Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Tanskan alkeet – verkko-opetus 1,5 op

Tanskan alkeet – verkko-opetus 1,5 op

Lähtötaso 0.00 tavoitetaso A1.1.

Suunnitteletko lomamatkaa Tanskaan tai ehkä opiskelua Tanskassa? Oletko mukana pohjoismaisessa yhteistyössä? Vai oletko kenties saanut Tanska-kipinän tanskalaisista tv-sarjoista? Nyt sinulla on oiva mahdollisuus oppia tanskaa ja tutustua tanskalaiseen kulttuuriin! Käytämme oppikirjaa ”Dansk? – Ja, tak!” ja siihen liittyvää äänimateriaalia sekä muuta autenttista ääni- ja kuvamateriaalia. Kurssikielenä on tanska, mutta opettaja opastaa tarvittaessa myös ruotsiksi ja suomeksi. Opiskelijoilta edellytetään ruotsin kielen perustaitoja.

Kurssin tarkoitus:

Kurssilla opettelemme selviämään arkitilanteista tanskan kielellä ja keskitymme erityisesti kuullun ymmärtämiseen. Tutustumme tanskalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan eri muodoissaan. Kurssi on nopeatempoinen.

Kurssin jälkeen 

  1. osaat esittäytyä ja kertoa lyhyesti itsestäsi
  2. osaat asioida kahvilassa ja sopia tapaamisesta 
  3. ymmärrät helppoa, arkitilanteisiin liittyvää puhetta 
  4. tunnistat tanskan keskeisimmät äänteet ja keskeisimmät ruotsista poikkeavat sanat
  5. osaat myös tanskan lukusanat 
  6. tiedät, mitä hygge on 

Kurssin sisältö:

Kurssilla teemme dialogi- ja kuullunymmärtämisharjoituksia. Käymme läpi ruotsista poikkeavaa sanastoa ja ääntämisen perusteita. Opettelemme lukusanat ja tutustumme tanskalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Tanskan alkeet -kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Tämä kurssi on opintopisteytetty ja tältä kurssilta on niin halutessaan mahdollista saada virallinen suoritusmerkintä Oma Opintopolku-palveluun. Virallisen suoritusmerkinnän saamisesta kerrotaan tarkemmin kurssin ensimmäisellä kerralla.

Verkkokurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomilla. Verkko-opetus on opettajajohtoista reaaliaikaista opetusta. Saat osallistumisohjeet ja linkin sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Paikka: Verkkokurssi /
Kurssimaksu: 92,00€

Opettaja: Johanna Toivonen

Kevätlukukausi
23.01.2023 - 24.04.2023
Ma 17:00-18:30

Ilmoittaudu