Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teatteri ja ilmaisutaito / Esittävä taide
Löytyi 3 kurssia
/

Ääni ja vapaus B

Paikka: Kalliola, Alli Trygg / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 43,00€
Opettaja: Anna Saksman (Opettaja esittely)

Äänemme on yhteys elävyyteen ja vapauteen. 

Vapautunut yhteys omaan ääneen voi olla hyvin voimaannuttavaa ja ravitsevaa. Kannamme kuitenkin usein ääneen ja ilmaisuun liittyvää arkuutta, häpeää tai suorituspainetta. Ehkä olemme oppineet, että päästämämme äänen tulee olla hillittyä, hallittua tai tietynlaista, tai että vapautunut ilmaisu on pelottavaa ja se on tarkoitettu vain tietynlaisille ihmisille.

Ääni ja vapaus-kurssilla annamme tilaa omalle äänellemme sekä elävyyden vapautumiselle. Tällä kurssilla emme hae ulkoista suoritusta vaan annamme luvan omalle äänellemme, joka saa olla niin kuin se siinä hetkessä ilmenee; joskus rosoista ja värisevää, toisinaan soljuvaa ja harmonista. “Oikein tekemisen” sijaan annamme tilaa aloittelijan tutkivalle ja leikkisällekin asenteelle.

Kurssilla lisääntynyt äänen vapautuminen ja yhteyden vahvistuminen omaan ääneen voivat tuoda runsaasti iloa, hyvinvointia, elävyyden tunnetta sekä vahvistaa yhteyttä itseen ja ympäröivään elämään!

Teemme rennossa ja sallivassa ilmapiirissä harjoitteita, joihin voi osallistua siitä lähtökohdasta ja sillä volyymilla kuin itselle tuntuu sopivalta. Työskentely on keholähtöistä ja kehoyhteyteen perustuvaa, joten teemme myös matalan kynnyksen liikeharjoitteita jotka voi muokata itselleen sopivaksi. Kurssilla ei tarvitse esiintyä tai olla yksin huomion kohteena vaan teemme harjoitteita yhdessä. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, mutta kiinnostus kehollisia ja luovia menetelmiä kohtaan on eduksi. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet, muistiinpanovälineet ja juomapullon.

Ohjaajasta: Anna Saksman on ammatiltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja äänikirjalukija. Vuodesta 2018 lähtien hän on alkanut luomaan omaa äänityöskentelymenetelmää. Lisätietoa: www.annasaksman.fi

Tutustu opettajaan: Anna Saksman

Alli Trygg sijaitsee 2.kerroksessa. Kerrokseen on hissi. Hissiin ei mahdu sähköpyörätuoli.

Kevätlukukausi
08.04.2024 - 22.04.2024
Ma 17:00-18:30
/

Teatteri-improvisaatio avoin taso

Paikka: Kalliola, Liikestudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 55,00€
Opettaja: Tristan Selin (Opettaja esittely)

Tervetuloa improilemaan rennossa ja kannustavassa hengessä! Tämä kurssi edustaa ns. avointa tasoa; lähdemme perusteista ja etenemme melko nopeasti. Aiemmasta kokemuksesta riippumatta jokainen kehittää tällä kurssilla viime kädessä omaa itseään ja ilmaisutaitoaan – tietysti yhdessä toisten kanssa. On kuitenkin etua, jos uskallat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kokeilla erilaisia tehtäviä. Teemme kurssilla monenlaisia sanallisia, äänellisiä ja liikkeellisiä harjoituksia. Keksimme tarinoita ja esitämme erilaisia pieniä näyttämökohtauksia toisillemme. Mahtava tapa irtautua arjesta! Opit hyväksyvää läsnäoloa, rohkeutta ja spontaanisuutta sekä esiintymistaitoja. Opettaja antaa tarpeen ja toiveiden mukaan lempeitä kehittämisehdotuksia.

Tutustu opettajaan: Tristan Selin

Liikestudio on esteetön. Sisäänpääsy Kalliolanrinteen oven kautta.

Kevätlukukausi
14.04.2024 - 28.04.2024
Su 12:00-14:00
/

Oma ääni

Paikka: Kalliola, Liikestudio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 40,00€
Opettaja: Anna Saksman (Opettaja esittely)

Haluatko etsiä ja luoda läheisempää yhteyttä omaan ääneesi?

Oma ääni voi joskus tuntua olevan hukassa tai piilossa muurin takana. Ääneen ja ilmaisuun voi liittyvää arkuutta, häpeää tai suorituspainetta. Osaamme ehkä esittää sitä mitä meiltä odotetaan, mutta oma ääni voi tuntua olevan tavoittamattomissa. 

Oma ääni- kurssi on mahdollisuus astua aitouden ja herkkyyden äärelle, jonka takana piilee luovuus ja elämänvoima. Kurssi on tarkoitettu heille, jotka ovat halukkaita tutkimaan suhdetta omaan ääneen. 

Työskentelyn lähtökohtana on luopuminen ulkoisesta suorituksesta. "Oikein tekemisen" sijaan harjoittelemme tutkivaa ja kokeilevaa lähestymistapaa ääneen. Olemme kiinnostuneita äänestä niin kuin se tässä hetkessä ilmenee; joskus ohuena, värisevänä tai rosoisena, toisinaan harmonisena, voimallisena tai soljuvana.

Työskentelyssä kiiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja lempeyteen sekä varataan tilaa reflektiolle ja integraatiolle.

Harjoitteisiin voi osallistua juuri siitä lähtökohdasta ja sillä intensiteetillä kuin itselle tuntuu sopivalta. Kurssilla ei halutessaan tarvitse esiintyä tai olla yksin huomion kohteena. Työskentely on keholähtöistä ja kehoyhteyteen perustuvaa, joten käytämme välineenä äänen lisäksi jonkin verran myös vapaata liikettä. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, mutta kiinnostus pysähtyä kurssin aiheen äärelle on tärkeää. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet, muistiinpanovälineet ja juomapullon.

Ohjaaja Anna Saksman on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja äänikirjalukija. Vuodesta 2018 lähtien hän on alkanut luoda omaa äänityöskentelymenetelmää. Lisätietoa: www.annasaksman.fi

Tutustu opettajaan: Anna Saksman

Liikestudio on esteetön. Sisäänpääsy Kalliolanrinteen oven kautta.

Kevätlukukausi
19.04.2024 - 20.04.2024
Pe 17:00-19:15
La 10:15-13:15