Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opiskelijoille / Ilmoittautuminen, maksaminen, alennukset ja peruutusehdot

Sujuvaa ja helppoa opiskelua Kalliolan kansalaisopistossa

Pyrimme siihen, että opiskelu opistossamme olisi mahdollisimman helppoa ja löytäisit nopeasti vastauksen kysymyksiisi. Jos et kuitenkaan löydä vastausta hakemaasi asiaan, otathan yhteyttä opisto@kalliola.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevään 2022 kursseille on käynnissä!

Voit ilmoittautua kursseille:

 • Verkossa
 • Infopisteen asiakasneuvonnassa

Kalliolan kansalaisopiston infopisteen yhteystiedot
puh. 010 279 5080
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Avoinna ma-ke 10.00-16.00, to 10.00-18.00

Huom! Kursseille ei voi ilmoittautua sähköpostin eikä Facebookin kautta

Muuta huomioitavaa ilmoittautumisesta

  • Katso tarkemmat kurssikuvaukset ja lisätiedot vielä verkkosivuilta tai kysy asiakaspalvelusta onko kurssissa jotakin erityistä huomioitavaa.
  • Pidätämme oikeudet kurssiesitteen painamisen jälkeen tulleisiin muutoksiin.

 

  • Tutustu maksukäytäntöön, alennus- ja peruutusehtoihin, opetusajankohtiin sekä kurssitarvikkeisiin ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikille kursseille on ilmoittauduttava etukäteen.
  • Ilmoittautuminen on aina sitova (katso peruutusehdot). Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun 14 päivän kuluessa.
  • Kurssipaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.
  • Verkon kautta ilmoittautuessa ohjelma vaatii myös henkilötunnuksen loppuosan ilmoittamista. Jos et halua ilmoittaa sitä tai sinulla ei ole tunnusta, voit ilmoittautua asiakasneuvonnassa.

 

 • Kurssin ollessa täynnä voit ilmoittautua jonoon. Ilmoitamme vapautuneista paikoista jonottajille ilmoittautumisjärjestyksessä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Mikäli emme saa vastausta kurssipaikan vastaanottamisesta kahden arkipäivän sisällä, tarjoamme kurssipaikkaa seuraavana jonossa olevalle.
 • Kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista ilmoitetaan opiskelijoille ensisijaisesti tekstiviestillä tai puhelimitse.
 • Kurssin alkamisesta ei tiedoteta opiskelijoille erikseen.
 • Poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa toimistoon erikseen. Kurssipaikkaa ei menetä poissaolojen vuoksi.

Maksaminen

Kurssi maksetaan OP-Pohjolan tilille FI55 5780 0720 216766.
Maksun saaja on Kalliolan kansalaisopisto.
Maksuehto on 14 pv netto.

Kurssimaksun maksaminen verkossa tai asiakasneuvonnassa

Jos ilmoittaudut verkossa, sinulle lähetetään automaattinen ilmoittautumisvahvistus. Voit maksaa kurssimaksun halutessasi heti verkkopankissa. Muussa tapauksessa saat erikseen laskun sähköpostiisi muutaman päivän sisällä ilmoittautumisesta. Erillistä paperilaskua ei lähetetä, ellet olet estynyt ottamaan vastaan sähköistä laskua. Älä muuta laskun loppusummaa ilman, että otat ensin yhteyttä asiakasneuvontaan opisto@kalliola.fi

Laskun voi maksaa myös asiakasneuvonnassa pankki- tai luottokortilla. Opisto ei vastaanota käteismaksuja.

Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksaminen

Osan kursseista voi maksaa Smartum, TyKy- tai Virikeseteleillä, ePassilla, SmartumPay- tai Eazybreak-sovelluksella, Tyky-Onlinella sekä Edenred-kortilla. Lisätietoja ja ohjeet maksamiseen kohdassa ”Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksaminen”.

Alennukset

Yleisesti alennuksista

Jos olet oikeutettu alennuksiin, ota yhteyttä asiakasneuvontaan ennen maksamista.

 • Alennus myönnetään aina kurssin normaalihinnasta.
 • Alennus ei koske mahdollista materiaalimaksun osuutta.
 • Alennuksia ei anneta takautuvasti eikä päällekkäisiä alennuksia myönnetä.
 • Alle 30 euron hintaisista kursseista ei myönnetä alennuksia.
 • Musiikin yksilöopetuksesta ei myönnetä alennusta.

Työttömät, opiskelijat, varus- ja siviilipalvelusmiehet

 • Työttömille myönnetään 30% alennus, ellei kurssin kohdalla toisin mainita. Työttömyys todistetaan paperisen maksupäätöksen, Oma asiointi -palvelun paperitulosteen tai jommankumman sähköisen version avulla. Merkintä ilmoittautumislomakkeen kohtaan ”työtön” ei ole riittävä, vaan ota ensin yhteys asiakasneuvontaan alennuksen saamiseksi.
 • Opiskelijoille, varus- ja siviilipalvelusmiehille myönnetään 30%, ellei kurssin kohdalla toisin mainita. Opiskelija-, varusmies tai siviilipalvelusstatus todistetaan opiskelijakortilla tai muulla oppilaitoksen myöntämällä dokumentilla, varusmies-, tai siviilipalveluskortilla.

Alennuskortit, -setelit ja -sovellukset

 • Cityshoppari-kortilla myönnetään 20% alennus yhdestä kurssista kalenterivuoden aikana, ellei kurssin kohdalla toisin mainita. Kortti tai sovellus on esitettävä asiakasneuvonnassa ennen kurssin alkua.
 • Osan kursseista voi maksaa Smartum, TyKy- tai Virikeseteleillä, SmartumPay-sovelluksella, ePassilla, Eazybreak-, Tyky-Onlinella sekä Edenred-kortilla.
 • Tarkistathan asiakasneuvonnasta seteleiden soveltuvuuden kurssimaksusi maksamiseen. Näillä maksuvälineillä maksettaessa ei ole oikeutta alennuksiin eikä maksettuja maksuja palauteta. Lue lisää kohdasta ”Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksaminen”

Lahjakortit

Opiston kursseille on saatavilla lahjakortteja. Lahjakortin voi ostaa ja lunastaa asioimalla opiston asiakasneuvonnassa osoitteessa Sturenkatu 11.

Opintosetelit

Opetushallitus myöntää vuosittain Kalliolan kansalaisopistolle opintoseteliavustusta. Pienituloiset seniori-ikäiset (63+), eläkeläiset, työttömät ja maahanmuuttajat voivat saada opintosetelillä alennuksen yhdestä opiston kurssista. Opintosetelit jaetaan Kalliolan setlementtitalolla syys- ja kevätlukukauden alussa vuoronumeroperiaatteella. Tiedotamme jakopäivän verkkosivuillamme ja painetussa ohjelmassamme lukukausien taitteessa. Huomioithan, että opintosetelin arvo ja määrä vaihtelevat, emmekä voi taata opintosetelien saatavuutta kaikkina lukukausina.

Kevään 2022 kursseille jaetaan rajoitettu määrä 50 euron arvoisia opintoseteleitä. Pienituloiset seniori-ikäiset (63+), eläkeläiset, työttömät ja maahanmuuttajat voivat saada 50 euron alennuksen yhdestä koko kauden mittaisesta, vähintään 52 euron hintaisesta kurssista. Kysy asiakasneuvonnasta, onko seteleitä vielä jaettavana.

Opintoseteleitä koskeviin kysymyksiin vastaamme opiston asiakasneuvonnassa. Olethan meihin yhteydessä, mikäli sinulla on kysyttävää.

Liity Kalliolan jäseneksi!

Kalliolan Setlementti ry:n jäsenenä tuet yhteiskunnallista työtämme. Olemme kotimainen yli 100-vuotias järjestö, joka on koko olemassaolonsa ajan edistänyt ihmisten välistä yhteenkuuluvuutta ja yhdenvertaisuutta.

Mitä jäsenyys tarkoittaa?

Kalliolan Setlementti ry:n jäsenenä voit vaikuttaa työhömme reilumman yhteiskunnan eteen. Kalliolassa tarjoamme toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi – sinun kanssasi.

Lähetämme säännöllisesti jäsenkirjeitä sekä kutsumme jäsenemme kehittämään toimintaamme.

Jäsenyyden vuosimaksu on 30€, ja saat sillä 20% alennuksen yhdestä opiston kurssista lukukauden aikana, ellei kurssin kohdalla toisin mainita. Katso alennusehdot ylempää.

Voit liittyä jäseneksi Kalliolan kotisivuilla.

Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksaminen

Osan kursseista voi maksaa Smartum, TyKy- tai Virikeseteleillä, ePassilla, SmartumPay- tai Eazybreak-sovelluksella, Tyky-Onlinella sekä Edenred-kortilla. Kulttuurin maksuvälineitä voi käyttää kulttuurin, kuvataiteiden ja muotoilun, käsitöiden ja askartelun, ilmaisutaidon, musiikin sekä liikunnan ja tanssin kurssien maksamiseen. Liikunnan maksuvälineitä voi käyttää ainoastaan liikunnan ja tanssin kurssien maksamiseen.

 • Verottajan päätöksen mukaan kulttuuri- tai liikuntaseteleillä ei voi maksaa kielikurssien, tietotekniikan, vauvaliikunnan eikä mindfulness- tai rentoutuskurssien opintomaksuja.
 • Näillä maksuvälineillä maksaessa ei ole oikeutta alennuksiin, eikä maksettuja maksuja palauteta
 • Jos kurssisi peruuntuu, voit siirtää maksun toiselle soveltuvalle kurssille. Jos haluat maksaa kurssin vasta kun sen toteutuminen on varmistunut, ota yhteyttä asiakasneuvontaa eräpäivän siirrosta.

Ohjeet yleisimpiin kulttuuri- ja liikuntasetelimaksuihin

Smartum

 • Voit maksaa soveltuvan kurssin suoraan verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä

Maksu ilmoittautumisen jälkeen:

Maksu SmartumPay -sovelluksella:

 • Tarkista aina kurssin soveltuvuus asiakasneuvonnasta, ennen kuin maksat. Tee veloitus sovelluksessa toimipaikkaan ”Kalliolan kansalaisopisto”. Ilmoittautumisen jälkeen tehty maksu ei kohdistu kurssillesi automaattisesti, joten lähetä meille kuvakaappaus maksuvahvistuksesta sähköpostiin opisto@kalliola.fi.

Smartum-setelit:

 • Paperiset Smartum-setelit toimitetaan asiakasneuvontaan Setlementtitalolle asiakaspalvelun aukioloaikana. Jos et pääse paikalle aukioloaikana, sovi toimituksesta erikseen. Opisto ei vastaanota käteismaksuja, joten jos setelimaksu jää vajaaksi, loppuosa maksetaan kortilla tai verkkopankissa.

ePassi

 • Voit maksaa soveltuvan kurssin suoraan verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä

Maksu ilmoittautumisen jälkeen:

 • Ilmoita ePassi-tiliisi yhdistetty puhelinnumero ja summa, jonka haluat maksaa asiakasneuvontaan. Teemme veloituksen puolestasi. Huomaathan, että OmaRahaa ei voida veloittaa puhelinnumeron perusteella.

Eazybreak

 • Tarkista aina kurssin soveltuvuus asiakasneuvonnasta, ennen kuin maksat. Tee veloitus Eazybreak-sovelluksella kurssin mukaan toimipaikkaan ”Kalliolan kansalaisopisto kulttuuri” tai ”Kalliolan kansalaisopisto liikunta”. Sovelluksella tehty maksu ei kohdistu kurssillesi automaattisesti, joten lähetä meille kuvakaappaus maksuvahvistuksesta sähköpostiin opisto@kalliola.fi.

Edenred

 • Edenred-kortilla voit maksaa Setlementtitalolla opiston asiakasneuvonnan aukioloaikojen mukaisesti.
 • Sovellusmaksu: Tarkista aina kurssin soveltuvuus asiakasneuvonnasta, ennen kuin maksat. Tee veloitus MyEdenred-sovelluksella toimipaikkaan ”Kalliolan kansalaisopisto”. Sovelluksella tehty maksu ei kohdistu kurssillesi automaattisesti, joten lähetä meille kuvakaappaus maksuvahvistuksesta sähköpostiin opisto@kalliola.fi.

Peruutusehdot

  • Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruminen. Peruutus on tehtävä viimeistään 8 vuorokautta ennen kurssin aloituspäivää tai kurssin kohdalla mainittuun muuhun peruutuspäivään mennessä.
  • Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi ei toteudu tai jos olet perunut osallistumisen kurssille peruutusehtojen mukaisesti joko ilmoittautumisjärjestelmässä perumislomakkeella, sähköpostitse (sähköpostiperuutus kuitataan vastausviestillä), opiston toimistossa tai kirjeitse. Mikäli peruutus tehdään tämän ajankohdan jälkeen tai jätetään kokonaan tekemättä, perimme koko osallistumismaksun.
  • HUOM! Opisto ei ota peruutuksia vastaan puhelimitse

 

 • Smartum-, Tyky- tai Virikeseteleillä, ePassilla ja Tyky-Online, Edenred-kortilla tai SmartumPay -sovelluksella maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.
 • Perumatta jääneen kurssin maksu on perintäkelpoinen. Perintää hoitaa Svea Ekonomi. Maksumuistutuksesta ja -kehotuksesta peritään 5 euroa.
 • Jos olet ehtinyt maksaa kurssimaksusi ja kurssi ei toteudu opistosta johtuvista syistä, ilmoita tilinumerosi asiakasneuvontaan sähköpostitse osoitteeseen opisto@kalliola.fi
 • Kurssipaikkaa ei menetä poissaolojen vuoksi.

Kalliolan kansalaisopiston peruuttaessa kurssin tai opetuskerran

 • Jos olet ehtinyt maksaa kurssimaksusi ja kurssi ei toteudu opistosta johtuvista syistä, ilmoita tilinumerosi asiakasneuvontaan sähköpostitse osoitteeseen opisto@kalliola.fi
 • Yhtä peruuntunutta opetuskertaa ei korvata eikä siitä tehdä maksupalautusta.
 • Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilavuorojen peruutuksesta, jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.

Koronaepidemiaan varautuminen

Kevään kurssit käynnistyvät lähiopetuksessa. Mikäli koronatilanne pahenee jälleen ja viranomaiset kehottavat meitä siirtymään etäopetukseen, suurimmassa osassa kursseja on tähän mahdollisuus ja valmius. Jos kurssi siirtyy etäopetukseen viranomaisohjeiden seurauksena, emme tee maksupalautuksia kuin poikkeustapauksissa.

Mikäli kurssilaisella ei ole laitteiden ja osaamisen puutteen vuoksi mahdollisuutta osallistua etäopetukseen, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakasneuvontaamme opisto@kalliola.fi tai 010 279 5080.

Kurssien osallistujamaksimit on laskettu koronarajoitusten mukaan eli ilmoittaudu jonoon, jos kurssi on täynnä. Jos rajoitukset hellittävät, voimme ottaa enemmän osallistujia kursseille. Tarjoamme silloin vapautuneita paikkoja ensimmäiseksi jonottajille. Jos kurssi siirtyy etäopetukseen, saat lisätietoja kurssin opettajalta ennen kurssin alkua.