Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Elina Yamano

Elina Yamano

Olen Elina Yamano, jomon-shindo® -ohjaaja ja rentoutusvalmentaja. Ohjaan Kalliolassa etänä jomon-shidoa & syvärentoutusta sekä mamashindoa.

Jomon-shindossa minua kiehtoo se, että vähemmän on enemmän. Kun toistaa yksinkertaisia venytyksiä ja minimoi muuttujat, rentous lisääntyy, ja voi päästä meditatiiviseen tilaan. Jomon-shindo -harjoitus antaa tilaa pysähtyä kuuntelemaan omaa kehoa, olemaan läsnä omassa kehossa. Samalla oppii huomaamaan kehon ja mielen jännitykset, ja pikkuhiljaa päästämään niistä irti. On palkitsevaa nähdä tuntieni jälkeen joukko rentoutuneita ilmeitä.

Japanilaisen hoitoperinteen ja kulttuurin vaikutus jomon-shindossa sekä toisaalta menetelmän jatkuva kehittyminen on inspiroivaa. Jomon-shindosta on kehitetty myös mamashindo odottaville äideille. Sain siitä itsekin apua raskausaikanani, ja erityisesti kuumavesipullon käyttö harjoituksessa sulatti ihanasti kehon kireyksiä.

Mahdollisimman rentouttavan vaikutuksen saamiseksi yhdistän jomon-shindo -harjoitukseen syvärentoutusta. Minua inspiroi kovasti rentouttaminen mielikuvilla ja suggestioilla, joiden avulla keho ja mieli pääsevät syvärentoutuneeseen tilaan. Tällöin mielikuvat pääsevät vaikuttamaan alitajuntaan ja voimavarat vahvistuvat.

Tunneillani pyrin luomaan lempeän, sallivan ja kannustavan ilmapiirin, jossa voit turvallisesti kokea itsesi sellaiseksi kuin juuri sillä hetkellä olet. Unohtamatta myöskään rentoa asennetta ja huumoria!

Vapaa-aikanani olen lasteni kanssa, harrastan capoeiraa ja tanssia sekä ulkoilen. Luksushetkiä ovat ne, kun saa olla tekemättä mitään.

Lisätietoja löydät sivuiltani Elina Yamano