Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Katri-Mari Ruonala

Katri-Mari Ruonala

Olen Alexander-tekniikan ja puheviestinnän (FM) opettaja. Kalliolassa opetan Alexander-tekniikkaa.

Alexander-tekniikassa tarkastellaan syvällisesti tapaa, jolla ohjaamme omaa toimintaamme. Olen tutkinut intensiivisesti itsen ohjaamisen taitoa vuodesta 2000 ja tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että kyseessä on ihmisenä olemisen perustaito. Jokaisella kuuluisi olla mahdollisuus tutkia ohjatusti tapoja, joilla käytämme omaa instrumenttiamme, itseä, aamusta iltaan halki elämän. Erityisen polttavaksi asia nousee, kun oma keho on työväline esimerkiksi teatterin, tanssin, musiikin tai somaattisten menetelmien parissa.

Mihin itse tarvitsen Alexander-tekniikkaa? Ollakseni aidosti ja kokonaisvaltaisesti oma itseni. Toimiakseni arjessa kevyesti ja kestävästi. Palatakseni aina uudestaan kohti tätä hetkeä ja olemisen tuoreutta. Rauhoittuakseni ja ollakseni elämässäni luottavainen.

Opetukseni on innostavaa ja kannustavaa. Haluan antaa oppilailleni sekä oivalluksia että konkreettisia tietoja ja taitoja oman olemisen taitavaan ohjaamiseen. Opetukseni on henkilökohtaista ja kuuntelevaa. Lisätietoja löydät sivuilta www.alexandertekniikkahelsinki.fi

Silloin kun en ole opettamassa hakeudun improvisaatiotanssin, kirjoittamisen ja mosaiikkitöiden pariin. Erityisen mieluista on myös pulahtaa veteen ja antaa kehon liikkua veden kannattelemana.