Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Olli Vihma

Olli Vihma

Olli Vihma on toiminut pitkään 3D-mallinnuksen, 3D- animaation ja piirrosanimaation opettajana Tampereen ja pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluissa (alkaen 1994). Hän on tehnyt yksityispuolella runsaasti 3D- ja animaatiotuotantoja (mm. tyylitellyt animaatioelokuvat, mainokset, kuvitus, tekninen ja lääketieteellinen visualisointi).

Kalliolassa hän opettaa 3D- hahmomallinnusta ja 3D- esinemallinnusta. Opettajan portfolio löytyy täältä: www.ollivihma.com

3D- mallintamalla voit luoda suunnittelemiasi hahmoja, ympäristöjä ja esineitä. Olli on huomannut, että mallinnusta opiskelevista on hyvin palkitsevaa nähdä oman luonnoksensa heräävän henkiin mallinnuksen edetessä, oli malli sitten mekaaninen, esine tai veistos. Hallitun työskentelyprosessin myötä mallinnus on hauskaa, ja lopputulos on laadukas. Toteutettu malli voi olla tyyliltään tekninen, sarjakuvamainen, pelillinen tai realistinen –  vain tekijän mielikuvitus asettaa rajat.

Olli itse harrastaa taiteen tekemistä, tekstiilien sekä esineiden suunnittelua ja viihtyy monipuolisten luontoharrastusten parissa. Luonto on inspiraation lähteenä loputon.