Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Löytyi 11 kurssia
/

Akvarellimaalausta senioreille

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 83,00€
Opettaja: Maaria Märkälä (Opettaja esittely)

Soveltuu kuvataiteista kiinnostuneille senioreille. Maalataan vesiväreillä kaikkea maan ja taivaan väliltä, esimerkiksi asetelmia, maisemia tai muistoja elämän varrelta. Myös osallistujien omia ideoita käytetään aiheiden valinnassa. Kurssiin sisältyy näyttelyvierailu. 

Ota ensimmäiselle kerralle mukaan vesivärit, vesivärisivellin, akvarellipaperia (koko A3) ja vesikupit.

Kevätlukukausi
24.01.2023 - 18.04.2023
Ti 12:00-14:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Taste & Draw

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Pidätkö piirtämisestä ja olisiko mukavaa samalla maistella alkoholittomia oluita alle 0,5%? Tule piirtämään omasta aiheesta tai vaikkapa suunnittelemaan omaa sarjakuvahahmoa. Oletko piirrellyt erilaisia kuvia paperille? Huomaatko ympärilläsi kiehtovia ihmisiä tai eläimiä, jotka sopisivat piirroshahmoiksi? Anna luovuutesi voiman kukoistaa ja tule piirtämään rentoon seuraan. Piirtämisen ohella pidetään kolmen pienen alkoholittoman oluen sokkotasting. Opit lisää alkoholittomista oluista sekä piirtämisen perustekniikkaa. 

Kurssilla saat kaikki hahmon luomiseen ja piirtämiseen tarvittavat ohjeet ja välineet. Halutessasi voit ottaa mukaan kyniä ja piirustuslehtiösi. Josefiinan tunneilla kuunnellaan rytmikkään soljuvaa musiikkia ja annetaan kokeilulle mahdollisuus. Josefiina puhuu selkeää suomea (B1.1 taitotasoisille). Instruction also in English. Materiaalimaksu 12 euroa sisältyy kurssin hintaan. Materiaalimaksuun sisältyy 3 pienen enintään 0,5% oluen lisäksi yhteiseen käyttöön ostettua piirtämiseen tarkoitettua paperia, kyniä ja tusseja. Ota mukaan halutessasi kyniä ja piirrustuslehitä. Kurssille voi tulla myös ilman omaa materiaalia. Halutessasi voit ottaa mukaan alkoholittomia oluita. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta.

Syyslukukausi
08.10.2022 - 08.10.2022
La 13:00-16:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Taste & Paint

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Houkuttavatko alkoholittomat oluet? Pidätkö maalaamisesta rytmikkään musiikin tahtiin? Maalaa vapaasta aiheesta tai luo viihtyisä ympäristö Taste & Draw-kurssilla luomallesi hahmolle. Opit lisää alkoholittomista oluista sekä perustekniikkoja akvarelli- ja guassiväreillä maalaamisesta.  Maalaamisen ohella pidetään kolmen pienen alkoholittoman oluen sokkotasting. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai alkoholittomista oluista. Kurssilla saat kaiken tarvittavan materiaalin ja opastuksen. Halutessasi voit ottaa mukaan maalaustarvikkeita. Josefiinan tunneilla tyyli on värikäs ja vapaa. Tärkeintä tunneilla on iloinen ja salliva ilmapiiri. Josefiina puhuu selkeää suomea (B1.1 taitotasoisille). Instruction also in English. 

Materiaalimaksu 12 euroa sisältyy kurssin hintaan. Materiaalimaksuun sisältyy 3 pienen enintään 0,5% oluen lisäksi yhteiseen käyttöön ostettua paksua maalaukseen tarkoitettua kartonkia, peitevärejä ja siveltimiä. Ota mukaasi maalausvaatteet ja erilaisia maalaustarvikkeita kuten siveltimiä, peite- tai vesivärejä. Kurssille voi tulla myös ilman omaa materiaalia. Halutessasi voit ottaa mukaan alkoholittomia oluita. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta

Syyslukukausi
12.11.2022 - 12.11.2022
La 13:00-16:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Taste & Mixed media

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Josefiina Viitamäki

Maalaus, piirros, kollaasi vaiko joku muu? Oletko opetellut erilaisia kuvataiteen tekniikoita etkä kuitenkaan ole löytänyt sitä omaa juttuasi? Tule rikkomaan rajoja maalaa, piirrä ja askartele samaan työhön abstraktia ja tai esittävää kuvaa? Olitko muilla Taste tunneilla liitä hahmosi viihtyisään maisemaan? Sekatekniikan ohella pidetään kolmen pienen alkoholittoman alle 0,5% oluen sokkotasting. Opit lisää alkoholittomista oluista ja sekatekniikasta.  Kurssilla saat kaiken tarvittavan akvarelli ja peitevärit, paperin, liimaa. Voit ottaa mukaan halutessasi maalaus-, piirustusvälineita tai  jotain muuta inspiroivaa. Voit ota vanhoja maalauksia ja piirrustuksia ja luo niistä jotain uutta.Josefiinan tunneilla kuunnellaan rennon rytmikästä musiikkia ja ollaan avoimia omanlaiselle tekemiselle. Josefiina puhuu selkeää suomea (B1.1 taitotasoisille). Instruction also in English.

Materiaalimaksu 12 euroa sisältyy kurssin hintaan. Materiaalimaksuun sisältyy 3 pienen enintään 0,5% oluen lisäksi yhteiseen käyttöön ostettua paksua sekatekniikkaan tarkoitettua kartonkia, peitevärejä, siveltimiä, kyniä ja liimaa. Ota mukaasi maalausvaatteet ja erilaisia tarvikkeita kuten kyniä, tusseja, siveltimiä, peite- tai vesivärejä. lisäksi voit ottaa mukaasi vanhoja luonnoksia, kuvia ja maalauksia, joita haluat jatkaa, leikata ja liimata uudelleen. Kurssille voi tulla myös ilman omaa materiaalia. Halutessasi voit ottaa mukaan alkoholittomia oluita. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta.

Syyslukukausi
10.12.2022 - 10.12.2022
La 13:00-16:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Kokeillaan kuvataidetta!

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Emilia Linnavuori

Onko viimeisimmästä koulukuviksesta aikaa? Jäikö koulukuviksesta kenties ikäviä kokemuksia ja nyt olisit valmis tutustumaan uudelleen mahdollisimman moniin eri työskentelytapoihin? Tule innostavalle ja helposti lähestyttävälle kurssille, jossa pääset kokeilemaan erilaisia kuvataiteen tekniikoita, välineitä ja materiaaleja pienten harjoitustöiden kautta. Kurssin aikana opit kokeilemisen ja tekemisen kautta monipuolisesti kuvataiteen perusteista, ja voit löytää itsellesi sopivan ilmaisutavan. Kurssille osallistuaksesi ei tarvitse osata ennalta mitään, pelkästään utelias asenne riittää! Kurssilla pääset kokeilemaan piirtämistä (eri piirtimet), maalaamista (mm. akryylit, vesivärit), taidegrafiikkaa (lino, monotypia, kuivaneula) ja savityöskentelyä. Opettajana toimii kuvataiteilija-pedagogi Emilia Linnavuori, jonka opetustyylin on ollut opiskelijoiden mukaan innostavaa, kannustavaa, lempeää ja keskustelevaa. Tällä kurssilla ei tarvitse jännittää! Kurssihintaan sisältyy 10€ materiaalimaksu. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta.

Ensimmäiselle kerralle tarvitset mukaasi piirtämiseen soveltuvaa paperia ja lyijykyniä. Loput kurssikertojen välineistä kerrotaan ensimmäisellä tunnilla, varauduthan ostamaan kurssille omia välineitä. Osa välineistä tulee opistolta. 

Kurssilla tarvitaan seuraavia välineitä:

Piirustuspaperia 

Lyijykyniä (HB, 2B, 4B) 

Muita piirtimiä (vapaavalintaiset esim. puuvärit, tussit, jne.) 

Vesivärit 

Vesivärisiveltimet 

Vesiväriin soveltuvat paperit (A4) 

Alusta (esim. konepahvi) 

Muutamia akryylimaaleja (pienet pullot riittää) 

Akryylisiveltimiä 

Akryylimaalaukseen soveltuvaa paperia (A3-A2) 

Linolevyä 

Linokaivertimia 

Linolevyyn soveltuvaa painoväriä 

Taidegrafiikan piirrin (kuivaneula) 

Kuivaneulaan soveltuvaa painoväriä 

Taidegrafiikan paperia 

Savea

Kovaa muovia ja suoraa muovia (esim. mansikkarasian kansi jne) 

Vesipurkkeja ja maalausalustoja

Syyslukukausi
22.09.2022 - 08.12.2022
To 16:10-18:10

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Opettaja: Emilia Linnavuori

Kaipaatko luovaa aikaa itsellesi? Haluatko herätellä taiteellista tekemistä, mutta kaipaat yhteistä tilaa ja ryhmää, jossa tehdä? Haluatko jakaa ja keskustella luovasta tekemisestä yhdessä toisten kanssa? Tällä kurssilla saat luvan pysähtyä itsetutkiskelun äärelle erilaisia kuvataiteen keinoja hyödyntäen. Työskentelet omien aistihavaintojesi pohjalta aina omaa olotilaasi tunnustellen. Opit erilaisia luovuutta herätteleviä kuvataiteellisia harjoitteita ja opit suhtautumaan omaan kädenjälkeesi uteliaammin ilman suorituspainetta ja ”onnistumista”. Kurssilla keskustellaan ja jaetaan omasta prosessista toisille ja kuullaan toisten prosesseista. Vuorovaikutus ja ryhmän tuki on kurssin oleellista antia, vaikka paljon yksin tehdäänkin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taiteellisesta työskentelystä, avoin ja utelias asenne riittää. 

Sopii kaikille, jotka haluavat herätellä, aktivoida tai syventää taiteellista tekemistä ja luovaa ilmaisua. Kurssilla käytetään erilaisia taiteen menetelmiä, kuten esimerkiksi piirustuksen ja maalauksen keinoja. Kurssi ei ole taideterapiaryhmä. Emilian opetustyyli on ollut opiskelijoiden mukaan innostavaa, kannustavaa ja keskustelevaa. Tällä kurssilla ei tarvitse jännittää ja saat tulla sellaisena kuin olet! Kurssihintaan sisältyy 10€ materiaalimaksu. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta.

Ensimmäiselle kerralle tarvitset mukaasi muistiinpanovälineet, kännykkäkameran, piirtämiseen soveltuvaa paperia (pientä paperia ja muutama iso paperi, esim. A2) ja muutamia erilaisia piirtimiä (värikyniä, tusseja, lyijykyniä…) Loput kurssikerran välineistä kerrotaan ensimmäisellä tunnilla. 

Varauduthan ostamaan kurssille omia välineitä. 

Kurssilla tarvittavia välineitä: 

Isoa paperia (A2) 

Maaleja ja pensseleitä 

Mustetta 

Lankaa 

Vesikippoja ja värien sekoitusastioita

Piirtimiä (erilaisia, vapaavalintaisia) 

Hiili ja pastellihiili 

Vahaliitu/Öljypastelli 

Liimaa 

Polymeerimassa tai savi

Syyslukukausi
22.09.2022 - 08.12.2022
To 18:30-20:30

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Ikonimaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 153,00€
Opettaja: Katarina Koskivaara-Ilmonen

Opit ikonimaalauksen teoriaa ja opettelet käytännössä temperatekniikkaa. Kurssi noudattaa ortodoksisen kirkon traditiota ja esikuvina käytetään vanhoja sekä uusia ikoneita eri maiden perinteestä. Kurssi noudattaa soveltuvin osin Suomen Ikonimaalarit ry:n kehittämään opetusohjelmaa. Teet myös erilaisia fragmenttiharjoituksia ja totuttelet piirtämään Bysantin kuvaperinteen tapaan.  Ota mukaan ensimmäiselle kerralle piirustusvälineet ja mahdolliset maalaustarvikkeet.

Syyslukukausi
14.09.2022 - 07.12.2022
Ke 16:45-20:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Ikonimaalaus iltapäiväkurssi

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 153,00€
Opettaja: Katarina Koskivaara-Ilmonen

Opit ikonimaalauksen teoriaa ja opettelet käytännössä temperatekniikkaa. Kurssi noudattaa ortodoksisen kirkon traditiota ja esikuvina käytetään vanhoja sekä uusia ikoneita eri maiden perinteestä. Kurssi noudattaa soveltuvin osin Suomen Ikonimaalarit ry:n kehittämään opetusohjelmaa. Teet myös erilaisia fragmenttiharjoituksia ja totuttelet piirtämään Bysantin kuvaperinteen tapaan.  Ota mukaan ensimmäiselle kerralle piirustusvälineet ja mahdolliset maalaustarvikkeet.

Syyslukukausi
14.09.2022 - 07.12.2022
Ke 13:00-16:15

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu
/

Öljyvärimaalaus

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 99,00€
Opettaja: Marina Zitting

Öljymaalauskurssilla luonnostelet sekä maalaat vesiliukoisilla öljyväreillä. Opettaja perehdyttää henkilökohtaisesti, joten voit olla vasta-alkaja tai jatko-opiskelija. Aihe on vapaa, mutta esimerkkeinä ovat asetelmat sekä kuvat. Opit näkemään värejä, muotoja sekä hahmottamaan kolmiulotteista maailmaa. Saat opettajalta monisteita ja kurssilla keskustellaan sommittelusta ja väriopista. Saat myös tietoa ajankohtaisista näyttelyistä . Tarvitset mukaan tunnille; vesiliukoisia öljyvärejä, siveltimiä, palettiveitsi, rättejä, vesikuppi, puhjustettu kangas kiilapuissa tai kovalevy. Kokoontuu 12.9., 26.9., 10.10., 31.10., 14.11., ja 28.11.
Undervisning på svenska vid behov. Instruction also in English.

Syyslukukausi
12.09.2022 - 28.11.2022
Ma 17:00-20:00

Ilmoittautuminen alkaa:
01.06.2022 10:00


Ilmoittaudu