Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ajankohtaista / Osaaminen näkyviin!

Osaaminen näkyviin!

Kaikki ihmiset oppivat uutta läpi elämän. Valtaosa aikuisten oppimisesta tapahtuu työssä työtä tekemällä. Ihmiset oppivat uusia asioita myös koulutuksissa, kursseilla, harrastuksissa, ihmissuhteissa ja arjen askareissa. Aina omaa osaamista ei edes huomaa. Mitä työikäiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta? (Jotpa 2023) -kyselytutkimuksen mukaan puolet työikäisistä kokee, että heillä on osaamista, jota he voisivat hyödyntää yhteiskunnassa enemmän. 

Oman osaamisen huomaaminen vahvistaa käsitystä itsestä osaajana ja oppijana, auttaa soveltamaan osaamista ja kannustaa myös uuden oppimiseen. Osaaminen näkyviin viikon pääviestit ovat:

  1. Osaamista kertyy monissa ympäristöissä: työelämä, arki, harrastus, vapaa-aika, perhe-elämä, koulutus, kurssit jne. Kaikkialla syntyvä osaaminen on arvokasta!
  2. Jokaisella on monenlaista ja moninaista osaamista, ja kun sen huomaa, löytää osaamiselleen käyttöä.
  3. Osaaminen on itsessään arvokasta, ja sen huomaaminen ja näkyväksi tekeminen on merkityksellistä osallisuuden, toimijuuden, sivistyksen, hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmista.
Osaaminen näkyviin -viikkoa vietetään 2.–8.10.2023 ja sen järjestämisestä vastaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpa. Kalliolan Setlementtitalon Osaaminen näkyviin -yhteisökahveilla sukelletaan 4.10. klo 14–15 kansainvälisyyden ja ihmisten kohtaamisen merkitykseen osaamisen tunnistamiseen ja kartoittamiseen.
Liuta omaa osaamistaan pöyhineitä kalliolaisia esittelee oivalluksiaan, joita he ovat ammentaneet Erasmus + -liikkuvuushankkeesta ympäri Eurooppaa. Paneelikeskustelussa aihetta ruotivat Kalliolan opiston swahilin opettaja Anna-Riitta Niemelä, aikuisbaletin opettaja Susanna Nurminen, taidepedagogi Emilia Linnavuori, tšekin kielen opettaja Sirpa Seppälä, yhteisökoordinaattori Anni Pellikka ja vapaaehtoistoiminnan vastaava koordinaattori Olavi Karvonen. Lisäksi yleisö saa tehtäväkseen miettiä omia osaamiseen liittyviä ilonaiheita.
Yhteisökahvit ovat avoin rupattelu- ja kahvihetki kaikille Kalliolan fyysisille ja henkisille naapureille. Kahvit järjestetään Kalliolan Setlementtitalon aulassa, osoitteessa Sturenkatu 11.
Tervetuloa inspiroitumaan osaamisesta yhteisökahveille!
MITÄ: Yhteisökahvit: Osaaminen esiin
MISSÄ: Setlementtitalo, Sturenkatu 11
MILLOIN: ke 4.10.2023 klo 14–15