Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Yao Zhang

Yao Zhang

Olen Yao Zhang, syntyperäinen kiinalainen ja opetan Kalliolan opistolla kiinaa. Tulin aluksi Suomeen maisteriohjelman takia, ja valmistuttuani Helsingin yliopistosta innostuin kovasti suomalaisesta kulttuurista ja kielestä. Olen intohimoinen kielen opettajan ammatissa, koska olen erittäin kiinnostunut kielestä itsestään, ja mielestäni kyky kommunikoida selkeästi on selviytymisen ja elämän perusta. Minusta kieli ei ole vain ihmisten välisen kommunikoinnin väline, vaan myös tiedon kantaja, ja mikä tärkeintä, kieli on ajattelun suoritusmuoto. Uutta kieltä oppimalla saamme uutta tietoa ja kokemusta, mahdollistamme tehokkaimman kommunikoinnin ja avoimemman mielen. Eli se vaikuttaa tapaan, jolla ajattelemme ja miten näemme maailman. Opettajana uskon, että vain opettamalla sitä, mistä olen kiinnostunut, voin olla täynnä intohimoa, sillä vapaa-ajallani ja työajallani opiskelen ja ajattelen eri kielten ilmaisuja erilaisissa kulttuurieroissa. Olen kehittänyt jatkuvasti kielitaitoani ja käyttänyt kertynyttä kokemusta opetuksessa.

Syntyperäisillä puhujilla mitattuna kiinan kieli on maailman puhutuin kieli, joten kiinan opiskelu on erittäin hyödyllistä opiskelijoiden tulevalle urakehitykselle. Joko työmatkalle tai matkailuun tai opiskeluun, paikallisen kielen puhuminen voi auttaa sinua integroitumaan paremmin paikalliseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan, sekä kokemaan paikallista elämää. Lisäksi englantia käytetään Kiinassa huonosti, siksi kiinan opiskelua tarvitaan. Opiskelemalla kiinaa voit ymmärtää kiinalaista kulttuuria ja käyttää toista ajattelutapaa ajatella ja ratkaista ongelmia. Kiinan oppiminen tarkoittaa astumista kiinalaisten kokemusten maailmaan, ja saat lopulta uutta tietoa ja kokemusta. Yksinkertaisin esimerkki on, että saman sanan hakutulokset suomen kielellä ja kiinan kielellä hakukoneessa ovat täysin erilaisia. Lisäksi kulttuuri vaikuttaa arvoihimme sekä tapaan, jolla kommunikoimme muiden kanssa yhteiskunnassa, joten tunneillani tulee jatkossakin mukaan kiinalaisia ​​kulttuurielementtejä.

Äidinkielenä puhun ja kirjoitan erinomaista mandariinikiinaa, ja olen asunut Suomessa yli 10 vuotta ja myös perehtynyt suomalaiseen kulttuuriin ja kieleen. Olen mielestäni taitava ja innostunut kiinan kielen opettaja, ja aiemmin minulla on monen vuoden työkokemus kiinan kielen ja kulttuurin opettamisesta Suomessa. Tiedän erityisesti, mitä vaikeuksia suomalaisilla on kiinan opiskelussa ja miten niistä selvitään. Opetan Kiinan Alkeet ja Kiinaa Matkailijoille (intensiivikurssi). Oppitunteja pidetään rennossa ilmapiirissä mutta tehokkaasti, pääpaino on ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa kiinan kielellä. Kaikki opiskelijat, jotka haluavat oppia kiinaa, ovat tervetulleita opiskelemaan kiinaa yhdessä kanssamme. Kurssilla vahvistamme kiinan kielitietoisuutta, erityisesti rohkaisemme sinua ilmaisemaan itseäsi rohkeasti ja nauttimaan kiinan puhumisen ilosta.

Opettajan kurssit:

Kiinan alkeet

Kiinaa matkailijoille, intensiivikurssi