Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Helena Mörsky

Helena Mörsky

Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli elämäntapa. Aineenopettajaksi valmistumisen jälkeen jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei monella tapaa uudelle tielle, myös opettajana. Joogan ohella erilaiset kehonhuoltomenetelmät antoivat paljon uusia oivalluksia. Eri joogasuuntauksista etsin itselleni sopivaa tapaa harjoitella sekä kehittyä opettajana ja jatkoin opintoja iyengarjoogaopettajakoulutuksessa. Viime vuosina olen syventynyt lepäämisen taitoon, rentoutumiseen ja palautumiseen restoratiiviseen joogan kautta. Elinikäinen oppiminen jatkuu niin joogan kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien parissa ja parhaita opettajia ovat oppilaat.

Vuodesta 2006 olen opettanut pääkaupunkiseudun opistoissa joogaa ja kehonhuoltoa päätoimisesti. Aloitin samana vuonna myös tuntiopettajana Kalliolassa. Tällä hetkellä opetan joogaa, senioreille suunnattuja kehonhuollon ja joogan kursseja sekä restoratiivistä joogaa lähi- ja etäopetuksena.

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös samanhenkisten ihmisten kohtaamisen. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liikkuva ihminen on intohimoni. Opetustöiden vastapainona hiljennyn omalle matolle restoratiivisiin joogaharjoituksiin, rauhoitan mieltä meditoiden, kesytän puutarhaa, seuraan silmukoita neuloen, liikun ja hiljennyn luonnon kauneutta ihastellen. 

Opettajan kurssit:

Seniorikehonhuolto

Seniorikehonhuolto verkossa

Tuolijooga senioreille

Tuolijooga senioreille verkossa

Vahvistava jooga A

Vahvistava jooga A verkossa

Vahvistava jooga B

Vahvistava jooga B verkossa

Vahvistava seniorijooga

Vahvistava seniorijooga verkossa

Venytellen vetreäksi senioreille

Venytellen vetreäksi senioreille verkossa

Restoratiivinen jooga – rentouttava ja palauttava lepohetki A verkossa

Restoratiivinen jooga – rentouttava ja palauttava lepohetki B verkossa

Restoratiivinen jooga – talviloman lepohetki

Restoratiivinen jooga – talviloman lepohetki verkossa