Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teatteri ja ilmaisutaito / Kirjallinen ja suullinen ilmaisu
Löytyi 2 kurssia
/

Kirjoita iloa päivääsi

Paikka: Kalliola, luokka 5 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 10,00€
Opettaja: Katja Villanen-Juvakka

Tule viettämään päivä sanataiteen äärellä. Ohjaajan opastamana kuuntelet tarinoita ja kirjoitat pieniä kirjoitusharjoituksia. 

 

Tällä kurssilla sanataidetta käytetään menetelmänä levähtämiseen, itsen äärelle pysähtymiseen ja oman luovuuden herättelyyn. Voit osallistua, vaikkei sinulla olisikaan kokemusta kirjoittamisesta. Tekstit toimivat välineinä kirjoittajalle itselleen, niitä ei tarvitse jakaa muille. Päivän aikana työskennellään paljon hiljaa itsekseen, mutta myös keskustellaan kirjoittamisen kokemuksista omia rajoja kunnioittaen. 

 

Kurssille tarvitaan omat kirjoitusvälineet, halutessasi ota mukaan itsellesi mieleinen vihko ja kynä, niin saat kirjoituskokemuksestasi henkilökohtaisemman.

Huom.! Tämä kurssi on naapuruuskurssi ja siksi hinta on edullisempi kuin normaalisti. Kalliola haluaa edistää eri alueiden asukkaiden hyvinvointia ja tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Meille naapuruus on keskinäistä hyväksyntää ja konkreettista läheisyyttä. Naapuruus on Kalliolan vastaus kaupungistuvaan elämään.

 

 

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
La 12:00-15:30
/

Luovaa sukuhistoriaa – Kasvata tarinoista sukupuu

Paikka: Kalliola, luokka 6 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 94,00€
Opettaja: Kati-Annika Ansas (Opettaja esittely)

Oletko kiinnostunut sukusi tarinoista? Haluaisitko kirjoittaa niistä, mutta koet tarvitsevasi siinä apua? Tule mukaan lämminhenkiseen luovan kirjoittamisen ryhmään, jossa kirjoitusharjoitusten avulla rakennat itsellesi kaunokirjallisen sukupuun. Kerran viikossa kokoontuvalla kurssilla pääset kirjoittamaan puullesi tarinalliset juuret, oksat ja lehdet. Opit tutkimaan muistoja ja muistamista elämäkerrallisen, omaelämäkerrallisen, terapeuttisen ja
autofiktiivisen kirjoittamisen kautta. Opit myös, ettei tarinoiden tarvitse olle tiukkaa faktaa, vaan kyseessä on sinun luova totuutesi sellaisena kuin itse sen koet. Kurssin päätyttyä osaat nähdä selkeämmin oman historiasi syy- ja seuraussuhteita, ja osaat myös hyödyntää erilaisia
kirjoittamisen keinoja sukutarinoiden kirjoittamisessa. Kotona tehtävien kirjoitusharjoitusten palauttamiseen käytetään verkossa sijaitsevaa Padlet-alustaa, jonka käyttöön opettaja sinut kurssin alussa opastaa. Mukaan tarvitset vain kirjoitusvälineet ja sukusi tarinat.

Tutustu opettajaan: Kati-Annika Ansas - Kalliolan kansalaisopisto

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ti 16:30-18:00