Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Opettajatapaaminen: Tutustumiskäynti Tiedekeskus Soppiin

Opettajatapaaminen: Tutustumiskäynti Tiedekeskus Soppiin

Tervetuloa tutustumaan Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppeen. Meille on varattu opastettu kierros 6.10. klo 12-13.

Sopessa voit tehdä kierroksen oppimisen menneisyydestä nykyisyyden kautta tulevaisuuteen. Voit tarkastella tähänastista kehitystä ja pohtia sitä, mihin suuntaan haluamme seuraavaksi kulkea.  

Ajatukset sivistyksestä ja kasvatuksesta elävät ajassa. Suomalaista ajattelua ja koulutuspolitiikkaa ovat eri aikoina muovanneet kansainväliset ajatusvirtaukset ja tapahtumat. Niillä on ollut vaikutuksensa myös meidän käsityksiimme ihmisyydestä, kulttuurista, kansakunnasta, kasvatuksesta sekä demokratiasta. Sopessa sukelletaan sivistyksen tarinaan. 

Kohti kestävää tulevaisuutta – yhdessä oppien! 

Oppiminen ja sivistys on yhtäältä ihmisen henkilökohtaista kasvua ja kehitystä. Toisaalta toimimme osana yhteisöjä ja yhteiskuntaa ja kehitymme myös yhdessä.  

Näyttelyssä voit tarkastella kasvatusta eri näkökulmista. 

Tämän päivän viheliäiset globaalit ongelmat ja esimerkiksi teknologian kiihtyvä kehitys haastavat meitä pohtimaan kriittisesti elämäntapaamme ja arvojamme.  

Soppi kutsuu pohtimaan mitä meidän tulisi oppia, jotta sopeutuisimme elämään maapallon kantokyvyn puitteissa? Mitä tarvitsemme voidaksemme hyvin? 

 

Paikka: Kalliola, Auditorio / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Opettaja: Laura Hartikainen

Syyslukukausi
06.10.2022 - 06.10.2022
To 12:00-13:00

Ilmoittaudu