Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Opettajat / Elihú Galván

Elihú Galván

Olen suomalainen meksikolaistaustainen näyttelijä, teatteri- ja mediataiteilija.

Valmistuin Meksikon taiteen kansallisinstituutista Cedart Diego Rivera, erikoistuin teatterin alalle. Sen jälkeen olen ohjannut, näytellyt ja opettanut sekä Meksikossa että useissa Etelä-Amerikan maissa. Tulin Suomeen ensimmäisen kerran 2003 esittämään atsteekkien rituaaleista kertovaa näytelmää.

Suomessa olen asunut vakituisesti vuodesta 2004. Suomessa olen  ohjannut ja esiintynyt useissa espanjankielisissä teatterikappaleissa, lisäksi olen näytellyt suomenkielisissä tv- ja elokuvaprojekteissa. Suomessa olen ohjannut Teatro de la Luna Negralle Nerudan Herkkuja ja Kuningatar K esitykset. Olen myös esittänyt meksikolaisesta kulttuurista kertovaa kuolleiden päivään liittyvää näytelmää sekä monologina että vastanäyttelijän kanssa. Esityksiä on järjestetty kulttuurikeskus Caisassa, Gloriassa, Annantalossa, Design Museossa, Helinä Rautavaaran Museossa, Kaapelitehtaalla, Kulttuurien Museossa ja Kulttuurikeskus Luckanissa.

Olen tanssinut lapsesta lähtien. Olen oppinut meksikolaista tanssia Bellas Artes kansantaiteen instituutissa. Sen jälkeen olen tanssinut ja opettanut sekä Meksikossa, useissa Etelä-Amerikan maissa sekä Suomessa. Suomessa olen pitänyt meksikolaisen kansantanssin kursseja mm. Faces festivaalilla, Etnofitness ja Maailma Kylässä tanssikoulussa. Olen myös esiintynyt ja ohjannut tanssiesityksiä. Toimin koreografina ja konsulttina Hämeenlinnan kaupunginteatterin Suklaata iholla -näytelmässä ja Studentteatern näytelmässä. Lisäksi olen pitänyt teatteri-ilmaisun ja meksikolaisen kansantanssin kursseja.

Opettajan kurssit: