Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Suomi A2 keskustelu – Mitä kuuluu sinun jouluun?

Suomi A2 keskustelu – Mitä kuuluu sinun jouluun?

Lähtötaso A2.1 tai A2.2

Mitä kuuluu sinun jouluun? Puhutko joululomalla suomalaisen sukulaisen tai ystävän kanssa suomea? Tule mukaan lyhyelle suomen kielen keskustelukurssille, jossa aktivoimme suomen kielen taitoa. Harjoittelemme pienessä ryhmässä kertomaan, miten vuosi 2022 on mennyt ja miten aiot viettää joulua. 

Aihepiirit: Joulu: ruoka, perhe, juhla, kuluneen vuoden tapahtumat

Kielioppi: Harjoitellaan verbien rektioita (ruoka maistuu hyvältä, minä odotan joulua) ja asioiden ja tapahtumien kuvaileminen ja kertominen menneessä ajassa (imperfekti).

kurssikuvaus englanniksi:

How is your Christmas? Would you like to speak Finnish with your Finnish relatives, friends and colleagues during the holiday season? Come and join this short conversation course where you can activate your Finnish skills. We will practice  in a small group and share our stories about the past year and upcoming Finnish Christmas.

Topics: Christmas, food, family, holiday, events of the past year (ruoka maistuu hyvältä, minä odotan joulua)

Important grammar: case government, describing past events (past tense – imperfekti)

Tämä kurssi on keskustelukurssi. Keskustelukursseilla keskitytään suullisen vuorovaikutuksen kehittämiseen, yleensä ilman oppikirjaa. Työskentelytavat tunneilla vaihtelevat ja usein opiskelijat voivat myös itse vaikuttaa keskusteltavien aiheiden valintaan. Opiskelun tavoitteena on parantaa kielen käytön varmuutta, sujuvuutta ja ääntämistä sekä sanastoa ja käyttökieltä, esim. mielipiteen ilmaisua ja ilmaisumuodon valintaa. 

Paikka: Kalliola, luokka 9 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 16,50€

Opettaja: Laura Hartikainen

Syyslukukausi
07.12.2022 - 14.12.2022
Ke 17:00-18:30
Ke 17:00-18:30

Ilmoittaudu