Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Annika Sarvela

Annika Sarvela

Annika Sarvela opettaa Kalliolan opistossa mm. joogaa, perheliikuntakursseja ja virkistävää aamujumppaa.

Annikalle on tärkeää tuoda iloa liikkuvasta kehosta ja luovuudesta osaksi erilaisten ihmisten arkea. Yhteisötanssi, tanssi-improvisaatio, kehotietoisuus ja somaattiset menetelmät ovat olleet tärkeä osa Annikan työtä. Muita Annikalle tärkeitä asioita työssä ovat olleet luonnon tuoma voima, liikeimprovisaatio, kunnioittava kosketus ja sellaisen ilmapiirin luominen, että oma ruumis on turvallinen koti, jossa elää.

Annika on valmistunut kandidaatiksi vuonna 1990 Naropa Institutesta Movement Studies -aineesta (tanssi- ja liiketerapian painotus) sekä vuonna 1992 School for New Dance Development, Arnhemin NL Teatterikorkeakoulusta (tanssi ja koreografia) Hollannista. Vuonna 2000 hän suoritti myös tanssin pedagogisen diplomin Teatterikorkeakoulussa ja toimii joogaopettajana/terapeuttina, hierojana ja Shindo-kouluttajana.

Annika on toiminut opettajana taidekorkeakouluissa ja johtanut Somatiikka-koulutusohjelmaa (entinen luovan tanssin ohjaajakoulutus) Joensuussa vuosina 2004–2006. Tällä hetkellä Annika toimii tanssitaiteilijana Todellinen Kollektiivi -nimisessä ryhmässä, opettaa tanssia mm. erityistä tukea tarvitseville lapsille Annantalolla ja lastensuojelussa, opettaa kansalaisopistoissa sekä kouluttaa toiminnallisia menetelmiä Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Opettajan kurssit:

Joogaa lapsen kanssa

Virkistävä hathajooga

Virkistävää liikettä

Vauvajumppa