Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Koulutuksia

Opettajille suunnattuja koulutuksia

Löydät täältä koulutuksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

MAKSUTONTA TÄYDENNYSKOULUTUSTA: OPEKOI – Opettajan ennakointiosaaminen (täydennyskoulutus 8 op)

OPEKOI-koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön ennakointiosaamista perehtymällä tulevaisuuden työelämään, ennakointiosaamisen menetelmiin, kestävään kehitykseen ja teknologian sekä digitalisaation vaikutuksiin. OPEKOI (8 op) -koulutuksen osallistujien ennakointiosaaminen kehittyy ja he saavat konkreettisia työkaluja tulevaisuusorientoituneen opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksen rahoittaa OPH ja kouluttajina toimivat Turun Ammattikorkeakoulun, HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun ja Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntijat.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (28.11.2021 mennessä) osoitteessa https://www.hamk.fi/koulutus/1933/hamk/opekoi-opettajan-ennakointiosaaminen-8-op-verkko/

MAKSUTONTA TÄYDENNYSKOULUTUSTA: Pedagogiikan kestokassi -webinaari 16.12.2021 klo 12–15.30

Yhteisellä retkellä kurkistamme mitä pedagogiikan kestokassiin on kerätty ja viritämme kompassin tulevaisuuteen. Jaamme parhaita oivalluksia ja samalla saat eväitä oman oppilaitoksesi kestävän pedagogiikan rakentamiseen.

 

Kohderyhmä: Opettajat ja ohjaajat ammatillisessa koulutuksessa, vapaassa sivistystyössä ja lukiossa.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä: HUMAK Humanistinen ammattikorkeakoulu, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja HAMK Hyvinvointiosaaminen.

 

Ohjelma:

klo 11.45–12.00 Tervetuloa linjoille! (liittyminen istuntoon, äänien testaus)

12.00–12.15 Päivän ohjelma ja seikkailukasvattaja Tero Lämsän johdatus iltapäivään

12.15–13.00 Retkitauko ja kurkistus pedagogiikan kestokassiin; mitä siihen on jo kerätty

13.00–13.15 Nokipannukahvit

13.15–15.30 Kompassi tulevaisuuteen, Terhi Takanen

 

Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta. Peruutusehdot: Ilmoittautuminen webinaariin on sitova. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Mikäli ilmoittautunut ei osallistu eikä peruuta ilmoittautumista ajoissa, peritään 100 € toimistomaksu.

Tiedustelut: Koulutuskoordinaattori Ann-Mari Apiainen, ann-mari.apiainen@hamk.fi, puh. 050 573 0341

Ilmoittautuminen: https://taykkari.hamk.fi/kurssiilmo/hamk/index.php?asio=YzE5NDc7czVkZDFlOWI3YjgwNjVhNzM2NDljYjU1OWJhOWJjYWExO2Zsb21ha2U%3D

Lisätiedot: https://www.hamk.fi/wp-content/uploads/2021/10/Pedagogiikan-kestokassi.pdf

UUSI VERKKOJULKAISU: Syväsivistys

Vapaan sivistystyön foorumin yhteydessä 15.11.2021 julkaistiin puheenjohtaja Björn Wallénin kirjoittaman Syväsivistys-verkkojulkaisu.  Syväsivistys on henkilökohtainen ja yhteisöllinen visio sivistystyön haasteista ja mahdollisuuksista planetaaristen kriisien aikakaudella. Kirjoittaja on vapaan sivistystyön kokemusasiantuntija, joka avaa sivistystyön kestävän tulevaisuuden näkymiä ihmisyyden, kansallisuuden ja katsomuksellisen elämän edistämiseksi.

https://peda.net/yhdistykset/vst/kehitt%C3%A4minen2/julkaisut-luonnos/tjpl/bjorn-wall%C3%A9n-syvasivistys.-vapaa-sivistystyo-ry-2021