Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Ohjeita opiskelijalle / Ohjeistukset koronatilanteeseen

Opetus toimii lähiopetuksena

Kalliolan johtoryhmän ohjeistus koronapassiin liittyen:

Koronapassia voi käyttää vain kokoontumisrajoitusten alaisiin toimintoihin. Kalliolan ryhmät ja kansalaisopiston järjestämät kurssit vertautuvat harrastustoimintaan, jossa ei ole tällä hetkellä voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset puolestaan koskevat tällä hetkellä vain yli 20 hengen seisomakatsomoita sekä yhteislaulutilaisuuksia. Näistä syistä koronapassia ei voida meillä ottaa käyttöön. Konsernin johtoryhmä seuraa kuitenkin jatkuvasti päivittyviä alueellisia koronaohjeistuksia ja muuttaa Kalliolan sisäisiä ohjeistuksia niiden mukaisesti. Pääkaupunkiseudun voimassa olevia rajoituksia ja ohjeistuksia voi jokainen seurata suoraan tästä linkistä https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset

 

Mikäli koronatilanne pahenee jälleen ja viranomaiset kehottavat meitä siirtymään etäopetukseen, suurimmassa osassa kursseja on tähän mahdollisuus ja valmius. Jos kurssi siirtyy etäopetukseen viranomaisohjeiden seurauksena, emme tee maksupalautuksia kuin poikkeustapauksissa.

Jos kurssi siirtyy etäopetukseen, saat lisätietoja kurssin opettajalta ennen kurssin alkua. Mikäli kurssilaisella ei ole laitteiden ja osaamisen puutteen vuoksi mahdollisuutta osallistua etäopetukseen, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme opisto@kalliola.fi tai 010 279 5080.

 

Korona-ohjeita koronan jatkuessa

Pyydämme noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja ottamaan muut huomioon jättämällä tulematta oireisena tai sairaana paikalle.

Tuokaa itsellenne sopivat suojavälineet mukananne tunneille.

Suosittelemme tuomaan omat liikuntavälineet mukananne. Mikäli haluatte käyttää opiston liikuntavälineitä (joogamatot, -tiilet yms.) on ne mahdollista puhdistaa omatoimisesti tarjoamallamme desinfiointiaineella ennen tunnin alkua ja sen jälkeen. Liikuntasuoritusten aikana maskia ei tarvitse käyttää.

Olemme tehostaneet siivoustamme. Tämän lisäksi luokista löytyy desinfiointiainetta ja paperia, mikäli haluat itse desinfioida paikkasi ennen opetuksen alkua. Käsidesipisteitä on ympäri setlementtitaloa.

Pyrimme tekemään luokkatilajaon siten, että turvavälin pitäminen olisi mahdollista. Kurssien maksimiosallistujamäärää on siksi pienennetty.

Lähiopetuksena toteutettavaksi suunnitellut kurssit pidetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Etäopetukseen siirrytään näiden kurssien osalta, mikäli viranomaismääräykset näin edellyttävät. Mikäli opettaja ja kurssilaiset keskenään näin sopivat, voidaan lähiopetukseksi suunniteltu kurssi muuttaa kokonaan tai osittain etäopetukseksi tai sisällyttää kurssiin etäosallistumismahdollisuus.

Seuraamme reaaliaikaisesti koronatilannetta ja noudatamme viranomaismääräyksiä kaikessa toiminnassamme.

Verkkokurssit

Toteutamme jatkossakin paljon opetusta verkon kautta. Näin voit jatkaa harrastamista tai aloittaa uuden opiskelun, jos mieluummin opiskelet kotoa käsin.

Tutustu verkkokursseihin.