Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Kuvataiteet ja muotoilu / Muut taide- ja taitoaineet
Löytyi 3 kurssia
/

Taidegrafiikkaa kotivälineillä -alkeet

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 80,00€
Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

Tule sukeltamaan taidegrafiikan maailmaan! Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa tehdään taidetta käyttämällä erilaisia painotekniikoita. Sinun ei tarvitse tietää mitään taidegrafiikasta osallistuaksesi kurssille. Kurssilla kokeillaan eri painotekniikoita helpoilla kotivälineillä. Kurssilla tarkoitus on päästä taidegrafiikan maailmaan erilaisten painotekniikoiden avulla. Kurssilla kokeillaan kuivaneulaa, monotypiaa ja linopainantaa.

 

Mukaan tarvitset seuraavia välineitä:

-lyijykyniä

-piirustuspaperia

-painamiseen soveltuvaa paperia

-akryylimaaleja

-muovikalvoa (esim. mansikkarasian kannesta leikattu suora muovinpala)

-linolevyn

-puulusikan

 

Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija-pedagogi Emilia Linnavuori, jolle tärkeää opettamisessa on lempeys, sallivuus, kohtaaminen ja läsnäolo.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
To 18:20-20:20
/

Taidetta taiteesta – Kalliolan museotaiteilijat

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 130,00€
Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

Tällä kurssilla inspiroidutaan taiteesta. Ryhmä kokoontuu neljänä sunnuntaina Helsingin taidemuseoissa näyttelyihin tutustuen. Näyttelyä kiertäessä on mahdollista luonnostella, kirjoittaa ylös havaintoja. Ryhmän ohjaaja antaa näyttelyyn pieniä tehtäviä. Näyttelyyn tutustumisen jälkeen siirrytään Setlementtitalolle.

Näyttelykokemuksesta keskustellaan yhteisesti ryhmäläisten kesken ja näyttelykokemuksesta inspiroituneena

toteutetaan tai taiteellisia tuotoksia mm. piirtämisen, kirjoittamisen ja maalaamisen keinoin. Tyyli toteuttamiseen on vapaa opistotalolta löytyvien materiaalien puitteissa. 

 Kurssi sopii hyvin kulttuurin kuluttajalle, jota kiehtoo viedä museokäynnit astetta pidemmälle. Kurssille osallistuaksesi sinun ei tarvitse osata piirtää tai maalata eikä sinun tarvitse hankkia välineitä. Kiinnostus taiteeseen riittää. 

Saat tarkan näyttelyohjelman sekä lisätietoa kurssista sähköpostitse ennen kurssin alkua.
Museoiden pääsymaksut tai siirtymiset kaupungilla EIVÄT sisälly kurssihintaan. 

Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija-pedagogi Emilia Linnavuori, jolle tärkeää opettamisessa on lempeys, sallivuus, kohtaaminen ja läsnäolo. Hän haluaa tarjota laadukasta kurssitarjontaa, joka palvelee osallistujien tarpeita. Linnavuorta kiinnostaa taiteen ja hyvinvoinnin välinen yhteys, sekä taiteellinen prosessi lopputuloksen sijaan.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Su 11:00-17:00
/

Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

Tervetuloa tutkimaan läsnäoloa ja vuorovaikutusta taiteen kautta. Työskentely pohjautuu uteliaalle ja prosessinomaiselle asenteelle, jossa läsnäolo ja harjoitteista syntyvä keskustelu nousevat keskiöön. Koulutus koostuu kuudesta työpajapäivästä touko-kesäkuussa. Koulutuksessa korostetaan kiireettömyyttä, sekä dialogia itseään kuunnellen. 

Koulutus on luonteeltaan tutkiva ja kutsuu osallistujaa avoimeen sekä uteliaaseen suhtautumiseen taidetyöskentelyä kohtaan. Koulutuksen tavoitteena eivät ole valmiit teokset tai suorittaminen, vaan ideana on avautua yhdessä jaetulle kokemukselle, läsnäololle ja sille, mitä kiinnostavaa luova työskentely voi tekijälleen antaa. 

Osallistujilta toivotaan uteliasta, avointa, keskustelevaa ja kuuntelevaa lähestymistapaa. Koulutuksessa liikutaan oman kehon, voinnin ja olon mukaan, eikä se vaadi erityistä urheilu- tai tanssitaustaa. Työskentely tulee tapahtumaan myös esimerkiksi paperia, erilaisia piirtimiä, maalia ja muita välineitä käyttäen. Prosessista keskustellaan ja kirjoitetaan harjoitteiden välissä ja jälkeen.

Koulutus soveltuu erinomaisesti vuorovaikutuksesta sekä luovuudesta kiinnostuneille. Kurssimaksu sisältää 10e materiaalimaksun. Varauduthan ostamaan kurssille myös hieman  omia välineitä.

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ke 17:00-19:15