Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ajankohtaista / Katse kestävään tulevaisuuteen

Katse kestävään tulevaisuuteen

Kalliolan kansalaisopisto sai ensimmäisen OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaattinsa 2017. Vuonna 2023 lähdimme uusimaan sertifikaattia. Uusi sertifikaatti saatiin opistolle helmikuussa 2024 ja se löytyy Setlementtitalon Taidepäädyn seinältä.

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi on OKKA-säätiön ylläpitämä järjestelmä ja uudistettu  sertifiointi perustuu kestävän tulevaisuuden indikaattoreihin. Sertifikaatin saaminen edellyttää opistolta toiminnan läpikäyntiä, itsearviointia sekä kehittämistä. Sertifikaatin saantia edeltää ulkopuolisen tekemä auditointi.

Jo 2017 opiston vahvuudeksi auditoinnissa nousi ylläpitäjä Kalliolan setlementti. Järjestötoimijatausta tuo kansalaisopistolle yhdenvertaisuutta, oikeudenmukaisuutta, moninaisuutta sekä ihmisen ja yhteisön kasvua korostavan arvoperustan, joka on erinomainen lähtökohta kestävän kehityksen edistämiselle. Vahva sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden arvopohja näkyy edelleen läpäisevänä opiston toiminnassa. ”Meille uusiminen tarkoittaa sitä, että olemme sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme. Pyrkimys kestävään tulevaisuuteen kaikille halutaan pitää näkyvänä ja pysyvänä osana opiston kaikkea toimintaa: opetusta, toimintakulttuuria ja johtamista”, sanoo opiston rehtori Laura Hartikainen.

Et jatkossakaan tule löytämään kurssitarjonnastamme kursseja merkinnällä ”kestävän tulevaisuuden kurssi”. Kestävän kehityksen teemat ovat opistossamme aktiivisesti tarkastelussa ihan kaikessa toiminnassa ja kaikissa kursseissa, tiloissa, materiaalien hankinnoissa ja toiminnan suunnittelussa”, vinkkaa keke-vastaava koulutustussuunnittelija Mari Vakkilainen.

Työskentely kestävän tulevaisuuden eteen vaatii opistolta toiminnan läpikäyntiä ja sanoittamista. Kun toiminta sanoitetaan yhdessä siihen, on helppo sitoutua myös opiskelijana.  Kestävän tulevaisuuden edistäminen on Kalliolan kansalaisopistolle sydämen asia. Kestävä ja hyvä elämä kuuluu kaikille.