Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Irene Hursti

Irene Hursti

Irene toimii opettajana Kalliolassa sointukylpy-, asahi-, akupisteiden naputtelu- ja luonnollinen läsnäolo- kursseilla. Irenen kiinnostus kokonaisvaltaista hyvinvointia, tietoisuustaitoja, luontoa ja luovia menetelmiä kohtaan näkyy kurssien sisällössä.

Irene on koulutukseltaan lähihoitaja ja sosionomi toimien sotealalla, jonka lisäksi hän on hyvinvointialan yrittäjä. Irene on kouluttautunut mm. sointukylpyohjaajaksi ja äänimaljahoitajaksi, asahiohjaajaksi, EFT-ohjaajaksi, luontoyhteysohjaajaksi, Natural Mindfulness Guideksi ja positiivisen psykologian asiantuntijaksi.

Irene kuvailee itseään ikuiseksi oppijaksi ja elämän ihmettelijäksi. Kehittyäkseen ja kasvaakseen ihmisenä Irene hakeutui jo nuorena erilaisiin koulutuksiin. Itseasiassa Kalliolaan Irene tutustui 90-luvun alussa, kun osallistui shiatsukurssille. Siitä alkoikin opintojen polku. Kalliolaan tie vei myöhemmin joogaa oppimaan. Tuttuun opistoon oli siis luontevaa ottaa yhteyttä ja tarjota omaa kurssia. Oman oppimisen ohella Irenellä on aina ollut myös halu jakaa oppimaansa opettamalla ja auttamalla konkreettisin keinoin.

Irenen kurssit on tarkoitettu kaikille sopiviksi ilman ennakkotietoja ja opetustapa on käytännönläheistä. Kurssin opettajana hän kokee suurena rikkautena sen, että saa kohdata erilaisia, uuden oppimiselle avoimia ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneita ihmisiä. Opettamisessa kiitollisuuden tunne on aina suuri, kun osallistuja kertoo saaneensa apua kurssin aikana. Tavoitteena Irenellä onkin tarjota uusi ja tuore näkökulma, joka herättää ajatuksia ja uusia polkuja kurssilaisen elämässä. Ja että kurssin jälkeen olisi jokin uusi itsehoidon menetelmä tai työkalu takataskussa.

Irene uskoo, että meissä kaikissa on vastaukset kysymyksiimme, mutta löytääksemme ne, meidän tulee pysähtyä itsemme äärelle päästäksemme käsiksi omaan viisauteemme. Jokaisella meillä on omat haasteemme, mutta painimme usein hyvin samankaltaisten asioiden kanssa. Irene kokee kurssien tarjoavan upean mahdollisuuden näiden kokemusten ja ajatusten jakamiseen, mikä taas tukee jokaisen omaa polkua hyvinvoinnin tiellä. Ryhmässä oppiminen on vuorovaikutusta, jossa Irene opettajana kokee olevansa samalla myös oppija.

Opettajan kurssit:

Sointukylpy A

Sointukylpy B

Sointukylpy C

Sointukylpy ja luovan taiteen työpaja