Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Ruokakulttuuri ja kotitalous
Löytyi 3 kurssia
/

Jämäkahvit hyötykäyttöön!

Paikka: Verkko-opetus
Opettaja: Heli Heinänen

Tervetuloa kokkailun verkkokurssille! Verkkokurssilla laitat ruokaa ohjatusti omassa keittiössäsi. Kokkailua voit tehdä yhdessä perheen tai ystävän kanssa. 

Kahvia jää usein aina vähän pannun pohjalle tähteeksi. Sitä ei kannata kuitenkaan heittää hukkaan, vaan siitä saa loihdittua vielä vaikka ja mitä. Myös kahvinporot voi hyödyntää muussa käytössä. Tällä kurssilla mm. tehdään kahvihävikistä kiisseliä, mokkavaahtoa, raikastetaan tunkkaisia kenkiä ja hoidetaan ihoa. Paljon tulee neuvoja ja vinkkejä kahvihävikin hyödyntämiseen. Käytetään siis kahvi viimeistä pisaraa ja poroa myöten hyödyksi. 

Kurssi toteutetaan etäopetuksena ja ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin osallistumislinkki muutama päivä ennen kurssia. Samalla tulevat myös reseptit ja lista tarvittavista raaka-aineista. Verkkokurssi opetetaan Zoomin kautta. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen internet-yhteydellä. Tarkemmat ohjeet Zoomin käytöstä saat ennen kurssin alkua sähköpostilla. Huolehdithan, että annat sähköpostiosoitteesi, kun ilmoittaudut.

Kurssi on osa kuuden kansalaisopiston yhteistä kestävän tulevaisuuden sarjaa. Tämän kurssin järjestäjä on Kalliolan kansalaisopisto ja muita sarjan järjestäviä ovat Etelä-Karjalan kansalaisopisto,  Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Nurmijärven Opisto, Ahjolan kansalaisopisto sekä Vuolteen opisto. 

Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin. Luentoa ei taltioida. Osallistuminen on maksutonta. 

Syyslukukausi
24.09.2024 - 24.09.2024
Ti 17:30-19:45
/

Pikkujoulujen parhaat herkut

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Heli Heinänen

Kaipaatko vaihtelua torttujen ja piparien tarjoamiseen pikkujouluissa? Opi uutta suolaista ja makeaa pikkujoulutarjottavaa. Nämä tarjottavat ovat sellaisia, jotka voit tehdä jo etukäteen ja viimeistellä ennen tarjoilua. Voit siis tehdä nämä kurssilla ja kutsua ystävät myöhemmin viettämään pikkujouluja. Kurssi toteutetaan etäopetuksena ja ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin osallistumislinkki muutama päivä ennen kurssia. Samalla tulevat myös reseptit ja lista tarvittavista raaka-aineista. 

Syyslukukausi
21.11.2024 - 21.11.2024
To 17:30-20:30
/

Maukas fondue-ilta

Paikka: Verkko-opetus
Kurssimaksu: 18,00€
Opettaja: Heli Heinänen

Tervetuloa kokkailun verkkokurssille! Verkkokurssilla laitat ruokaa ohjatusti omassa keittiössäsi. Kokkailua voit tehdä yhdessä perheen tai ystävän kanssa. 

Kurssilla opetellaan valmistamaan juusto-, liha- ja suklaafonduet ja kaikki nämä onnistuvat myös ilman varsinaista fonduepataa. Tälle kurssille voi osallistua ystäväporukalla tai perheen kesken omasta keittiöstä, koska kurssi toteutetaan etäopetuksena. Opettaja neuvoo kurssin aikana kaikkien fondueiden valmistuksen ja voitte itse päättää valmistatteko ne kaikki vai vain osan niistä. Muutamaa päivää ennen kurssia ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin osallistumislinkki, ruokaohjeet ja lista tarvittavista raaka-aineista sekä välineistä.

Kevätlukukausi
31.01.2025 - 31.01.2025
Pe 17:00-20:45