Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Psykologia ja kasvatus
Löytyi 3 kurssia
/

Rakastava valinta – parisuhteen parhaaksi, lyhytkurssi

Paikka: Kalliola, Alli Trygg / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 285,00€
Opettaja: Heini Kettunen

Onko rakkaussuhteessa kysymys tahdosta vai taidosta, tunteesta vai teoista? Haluatko päästä lähemmäksi itseäsi ja kumppaniasi? Minkälaiset valinnat arjessa tukevat parisuhdetta, mitä kukin toivoo, mitä pelkää, mitä himoitsee, mistä kimpaantuu ja miksi? Tule opiskelemaan parisuhteen perustaitoja yhdessä kumppanisi kanssa toiminnalliselle viikonloppukurssille, jonka aikana keskitytään parisuhdetta tukeviin toimintatapoihin, opiskellaan parempaa parisuhdelukutaitoa ja sitä miten itse voi vaikuttaa parisuhteensa laatuun. <br><br>Kurssilla perehdymme tunteidenilmaisutaitoihimme, tapoihimme osoittaa rakkautta ja purkaa kiukkua arjen keskellä. Harjoittelemme sisäistä keskustelua ja sitä, kuinka oman kumppanin kanssa voi löytää uusia tapoja toimia. Parisuhteen käsikirjoitus muuttuu ja tarinamme jatkuu parisuhteen perustaidot omaksuttuamme entistä rakentavampana ja rakastavampana. Menetelmän perustana on yhdysvaltalaisen kasvatustieteen tri ja perheterapeutti Bruce Fisherin teoria parisuhteen käsikirjoituksesta, joka meidän on viisasta paljastaa itsellemme ja johon meillä on mahdollisuus tarvittaessa vaikuttaa. Tärkeintä on uteliaisuus ja sitoutuminen, halu syventää itsetuntemusta sekä paljastaa kumppanilleen sisimpänsä. Oivaltamalla toimintatapojemme ja reaktioidemme takaiset tunteet voimme parantaa kommunikointia kumppanin kanssa. <br><br>Rakastava Valinta-seminaarin taustalla on psykologi Kari Kiianmaan Suomeen tuoma Rakentava Valinta-seminaari, joka on nyt uudistettu tämän päivän pariskuntia puhuttelevaksi kokonaisuudeksi. Kurssi on ennaltaehkäisevä (ei siis parisuhdekriisiin ajautuneille) ja soveltuu kaikille, joita kiinnostaa oppia tuntemaan itsensä paremmin ja tutkia omaa käytöstä parisuhteen osapuolena. Toiminnallinen viikonloppukurssi koostuu luento-osuuksista, pienryhmätyöskentelystä sekä mutkattomista toiminnallisista harjoituksista. Kurssimateriaalit sisältyvät kurssihintaan.<br><br> Tämä kurssi on tarkoitettu pariskunnille. Kurssimaksu sisältää molemmat pariskunnasta eli lasku lähetetään ilmoittautuneelle.

Ilmoita yksi henkilö pariskunnasta ja lähetä toisesta seuraavat tiedot asiakaspalveluun opisto@kalliola.fi maininnalla Rakastava valinta -kurssi

Nimi

Syntymäaika

Osoite

Puhelinnumero

Sähköposti

Kevätlukukausi
12.03.2021 - 14.03.2021
Pe 17:30-20:30
La 10:00-17:30
Su 10:00-17:30
/

Voimauttavan vanhemmuuden aivoriihi uhmaikäisten vanhemmille

Paikka: Naapuruustila 2, P kerros / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 55,00€
Opettaja: opettajia Useita

Tässä vuorovaikutteisessa työpajassa saat lisää tietoutta ja onnistumisen työvälineitä uhmaikäisten tunteiden ja tarpeiden kohtaamiseen.

Kokoontumiskertojen aiheet:

1. Tunteet: Omat ja lapsen tunteet - niiden tarve ja merkitys.

Pyritään lisäämään ja vahvistamaan ymmärrystä ja tietämystä omien ja lapsen tunteiden kohtaamisen välineiksi.

2.  tarpeet: Tarpeiden merkitys ja niiden tunnistaminen

Toisella kokoontumiskerralla keskitytään tarpeisiin ja niiden tunnistamiseen.

Keskustellaan omista vanhemmuuden tarpeista, toiveista ja oletuksista ja pyritään lisäämään ymmärrystä lapsen tarpeiden osalta.

3. Toiminta: Toimiva vanhemmuus. Onnistumisista voimaa.

Pyritään lisäämään ja tarjoamaan konkreettisia työvälineitä ja  toimintatapoja/-muotoja uhmaikäisten kanssa toimimisen tueksi         

Kevätlukukausi
06.03.2021 - 20.03.2021
La 10:00-12:00
/

Suomalainen eroseminaari – erosta eteenpäin

Paikka: Kalliola, luokka 9 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 245,00€
Opettaja: Heini Kettunen

Eroseminaari on monelle käänteentekevä kokemus. Se on tutustumismatka omaan itseen; omiin pelkoihin, haluihin, haaveisiin, vihaan ja suruun. Kokemus tuottaa myös koko joukon uusia ystäviä, tavalla tai toisella saman kokeneita mielenkiintoisia naisia ja miehiä tarinoineen, joiden näkökulma valottaa omaa kokemustasi uudelta kantilta. Suomalainen eroseminaari on luotettava, vakiintunut eroauttamisen menetelmä, jonka kokemukset ovat olleet kaikkialla erinomaisia. Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle. Eron käsittely antaa aikuiselle valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä. <br><br> Kurssimateriaalit sisältyvät kurssihintaan. Menetelmän ovat kehittäneet tri Bruce Fisherin työn pohjalta psykologi Kari Kiianmaa sekä parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Kevätlukukausi
09.03.2021 - 18.05.2021
Ti 17:30-20:30