Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Gabriele Goria

Gabriele Goria

Kuka olet?

Olen Gabriele, italialainen näyttelijä, teatteripedagogi ja Kung Fu -opettaja. Olen harjoittanut meditaatiota ja useita aasialaisia taistelulajeja lapsuudestani lähtien. Muutin Suomeen vuonna 2008. Tällä hetkellä syvennän tutkimustani: hiljaisuuden, tietoisen läsnäolon ja taiteen tekemisen välistä dialogia tohtorikoulutettavana Teatterikorkeakoulussa, jossa opetan myös Taiji Quania, Shaolin Quania ja meditaatiota.

Minkälaista taijita opetat?

Opetan Taiji Quan Yang-tyyliä, mestari Chang Dsu Yaon perinteen mukaisesti. Tälle tyylille on ominaista pehmeät ja hitaat liikkeet sekä leveät asennot. Taijiin kuuluvat meditatiiviset Qigong hengitysharjoitukset, pariharjoitteet ja Taiji Quanin pitkä muoto, joka sisältää 108 tekniikkaa.

Olen harjoittanut taistelulajeja vuodesta 1989, jolloin aloitin japanilaisella Ju Tai Jutsulla. Vuonna 1994 aloitin mestari Chang Dsu Yaon perustamassa Kung Fu-koulussa, jossa olen opiskellut ja harjoittanut Taiji Quania ja Shaolin Quania sekä muita tyylejä. Käyn edelleen oman opettajani mestari Sergio Volpianon tunneilla pari kertaa vuodessa, aina kun käyn Italiassa.

Kenelle taiji sopii, mitä iloa ja hyötyä sen harjoittamisesta on?

Taiji sopii kaiken ikäisille ihmisille ja se on ainutlaatuinen yhdistelmä kiinalaista voimistelua, taistelulajeja ja dynaamista meditaatiota. Tämä laji parantaa fyysistä koordinaatiota ja vahvistaa mielenhallintaa ja läsnäoloa. Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen tukeutuva Taiji on sekä mielelle että keholle tehokas laji. Taijin pitkä muoto on kuin kehollistunut kauneuden ja harmonian kyllästämä runo, joka ilmaisee olemassaolon iloa täyttäen tilan läsnäololla ja tietoisuudella.

Opetat myös meditaatiota, millaista meditaatiota opetat?

Opetan uskontovapaata tietoisuuden harjoittamista, johon sisältyy keskittymisharjoitteita, kehollisten tuntemuksien tiedostamista sekä myötätunto-rakkaus-ystävällisyys -meditaatiota.

Vanhempani harjoittivat joogaa. Itse aloitin meditation neljä-vuotiaana. Koko elämäni olen tutkinut kolmea suurta meditaatioperinnettä: Paramahansa Yoganandan opettamaa Kriya Joogaa, katolista ruusukkorukousta ja S. N. Goenkan opettamaa Vipassana meditaatiota. Olen syväntenyt näiden harjoitteiden tuntemustani haastattelemalla munkkeja ja erakkoja, joita kävin tapaamassa Italiassa.

Meditaatio on väline, jonka avulla on mahdollista tutustua itseensä ja samalla kehittää rehellistä ja myötätuntoista  suhdetta ympäröivään maailmaan. Se on myös työkalu, jolla voi käsitellä stressiä, ahdistusta ja negatiivisia tunteita ja jonka avulla voi tulla tietoisemmaksi omista ajatusmalleistaan.

Kenelle meditaatio sopii?

Meditaatio sopii kaikille, jotka ovat halukkaita viettämään aikaa rauhassa ja hiljaisuudessa. Se on ainutlaatuinen tapa tutkia kehon ja mielen välistä suhdetta.

Mitä muuta teet kuin harjoitat ja opetat taijita ja meditaatiota?

Opetukseni, taiteeni ja psykofyysisen treenini ohella, tutkin meditatiivista hiljaisuutta tohtorikoulutettavana Tutkivan taiteen laitoksella Teatterikorkeakoulussa. Vapaa-ajallani työskentelen puutarhurina, pelaan shakkia ja kirjoitan blogia: Unfolding Silence.

Haastattelu: Terttu Mylläri

Kuva: Cata Portin