Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Psykologia ja kasvatus / Elämäntaito
Löytyi 1 kurssia
/

Surun ja menetyksen käsittely runouden ja oman ilmaisun keinoin -verkkotyöpaja

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Terhi Korkiakangas

Kaikki ovat elämänsä aikana kokeneet jonkin asteista surua, esimerkiksi läheisen ihmisen tai rakkaan lemmikin menetyksen. Tässä työpajassa tarkastellaan surua ja menetystä opetuksellisesti ja kokemuksellisesti. Työpajan opetuksellisissa osioissa tutustutaan sekä klassisiin että uudempiin suuntauksiin surupsykologian alueella. Kokemuksellisten harjoitusten kautta osallistujat kokeilevat runouden ja ilmaisun välineitä menetyksen kohtaamisessa, ja miten ne voivat helpottaa sopeutumista ja psykologista hyvinvointia surun keskellä. Työpajassa myös keskustellaan ja jaetaan kokemuksia turvallisessa ilmapiirissä. 

Aiempaa kokemusta runoudesta tai psykologiasta ei tarvita. 

Työpaja on avoin kaikille ketkä haluavat tutkia omia surun ja menetyksen kokemuksia luovalla tavalla. Työpaja tarjoaa erityisesti sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan opiskelijoille sekä ammattilaisille uusia työvälineitä auttamistyöhön. 

Vaikka työpajassa tehdään runoterapeuttisia harjoituksia, se ei korvaa terapiaa eikä sovellu akuutin kriisin hoitoon. Kriisin keskellä olevia suositellaan ensisijaisesti hakeutumaan oman hyvinvointialueen sosiaali- tai kriisipäivystyksen tarjoaman avun piiriin.

Työpajassa opit 

- Miten surun vaiheteoria on jäsentänyt surun ja menetyksen kokemusta

- Miten uudemmat suuntaukset, kuten jatkuvien tunnesiteiden näkökulma, auttavat menetyksen uudenlaisessa sisäistämistä
- Miten runojen ja oman ilmaisun kautta tuetaan psykologista hyvinvointia surun ja menetyksen keskellä

Työpaja toteutetaan Zoomilla verkkovälitteisesti. Ilmoittautuessasi kirjoita sähköpostiosoitteesi oikein. Opettaja lähettää osallistumislinkin muutamia päiviä ennen työpajan alkua. 

Syyslukukausi
28.09.2024 - 28.09.2024
La 09:00-12:30