Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Teemalukupiiri suomen kielestä -verkko-opetus

Teemalukupiiri suomen kielestä -verkko-opetus

Tässä lukupiirissä innostutaan suomen kielestä. Verkossa toteutettavassa lukupiirissä luetaan esseeteos, tietokirja ja romaani, jotka kaikki käsittelevät aihetta hieman eri näkökulmista. 

Hämmästelemme kielemme historiaa ja suhdetta muihin kieliin sekä kielitieteen viimeaikaisia tutkimustuloksia näiden yleistajuisten kirjojen valossa. Pohdimme kirjojen avaamia näkökulmia ja keskustelemme niistä. (Kirja luetaan etukäteen ennen kyseistä kokoontumista.) On sinulla sitten kokemusta lukupiiristä tai ei, luet paljon tai vähän – tule kokeilemaan lukupiiriä. Lukupiirin kirjat voi, totta kai, aina myös kuunnella (huom. Saarikiven kirjaa ei ole äänikirjana). Lukupiirissä sinulla on mahdollisuus kertoa omasta lukukokemuksestasi. Osallistuminen on vuorovaikutuksellista ja sosiaalista. Muiden kanssa keskusteleminen syventää omia ajatuksia ja tuo uuden ulottuvuuden lukukokemukseen. Kurssin käytyäsi ymmärrät paremmin suomen kielen menneisyyttä ja tulevaisuutta. Kokoontumispäivät ja kirjat:

 • 24.9. Ville Eloranta & Lotta Jalava: Sana sanasta. Tammi 2021 

• 29.10. Janne Saarikivi: Suomen kieli ja mieli. Teos 2018 

• 3.12. Roope Lipasti: Mikaelin kirja. Atena Kustannus 2021 

Tämä kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomilla. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Paikka: Verkkokurssi /
Kurssimaksu: 26,00€

Opettaja: Terhi Lammi

Syyslukukausi
24.09.2022 - 03.12.2022
La 10:30-12:00

Ilmoittaudu