Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Tuntiopettajille / Koulutuksia

Opettajille suunnattuja koulutuksia

Maksuttomia täydennyskoulutuksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Ilmoittaudu suoraan linkkien kautta.

Maksuton koulutus oppilaitosturvallisuudesta kansalaisopistoille verkossa 28.–29.4. (2 op)

Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun toteuttama kansalaisopistoille räätälöity koulutus koostuu kahdesta webinaarista: to 28.4 klo 9–15 ja pe 29.4 klo 9–15 sekä kehittämistehtävästä. Koulutuksesta ei tehdä tallenteita.

Koulutusosion oppimistavoite on syventää osallistujan osaamista ja ymmärrystä oppilaitosturvallisuudesta. Koulutusosiossa tarkastellaan oppilaitosturvallisuuden sisältöjä oman työn ja organisaation kautta. Keskeisiä teemoja ovat vuorovaikutusosaaminen haastavissa asiakastilanteissa, turvallisuuden sisällöt eri tutkinnoissa, työtä ohjaavat lait ja arjen turvallisuuskulttuuriin vahvistaminen. Koulutusosion aikana osallistuja työstää myös kehittämistehtävän omien kehittymisen kohteiden kautta.

Koulutuksen sisältöjä ovat vuorovaikutusosaaminen uhkaavissa asiakastilanteissa, aggression tunnusmerkit ja käyttäytymisen muutos, läsnäolon ja ammatillisen vireystilan merkitys, työntekijän oikeudelliset perusteet, uhkaavien tilanteiden tunnistaminen ja niissä toimiminen, oppilaitoksen turvallisuussuunnitelmat ja -ohjeet sekä turvallisuuden sisältöjen suunnittelu ja kehittäminen omassa opetuksessa ja työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa.

Lisätiedot: yliopettaja Jani Siirilä (jani.siirila@haaga-helia.fi)

Ilmoittautuminen: https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/32795/lomakkeet.html

Huom! Ilmoittautumislomakkeessa koulutuksen nimi on ”Ammatillisen koulutuksen turvallisuus” ja lomake sijaitsee Tampereen ammattikorkeakoulun verkkosivuilla. Tästä huolimatta kyse on kansalaisopistoille suunnatusta omasta koulutuksesta, jonka toteuttaa TAMKin hankekumppani Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu.

 

 

Maksuton koulutus: Opetuksen laatu ja moninaisuus 9–11/2022 (2 op)

Koulutuksen tavoitteena on parantaa vapaan sivistystyön koulutusten saavutettavuutta ja kehittää laatua. Verkossa toteutettavan koulutuksen sisältöjä ovat kieli- ja kulttuuritietoisuuden huomioiminen opetuksessa, opiskelijoiden erityistarpeiden huomioiminen sekä saavutettavuusdirektiivin velvoitteet vapaan sivistystyön kentällä.

Koulutus koostuu kolmesta webinaarista sekä itsenäisesti suoritettavasta oppimistehtävästä. Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun toteuttama täydennyskoulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja täten osallistujille maksutonta. Ilmoittautumiset viimeistään ma 19.9.2022 tai kunnes ryhmä on täynnä.

Lisätiedot: https://drive.google.com/file/d/1nJ5b-8KeJ_fuHdBWL0quQkUVbLAOyFAe/view?usp=sharing

 

Ilmoittautuminen: https://www.haaga-helia.fi/fi/vetoa-viestintaan-ja-vuorovaikutukseen

Eväät erinomaiseen etäopetukseen (EVERET) 2021-2022

Tule syventämään osaamistasi tai oppimaan ihan uutta. Nyt on viimeistään aika hypätä kiihtyvään digijunaan!

Eväät erinomaiseen etäopetukseen (EVERET) 2021-2022 -hankkeen tavoitteena on lisätä opettajien tasa-arvoisia edellytyksiä toimia alati muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä.

Kevään 2022 koulutukset

Muista myös tilata syksyn 2021 koulutustallenteet hankesivuilta kohdasta Menneet koulutukset

 

Eväät erinomaiseen etäopetukseen (EVERET) 2021-2022 -hanke on Opetushallituksen rahoittama ja koulutus on siis osallistujille maksuton. Yhteistyössä: Espoon työväenopisto Omnia, Esbo Arbis, Kauniaisten kansalaisopisto, Kirkkonummen kansalaisopisto

Lisätietoja: asiantuntija Jaro Uosukainen, jaro.uosukainen@omnia.fi

koordinaattori Anna Schier, anna.schier@omnia.fi

Rakenna laadukas verkkokurssi -verkkokurssi!

Eväät erinomaiseen etäopetukseen (EVERET) 2021-2022 -hankkeen kautta sinulla on nyt mahdollisuus saada käyttöösi Omnian digiopettajien tuottama Rakenna laadukas verkkokurssi-verkkokurssi!

Kurssi tarjoaa ohjeita, ideoita ja ajatuksia verkkokurssin tuottamiseen kaikkien verkossa opettavien ja verkkokursseja tuottavien opettajien iloksi ja hyödyksi. Kurssi kokoaa kaikki omnialaisen verkkokurssin tuottamisen avuksi luodut materiaalit ja työkalut ja kertaa myös EVERET-hankkeessa koulutettuja teemoja. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa ja edetä täysin omassa aikataulussasi. Kurssilla keskitytään verkkopedagogiikkaan, joten Moodlen tai Teamsin käyttöopastusta ei tältä kurssilta löydy.

Ilmoittaudu nyt ja saat sähköpostitse ohjeet kurssille kirjautumiseen. Verkkokurssi on käytössäsi koko hankekauden eli vuoden 2022 loppuun ja saat suorituksestasi todistuksen.

Tule meidän huomaan laadukasta verkko-opetusta luomaan!

 

EVERET-tiimi:

erityisasiantuntija Jaro Uosukainen

koordinaattori Anna Schier