Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Portugali IV – hybridiopetus

Portugali IV – hybridiopetus

Tavoitetaso A2.2-B1.1

Oletko jo joskus opiskellut portugalin peruskieliopin, mutta kaipaat kertausta ja puhumisen harjoitusta? Tai oletko asunut portugalinkielisessä maassa ja puhut jo kieltä sujuvasti, mutta haluaisit saada kielioppiin selvyyttä? Tämä kurssi on juuri sinua varten! Tämä syventävän tason kertauskurssi on suunnattu peruskielitaidon omaaville, jotka haluavat aktivoida ja ylläpitää kielitaitoaan ja kerrata samalla perusteellisesti kieliopin perusrakenteita. Hiotaan perusrakenteita kuntoon, muistellaan unohtuneita asioita ja syvennytään uusiin yksityiskohtiin. Samalla tietenkin rikastutat sanavarastoasi ja yleistietojasi portugalinkielisestä maailmasta. Sekä oppikirja että opetus keskittyvät portugalinportugaliin.

Kurssin suoritettuasi osaat: 

  • ilmaista mielipiteitäsi entistä sujuvammin, monipuolisemmin ja idiomaattisemmin portugaliksi 
  • kertoa itsestäsi ja muista monipuolisemmin ja sujuvammin, myös yksinkertaisessa perfektissä
  • asioida idiomaattisesti ja kohteliaasti erilaisissa kaupoissa ja ravintolassa

Oppikirja: Melo e Abreu & Siimes: Descobertas 1, kpl 8–10

Aihepiirit: ostoksilla käyminen, vaatteet, värit, juhlat, merkkipäivät, sukujuhlat, onnittelut, ravintolassa asiointi, mielipiteen ilmaisu, kehuminen

Rakenteet: kertautuvia rakenteita mm. vertailumuodot, akkusatiivi- ja datiivipronominit ja niiden yhdistelmät, painottomien pronominien paikka lauseessa, indikatiivin yksinkertainen perfekti, painolliset persoonapronominit, diminutiivi

Kurssi toteutetaan samanaikaisena lähi- ja etäopetuksena eli hybridiopetuksena. Voit valita tilanteen mukaan, osallistutko lähiopetuksessa vai etäopetuksessa. Etäosallistuminen tapahtuu Zoom-videoviestintäpalvelun välityksellä. Kurssilla on myös käytössä Peda.net-oppimisalusta, mistä löytyy läksyjen lisäksi runsaasti lisämateriaalia ja linkkivinkkejä. Saat tarvittavat ohjeet opettajalta ennen opetuksen alkua.

Tämä kurssi kuuluu kielikursseissa yleiskursseihin, joilla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita: kuullun ja luetun ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Usein käytetään oppikirjaa ja tehdään kotitehtäviä. Yleiskurssit etenevät tasolta toiselle ja pitkän tähtäimen periaatteella.

Paikka: Kalliola, luokka 4 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 93,00€

Opettaja: Eriikka Reko

Syyslukukausi
16.09.2022 - 09.12.2022
Pe 15:45-17:15

Ilmoittaudu