Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Helena Mörsky

Helena Mörsky

Miten löysit tiesi Kalliolaan?

Kiinnostukseni joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli minulle elämäntapa. Aineenopettajaksi valmistumisen jälkeen halusin syventää omaa harjoitustani. Jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei uudelle tielle opettajana ja opiskelu jatkui iyengarjoogaopettajakoulutuksessa sekä kehonhuoltomenetelmien parissa. Jäin vuonna 2006 vapaalle vakituisesta työstä ja hakeuduin opettamaan joogaa ja kehonhuoltoa pääkaupunkiseudun opistoihin. Kalliolan kansalaisopisto kotikulmilla otti minut ilokseni tuntiopettajaksi. Joogan ja kehonhuollon opettaminen on ollut siitä asti päätyöni.

Onko Kalliolan kansalaisopiston ryhmien opettamisessa jotain mikä erottaa sen muiden ryhmien ohjauksesta?

Kalliolan kansalaisopistossa olen saanut kohdata hyvin eri-ikäisiä, eri elämän vaiheessa olevia joogan ja kehonhuollon opiskelijoita. Mielestäni opiston kursseille on matala kynnys osallistua jo edullisten hintojenkin vuoksi. Kurssimuotoinen opetus pienryhmissä mahdollistaa opetuksen erityttämisen tarpeen mukaan. Pedagogina koen, että juuri kurssimuotoisessa opetuksessa inspiroimme yhdessä toisiamme ja kehitymme parhaiten harjoituksen parissa. Opetuksen jatkuvuus näkyy myös opiskelijoiden motivoitumisessa ja sitoutumisessa kursseihin. Osa opiskelijoista on kulkenut yhteistä matkaa jo 13 vuotta.

Mikä jooganopetuksessa on hauskinta ja/tai mielenkiintoisinta?

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Vuorovaikutus erilaisten ryhmien kanssa inspiroi minua lukukaudesta toiseen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa. Kurssimuotoisessa opetuksessa ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös saman henkisten ihmisten kohtaamisen ja uusien ystävyyssuhteiden luomisen. Olen kiitollinen joogan ja kehonhuollon perheestä. Vuosien varrella ”perheessä” on kohdattu monenlaisia elämän haasteita, mutta yhdessä harjoitteleminen on ollut kantava voima.

Haastattelu: Terttu Mylläri