Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Emilia Linnavuori
Emilia Linnavuori

Emilia Linnavuori

Olen Emilia, kuvataiteilija-taidepedagogi ja opetan Kalliolassa taidekursseja. Opetan kuvataiteen eri menetelmiä, kuten piirustusta, maalausta ja taidegrafiikkaa. Joillain kursseillani yhdistän muille taidealoille tyypillisiä luovia menetelmiä (esim. kirjoitusharjoitukset, liike ja kehollisuus) kuvataiteen tekniikoihin. Tämä auttaa osallistujaa löytämään tai vahvistamaan itselleen sopivia ilmaisumuotoja, laajentaa luovuuden käsitystä ja mahdollistaa opetuksessa mahdollisimman kokonaisvaltaisen lähestymistavan.

Kursseillani on tärkeää, että tekemisen kynnys on laskettu matalaksi ja tekemiseen on mahdollista löytää kullekin oppilaalle sopivia väyliä. Opetuksessani panostan aitoon ja lämminhenkiseen kohtaamiseen ja kannustavaan vuorovaikutukseen. Haluan innostaa ja tukea jokaista omannäköisellä polulla taiteen maailmaan, oli kyseessä sitten polkunsa alussa oleva tai jo paljon taidetta tehnyt. Taiteen, esimerkiksi piirtämisen ”osaaminen” ei ole kursseillani lainkaan tärkeää ja pyrin opetuksellani purkamaan tuota ”osaamisen” ja ”ei-osaamisen” luokittelua.

Minun on kuvattu olevan valoisa ja helposti lähestyttävä opettaja, joka panostaa oppituntien sisältöihin. Oppilaani ovat sanoneet, että kohtaan heidät heidän tekemisen äärellä taitotasosta riippumatta, eikä kanssani koskaan tule oloa, että arvostelen tai arvotan tekemistä.

Opetustyöni ulkopuolella teen monipuolisesti erilaisia luovan alan töitä. Vapaa-ajallani urheilen paljon, josta kumpuaa myös kiinnostukseni erilaisiin somaattisiin ja kehollisiin menetelmiin. Olen kiinnostunut taiteen terapeuttisuudesta, holistisesta ihmiskäsityksestä sekä hyvinvoinnin ja luovuuden välisestä yhteydestä. Haaveilen taideterapian jatko-opinnoista sekä liike- ja somatiikan lisäkoulutuksesta.

Opettajan kurssit: 

Kokeillaan kuvataidetta

Muotokuvia maalaten ja piirtäen -viikonloppukurssi