Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Lapsi-aikuinen -kurssit / Luonnontieteet
Löytyi 1 kurssia
/

Tähtitiedettä ja taidetta, lapsille ja aikuisille

Paikka: Kalliola, luokka 3 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 10,00€
Opettaja: Kyösti Ryynänen

Tällä tähtitieteen esittelykurssilla tutustutaan tähtitieteeseen kuvien avulla. Tutuksi tulevat erilaiset teleskoopit, satelliitit, luotaimet, Mars-kulkijat, avaruusalukset kuin avaruusasematkin. Samalla käydään läpi erilaisia tähtitieteen tutkimusmenetelmiä, tutkimuskohteita sekä keskeisimpiä tähtitieteellisiä havaintoja ja tutkimustuloksia. Maailmankaikkeuden eri mittakaavan rakenteet, Maa-planeetta, Aurinkokunta, Linnunrata ja Universumi kokonaisuudessa nivoutuvat yhdeksi alkeishiukkasten ja perusvoimien ylläpitämäksi koko ajan muuttuvaksi ja kehittyväksi kokonaisuudeksi. Soveltuu hyvin perheille, lapset voivat tulla kurssille yhdessä vanhemman kanssa. Erilaisia kysymyksiä koskien maailmankaikkeutta, tähtitaivasta ja planeettoja voi jo miettiä valmiiksi yhdessä kotona. Kurssin käytyään osallistuja pystyy tunnistamaan erilaisia tähtitieteen osa-alueita. Sopii kaikenikäisille tähtitieteestä kiinnostuneille - myös ilman lasta (kurssimaksu on sama).

Kurssimaksuun sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Taivaankappaleisiin ja tähtitieteeseen tutustutaan kello 12.00-15.15 ja tämän jälkeen kello 15.15-16.00 on mahdollisuus toteuttaa omia avaruuksia pienen taidetyöpajatyöskentelyn kautta. Taidetyöskentelyn ohjaa taidekasvattaja Minna Lankinen.  Taidetyöskentelyssä voidaan käyttää voimakastuoksuisia materiaaleja, se ei siis sovi hajusteherkille. 

Huom.! Tämä kurssi on naapuruuskurssi ja siksi hinta on edullisempi kuin normaalisti. Kalliola haluaa edistää eri alueiden asukkaiden hyvinvointia ja tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Meille naapuruus on keskinäistä hyväksyntää ja konkreettista läheisyyttä. Naapuruus on Kalliolan vastaus kaupungistuvaan elämään.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
La 12:00-16:00