Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ohjeita opiskelijalle / Ohjeistukset koronatilanteeseen

Koronavirus tuo mukanaan tiukentuneita käytäntöjä

Vallitseva koronaviruksen aikaansaama tilanne aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä myös Kalliolan kansalaisopistossa, sillä haluamme turvata sen, että opiskelijamme voivat opiskella kursseillamme mahdollisimman turvallisesti.

Korona-ohjeistus

Olemme tehostaneet siivoustamme siten, että päiväkäytössä olevat luokkatilat siivotaan kahdesti päivässä, muut tilat tehostetusti kertaalleen. Tämän lisäksi luokista löytyy desinfiointiainetta ja paperia, mikäli haluatte itse desinfioida paikkanne ennen opetuksen alkua. Käsidesipisteitä on asennettu ympäri setlementtitaloa.

Pyydämme noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja ottamaan muut huomioon jättämällä tulematta oireisena tai sairaana paikalle.

Suosittelemme ensisijaisesti tuomaan itsellenne sopivat suojavälineet mukanaan tunneille, mikäli niin haluatte. Kalliolassa on saatavilla rajallinen määrä kasvomaskeja asiakkaille.

Suosittelemme tuomaan omat liikuntavälineet mukaan. Mikäli haluatte käyttää opiston liikuntavälineitä (joogamatot, -tiilet yms.) on ne mahdollista puhdistaa omatoimisesti tarjoamallamme desinfiointiaineella ennen tunnin alkua ja sen jälkeen.

Lopulliset luokkatilajaot tehdään vasta ilmoittautumisen päätyttyä ilmoittautumismäärien mukaan. Pyrimme tekemään luokkatilajaon siten, että turvavälin pitäminen olisi mahdollista. Pyrimme myös pitämään ryhmät riittävän pieninä. Osassa kursseja on tästä syystä pienennetty maksimiosallistujamäärää.

Lähiopetuksena toteutettavaksi suunnitellut kurssit pidetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Etäopetukseen siirrytään näiden kurssien osalta, mikäli viranomaismääräykset näin edellyttävät. Mikäli opettaja ja kurssilaiset keskenään näin sopivat, voidaan lähiopetukseksi suunniteltu kurssi muuttaa kokonaan tai osittain etäopetukseksi tai sisällyttää kurssiin etäosallistumismahdollisuus.

Seuraamme reaaliaikaisesti koronatilannetta ja noudatamme viranomaismääräyksiä kaikessa toiminnassamme.

Etäkurssit

Olemme siirtäneet osan kursseista toteutettavaksi etäopetuksena. Kokeilimme tätä tapaa onnistuneesti jo keväällä 2020 ja jatkamme sitä nyt syksyllä 2020.

Huomioithan, että etäopetustarjontamme päivittyy syyskauden aikana jatkuvasti.

Tutustu verkkokursseihin.