Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ajankohtaista / Kutsu Taidekarnevaaliin – elämys koko perheelle! 

Kutsu Taidekarnevaaliin – elämys koko perheelle! 

Koko perheen Taidekarnevaali Sturenkadun sydämessä Setlementtitalolla (Sturenkatu 11) avaa ovensa 6.4.2024 klo 10–13 kaikille kaupunkilaisille tarjoten monipuolisen ohjelman, joka herättää mielikuvituksen ja innostaa luovuuteen. 

Tule mukaan ja anna luovuutesi lentää savi-, jumppamuskari- ja joogatyöpajoissa. Koe värien voima värikylvyssä livemusiikin tahdissa ja tutustu uusiin soittimiin soitinesittelyissä. Minikirppis ja pop up -pisteet tarjoavat yllätyksiä ja löytöjä jokaiselle. Nauti päivän aikana tarjolla olevista musiikki- ja tanssiesityksistä ja anna lastenmusiikkiduo Höpinätötterön huipentaa päiväsi unohtumattomalla keikalla. 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kalliolan kansalaisopisto, Keski-Helsingin musiikkiopisto, Kallion musiikkikoulu ja Musiikkiopisto Resonaari. Karnevaalin tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä ja tarjota perheille tietoa alueen harrastustoimijoiden palveluista karnevaalihengessä. 

Tapahtuma on maksuton ja järjestäjät ovat sitoutuneet luomaan turvallisen ja esteettömän ympäristön, jotta jokainen osallistuja voi nauttia tapahtumasta täysin rinnoin. 

Tule mukaan ja koe päivä täynnä taiteen riemua!

OHJELMA

SIRENIUS-SALI

klo 10.30 Vallankumous -tanssiesitys: Kalliolan kansalaisopiston 8-11-vuotiaiden showtanssiryhmä käynnistää karnevaalin.
klo 10.35 Muskaripellen konsertti: Muskaripelle on rakastettu satuhahmo muskarimaailmasta. Laulut ovat Esa Lamposen tuotantoa, jotka ovat syntyneet muskarityössä lasten kanssa. Muskaripellen lavalle tuo Resonaari.
klo 11.30- Pienten soittajien konsertit:

  • SUZUKI-viuluryhmä: Kallion Musiikkikoulun pienten viulistien Suzuki-ryhmässä soittaa 6-9-vuotiaita lapsia. Iloinen esitys koostuu useasta pikkukappaleesta. Tule kuuntelemaan ja nauttimaan.
  • Jousiorkesterit Tutti Frutti ja Da Capo: Keski-Helsingin musiikkiopiston pienempien lasten jousiorkesteri Tutti Frutti ja jo muutaman vuoden soittaneiden yhtye Da Capo ovat talviloman jälkeen harjoitelleet viikoittain tätä esitystä varten. Menee jo hienosti, kuuntele vaikka! Orkestereita ohjaa Vuokko Juutilainen.
  • KHMO:n puhaltajat: Keski-Helsingin musiikkiopiston puhallinyhtye toimii projektiluonteisesti. Puhaltajat ovat soittaneet vasta vähän aikaa ja yhtye on harjoitellut kolme kertaa tätä esitystä varten. Tänä keväänä päätettiin tehdä yhdessä Taidekarnevaalilla kuultava esitys.

klo 12.15- Max Ensemble: Max Ensemble on arabialaisen musiikin inklusiivinen yhtye, joka koostuu Resonaarin, Keski-Helsingin musiikkiopiston ja Kallion Musiikkikoulun soittajista. Yhtyeen taiteellisina johtajina toimivat Ali Saad ja Sanna Salmenkallio.

klo 13.00- Höpinätötterö: Höpinätötterö on lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Yhtyeessä laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (basso & laulu), jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää! Duo täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Höpinätötterön voit bongata myös Pikku kakkosesta!

PAJA, P-KERROS

klo 10.30-12.00 NonStop -savityöpaja perheille – Tule tutustumaan keramiikan luokkaan ja muovaile oma esineesi. Työpajassa käytetään ilmakuivuvaa muovailusavea, jotta voit ottaa työsi heti mukaan kotiin. Ohjaamassa Kalliolan kansalaisopiston keramiikan opettaja Rauha Aaltonen.

LIIKESTUDIO, P-KERROS

klo 10.00-10.20, 11.00-11.20 ja 12.00-12.20 Värikylpytyöpajat livemusiikilla: Värikylpy-työpaja on tarkoitettu 4kk-2v. lapsille. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan halukkaita pyydetään tulemaan Liikestudion ovelle työpajan aloitusaikaan. Liikestudion oven sulkeuduttua työpajaan ei voi enää tulla. Osallistujia yhteen värikylpyyn otetaan maksimissaan 10 lasta (mukanaan yksi aikuinen). Jos haluat osallistua värikylpyyn, varaa mukaan vaihtovaatteet ja pukeudu vaatteisiin, joiden tahriintuminen ei haittaa. Työpajassa maalataan yhteistä työtä. Oman osan työstä voi hakea myöhemmin itselleen muistoksi. Työpajat toteutetaan opistojen välisenä yhteistyönä. Värikylvyn ohjaa Kalliolan kansalaisopiston opettaja Aino Jääskeläinen ja äänimaailmasta vastaa Kallion musiikkikoulun sellonsoiton opettaja Siiri Nieminen.

TAIDEPÄÄTY ILONA ja Monttu, P-KERROS

klo 12.00 Kitarayhtye Kääk!
klo 12.30 Sellotornado

TAIDEPÄÄTY Monttu, P-KERROS -HUOM! muutos ohjelmassa

klo 10.15-11.00 Vanhempi-lapsi -jooga, johon ilmoittautuminen etukäteen TÄSTÄ
NonStop -temppurata: Kokeile pariakrobatiaa ja temppuja vapaasti eri välineillä. Lisäeväitä harjoituksiin tuovat pariakrobatia-kortit.

TAKKAHUONE, P-kerros

Klo 11.15-11.45 ja 12.45-13.00 Jumppamuskari: JUmappamuskarissa keskitytään soittamisen ja laulamisen lisäksi erityisesti musiikkiliikuntaan ja liikunnallisten perustaitojen harjoitteluun. Jumppamuskarissa opitaan leikkimällä ja liikkumalla musiikin perusasioita sekä muun muassa motorisia taitoja, ketteryyttä ja tasapainoa. Ohjaaja Kalliolan kansalaisopiston opettaja Saarni Mäntynen.

NAAPURUUSTILAT, P-KERROS

klo 10-11.30 ja klo 12.00-13.30 NonStop -soitinesittelyjä
klo 10–13 Minikirppis:
Minikirppiksellä voit myydä lasten vaatteita ja tavaraa. Pöytäpaikka on maksuton ja pöytiä on rajoitettu määrä. Ilmoittaudu myyjäksi ala-aulan minikirppikselle TÄSTÄ

Sirenius-salin kerroksesta löytyy:

  • vaunuparkki
  • WC-tilat hoitopöydällä
  • hiljainen tila omien eväiden syöntiin, imetykseen ja rauhoittumiseen
  • afrikkalainen Jebena House kahvila/ravintola nälän torjuntaan
  • karnevaalihenkisiä pop up -askartelu-, puuhailu- ja rakentelupisteitä

P-kerrokseen käynti pääoven kautta hissillä tai rapuilla, esteetön sisäänpääsy P-kerrokseen Kalliolanrinteen ovesta

Tapahtuman juontajana tiloissa kiertää Kalliolan kansalaisopiston Minna Lankinen ja Sirenius-salin ohjelman juontaa Keski-Helsingin musiikkiopiston Petri Aarnio.