Luovan ilmaisutaidon kurssi on iloinen sekamelska teatteri-improvisaation, äänen ja liikkeen sekä teatteri-ilmaisun/näyttelijäntyön harjoitteita laajalla skaalalla. Pyrimme kehittämään ilmaisutaitoamme monipuolisesti puhuen, liikkein ja elein, laulaen ja niin edelleen. Tavoitteemme olla rohkeampia ja avoimempia niin esiintyjinä kuin ihmisinä!
Kurssilla ei vaadita aiempaa kokemusta tai “osaamista” mistään osa-alueesta, mutta jonkin verran tarvitaan uskallusta heittäytyä kokeilemaan uutta. Teemme harjoituksia pareittain, ryhmässä ja joskus myös yksin. Kurssilla työskennellään välillä kaikki yhtäaikaisesti ja välillä toinen toisillemme esiintyen. Sisältää sekä suunniteltavia ja harjoiteltavia tehtäviä että improvisaatiota. Tässä ryhmässä tärkeintä on luova hauskanpito, positiivinen ja hyväksyvä ilmapiiri sekä toisten kannustaminen! Tämä mahdollistaa uusien asioiden kokeilemisen ja myös oppimisen.

Syyslukukausi
11.09.2024 - 04.12.2024
Ke 16:45-18:15
/

Lukudraama viikonloppukurssi

Paikka: Kalliola, luokka 9 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 65,00€
Opettaja: Nico Rissanen

Tahtoisitko tutkia puheilmaisua näytelmätekstien ääneen lukemisen kautta? Haluaisitko päästä eläytymään teatterinäytelmien maailmaan ilman tekstin ulkoa opettelemisen tai fyysisen näyttelemisen tarvetta? Ta haluaisitko vain päästä lukemaan hyviä näytelmiä yhdessä? Tällä aloittelijaystävällisellä lukudraaman viikonloppukurssilla pääset yhdessä eläytyen lukemaan ajallisesti ja tyylillisesti erilaisia tunnettuja näytelmätekstejä, unohtamatta erilaisia puheilmaisun ja äänenkäytön osaharjoituksia. Kahden kurssipäivän jälkeen osaat kiinnittää enemmän huomiota äänenkäytön nyansseihin ja puheilmaisun mahdollisuuksiin, ja opit yhteisen draamatyöskentelyn ja teatterin puhetekniikan joitakin perusteita. Nicon teatterikursseilla on osallistujien mielestä lämmin ja keskittynyt, heittäytymiseen kannustava tunnelma, jossa hymy ja nauru ovat myös herkässä. Kurssipäivän keskellä pidetään lyhyt noin puolituntinen lounastauko. Voit tulla kurssille halutessasi muistiinpanovälineiden kanssa, muuta et tarvitse.

Syyslukukausi
12.10.2024 - 13.10.2024
La 10:00-15:00
/

Marraskuun teatteri-improvisaatio, avoin taso

Paikka: Kalliola, Liikestudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 62,00€
Opettaja: Tristan Selin (Opettaja esittely)

Tervetuloa improilemaan rennossa ja kannustavassa hengessä! Kolmen sunnuntain kurssi edustaa ns. avointa tasoa; lähdemme perusteista ja etenemme melko nopeasti. Aiemmasta kokemuksesta riippumatta jokainen kehittää tällä kurssilla viime kädessä omaa itseään ja ilmaisutaitoaan – tietysti yhdessä toisten kanssa. On kuitenkin etua, jos uskallat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kokeilla erilaisia tehtäviä. Teemme kurssilla monenlaisia sanallisia, äänellisiä ja liikkeellisiä harjoituksia. Keksimme tarinoita ja esitämme erilaisia pieniä näyttämökohtauksia toisillemme. Mahtava tapa irtautua arjesta! Opit hyväksyvää läsnäoloa, rohkeutta ja spontaanisuutta sekä esiintymistaitoja. Opettaja antaa tarpeen ja toiveiden mukaan lempeitä kehittämisehdotuksia.

Tutustu opettajaan: Tristan Selin

Liikestudio on esteetön. Sisäänpääsy Kalliolanrinteen oven kautta.

Syyslukukausi
10.11.2024 - 24.11.2024
Su 12:00-14:00