Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Jenni Blomqvist

Jenni Blomqvist

Kuka olet ja kuinka olet löytänyt tiesi Kalliolaan?

Olen Jenni Blomqvist, kuntonyrkkeilyohjaaja. Koulutukseni on fysioterapiasta ja liikunta-alalta.

Aloitin kuntonyrkkeilyn lukiossa. Olen harrastanut kuntonyrkkeilyn lisäksi kilpanyrkkeilyä ja savatea, eli ranskalaista potkunyrkkeilyä. Seuraan aktiivisesti nyrkkeilymaailman tapahtumia ja tykkään välillä tuoda tunneillakin niitä esiin.

Kalliola tuli minulle tutuksi kaverini kautta, joka ohjasi täällä kuntonyrkkeilyä aiemmin. Sijaistin häntä välillä, kunnes tulin hänen tilalleen vetämään omia kursseja.

Miksi juuri kuntonyrkkeily?

Kuntonyrkkeilyssä voi rääkätä itseään täysillä ja laittaa vähän sisua peliin. Fyysisen puolen lisäksi saa käyttää älyä, rytmitajua, koordinaatiota, reaktiokykyä ja vaikka mitä. Kuten kaikissa urheilulajeissa, kehittyminen on ikuista. Kun saa yhden palikan kohdalleen, saakin alkaa jo hioa seuraavaa.

Ylipäätään nyrkkeilyssä kuten kaikissa kamppailulajeissa on myös läsnä se vastustaja. Eli kun yrität tehdä omaa hyvää suoritusta, vastustaja häiritsee ja punoo omia juoniaan. Siinä on psyykkinen elementti, että miten pitää päänsä kasassa ja hallitsee itsensä. Kamppailulajeja harrastava saa olla aika reipashenkinen, eikä se ole aina helppoa.

Kerro tunneistasi, mitä siellä tehdään?

Pyrin siihen, että nyrkkeilytuntini olisivat hauskoja, mutta silti haastavia.

Pääosuus tunnista on tekniikkaharjoittelua parin kanssa. Ensin sovitaan, millainen sarja lyödään, ja pari nostaa hanskat merkiksi siitä mihin kohtaan. Ei siis osumaharjoituksia, vaan hanskat laitetaan aina maaliksi. Se on vauhdikasta ja siinä saa hien pintaan, kun parin kanssa huiskii!

Välillä on haastavampia sarjoja, jotka vaativat vähän aivojumppaa, ja välillä taas helpompia, jolloin voi vain tehdä täysillä ja antaa mennä. Olen silti aika tarkka siitä, että tekniikka kehittyy. En haluaisi olla esteenä siinä, että joku haluaisi aloittaa kilpanyrkkeilyn, enkä minä olisi koskaan muistuttanut, että leuka kannattaa pitää alhaalla ja kädet ylhäällä.

Keitä tunneillasi käy? 

Kaikenikäisiä ihmisiä eri taustoista. Jotkut voivat olla hyvinkin urheilullisia, ja toiset taas pitkästä aikaa uskaltautuneet tekemään jotain urheilullista.

Pyrin järjestämään tunnit niin, että jokainen saa irti sen, mitä itse liikunnallisesti hakee. Joku voi tehdä halutessaan kevyemmän version ja joku toinen lisätä tempoa ja nostaa tehoja.

Itseltään saa vaatia, mutta pitää muistaa, että me olemme kaikki eri lähtökohdista. Aina ei myöskään pysty samaan kuin toisena päivänä. Toivon, että kaikilla olisi sellainen olo, että tänne voi tulla rohkeasti sellaisena kuin on.

Mikä on parasta opettamisisessa?

Parasta on se, kun näkee miten ihmiset innostuvat vauhdikkaisiin suorituksiin. Joskus vain katson ja nautin oman ohjaustyöni tuloksista. On ihanaa nähdä, miten ihmiset kehittyvät teknisesti ja antavat kaikkensa.

Tunneillani on mukavaa porukka, joka kohtelevat toisiaan hyvin ja luovat yhdessä kivaa ilmapiiriä. Kiitos heille siitä. On kuin palaisi kaveriporukkaan, kun näkee täällä ne samat, hauskat tyypit. Tietysti on myös hauska tavata uusia ja huomata kuinka heistäkin tulee vanhoja tuttuja.

Kenelle suosittelet kuntonyrkkeilyä?

Olen vähän sellainen sanansaattaja, että suosittelen kuntonyrkkeilyä aina kaikille.

Vauhdikkaille tyypeille tässä lajissa on riehakasta meininkiä. Jos omaa tsemppihenkeä, niin tämä on täydellinen laji.

Myös sellaisille, jotka eivät vielä ole löytäneet omaa lajia ja haluaisivat jotain hauskaa tekemistä. Tässä voi pitää hauskaa ja liikunta tulee kaupan päälle. Syke nousee ja kädet käy, eli jos sellainen sopii, niin ei kun jumppakassia pakkaamaan!

Mikä on parasta Kalliolassa?

Tämä on ihana paikka, koska täällä on hyvä ilmapiiri ja kaikki ovat tervetulleita. Mielestäni Kalliola on myös innovatiivinen paikka. Täällä on kahvila ja Keru-jääkaappi, ihanat oleskelunurkkaukset ja ties mitä harrastusmahdollisuuksia. Tämä tosiaan on sellainen jokaihmisen olohuone!

Tämä on myös suhteellisen edullinen paikka harrastaa. Jossain toisessa paikassa yhden kuukauden maksulla saa täällä koko kauden.

Mitä teet, kun et ole ohjaamassa Kalliolassa?

Päivätyönäni pelastan Itämerta John Nurmisen Säätiössä. Muuten käytän aikaani eniten nyrkkeilyn parissa. Käyn itse nyrkkeilemässä ja ohjaan myös erityiskuntonyrkkeilyä Helsingin Invalidien Yhdistyksessä.

Opettajan kurssit:

Kuntopiiri

Kuntonyrkkeily perustaso

Kuntonyrkkeily jatkotaso