Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ajankohtaista / Meri-Rastilan kyläjuhlat 18.5. – mahdollisuus vaikuttaa alueen tulevaisuuden palveluihin!

Meri-Rastilan kyläjuhlat 18.5. – mahdollisuus vaikuttaa alueen tulevaisuuden palveluihin!

Meri-Rastilan kyläjuhlat järjestetään lauantaina 18.5. kello 13–16 Meri-Rastilan torilla. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda naapurustoa yhteen sekä luoda elävää kaupunkikulttuuria Meri-Rastilaan.

Ohjelmassa on muun muassa live-musiikkia, arvonta, tanssiesitys, kirjastoauto, pomppulinna, avaimenperien askartelua, yhteisötaideteos, satuvartti, kahvia, vohveleita, keskustelua, kirjoja, sumopainia, rummutusta…

Lisäksi torilla järjestetään asukaskirpputori. Maksutta ja ennakkoon ilmoittautumatta kuka tahansa voi tulla myymään omia tavaroitaan. Tuo vain oma pöytä tai viltti tavaroidesi esille panoa varten.

Torilla ja sen läheisten toimijoiden avoimissa ovissa pääset kokemaan ja näkemään monipuolista ohjelmaa. Tule kuulemaan ja keskustelemaan alueen palveluista, harrastusmahdollisuuksista, asukasvaikuttamisesta.

Kalliolan kansalaisopisto on torilla menossa mukana. Opiston taidepedagogi Emilia Linnavuori ohjaa yhteisöllisen taideteoksen, jonka on tarkoitus kartoittaa asukkaiden toiveita kansalaisopiston kurssitarjonnalle Meri-Rastilassa. Paikalliset ovat tervetulleita jättämään oman kädenjälkensä asuinalueensa katukuvaan. Linnavuori kertoo torilla toteutettavan taideteoksen suunnitteluprosessista: ”Suunnittelun lähtökohtana oli matalan kynnyksen osallistuminen kaiken ikäisille ihmisille. Valitsin symboleiksi kukat kuvaamaan saapuvaa kevättä ja kesää. Asukkaat ovat myös aikaisemmin kertoneet lähiluonnon olevan heille tärkeää. Toivon teokseen osallistumisen innostavan taiteen tekemiseen, sekä antavan kokemuksen vaikuttamisen mahdollisuudesta oman lähiympäristön harrastustoimintaan.”

Meri-Rastilan Kyläjuhlaa järjestää Meri-Rastila –verkosto. Verkostoon kuuluu alueella toimivia kaupungin eri toimialojen, seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, yritysten ja hankkeiden edustajia. ” Meri-Rastilan Kyläjuhlia on järjestetty vuosikymmenten ajan. Tapahtuman kautta viestimme asukkaille, että myös tällä kulmalla Vuosaarta tapahtuu ja alueen positiivinen kehitys on tärkeää”  kommentoi tapahtuman fasilitaattori ja idän aikuissosiaalityön yhdyskuntatyöntekijä Minna Suoknuuti

Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön.

 

Lisätiedot

Sonja Rima, Kalliolan Kansalaisopisto, puh. 050-3076139
Markus Luukkonen, Kulttuuritila Merirasti, puh. 046-5381748
Minna Suoknuuti, yhdyskuntatyöntekijä, Vuosaari-Östersundom, puh. 09-310 24075